×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

افزونه جلالی را نصب کنید.  .::.  اخبار منتشر شده : 0 خبر

بوی بد دهان 1 - با بوی بد دهان پس خواب چه کنیم ؟ - بو

همه ما صبح ها که از خواب بیدار می شویم شرایطی مشابه را در دهان خود تجربه کرده و به واسطه بوی بد شکل گرفته در این قسمت از بدن تمایلی نداریم پیش از مسواک زدن با فرد دیگری صحبت کنیم. اما دلیل شکل گیری این بوی بد چیست؟

به گزارش بهداشت نیوز، معمولاً کسی بوی دهان خودش را احساس نمی‌کند، اما این بوی بد هنگام صحبت کردن ممکن است دیگران را ناراحت کند و به شخصیت شما هم لطمه بزند. البته باید بدانید این مشکل فقط مخصوص شما نیست و تقریباً همه به خصوص صبح‌ها بعد از بیدار شدن از خواب با آن مواجه هستند.

بوی بد دهان پس از بیدار شدن از خواب تنها به واسطه این که چند ساعت را بدون مسواک زدن سپری کرده اید، شکل نمی گیرد. یکی از مقصران اصلی در این زمینه کاهش تولید بزاق در دهان هنگام خواب است.

بزاق به طور معمول باکتری های تولیدکننده بوی بد در دهان را از بین می برد. از این رو، باکتری های عامل بوی بد پس از خواب شبانه و عدم تولید بزاق به میزان کافی می توانند تکثیر شوند.

این باکتری‌ها با تخمیر خرده غذاهایی که در لابه‌لای شیارهای زبان، دیواره پشتی دندان عقل (که معمولاً خوب مسواک نمی‌شود) یا احیاناً در میان پوسیدگی‌های دندان باقی می‌مانند، بوی بد دهان را تولید می‌کنند.

بوی بد دهان ما هنگام صبح در واقع بوی ترکیبات فرار گوگرد است که نتیجه فعالیت این باکتری‌هاست.

در طول روز شستشوی دهان به وسیله جریان بزاق، حرکات ماهیچه های زبان و گونه، خوردن غذا و جریان هوا در دهان به دلیل صحبت کردن، باعث جلوگیری از تجمع عوامل ایجادکننده بوی بد دهان می شود. اما در هنگام خواب جریان بزاق کاهش پیدا می کند، لب ها و گونه ها حرکت چندانی نمی کنند و جریان هوا به دلیل بسته بودن دهان کم شده و باعث می شود که بوی بد دهان بیشتر شود. خصوصا اگر به درستی مسواک نزده باشید و باقیمانده غذا در دهان وجود داشته باشد.

هر چه دهان خشک‌تر باشد، احتمال شکل گیری بوی بد دهان در صبح روز بعد نیز افزایش می یابد. تنفس از طریق دهان، خروپف و استفاده از برخی داروها نیز می توانند به خشکی دهان منجر شوند، که هر چه بیشتر بوی بد دهان را تشدید می کند.

یک علت دیگر بوی دهان در صبح، غذاها هستند. این که در طول روز چه غذاهایی می‌خوریم، تأثیر بسیاری بر بوی دهان می‌گذارد. خوردن سیر، پیاز و گوشت می‌تواند بوی بد دهان را تشدید کند و در عوض، خوردن لیموترش، آب پرتقال و سبزی‌های معطری مثل نعناع یا مرزه از تولید بوی بد جلوگیری می‌کند.

در بیشتر موارد، بوی بد دهان صبحگاهی مساله نگران کننده ای نیست. اما در برخی موارد ممکن است بوی بد غیر عادی نشان دهنده یک مشکل سلامت زمینه ای باشد. این شرایط اغلب نخستین نشانه ابتلا به بیماری لثه است، که با بیماری قلبی و سکته مغزی پیوند خورده است.

در موارد دیگر، بوی بد دهان می تواند نشانگر یک عفونت، مانند یک آبسه یا مشکلی گوارشی مانند بیماری بازگشت اسید معده به مری باشد. در صورتی که بوی بد دهان به ناگاه شدیدتر از حالت عادی خود شده است، برای بررسی دقیق شرایط به پزشک مراجعه کنید.

اگر قصد دارید بوی بد دهان صبحگاهی را کاهش دهید، مسواک زدن و استفاده از نخ دندان پیش از خواب شبانه را فراموش نکنید. مواد غذایی باقیمانده در دهان شرایط مناسب‌تری را برای تکثیر باکتری ها در دهان فراهم می کنند. گرچه بهترین راه مقابله با این مشکل، خوردن صبحانه است.

مسواک زدن شما باید دو تا سه دقیقه طول بکشد. مسواک زدن زبان نیز ایده خوبی است، زیرا بیش از نیمی از باکتری های عامل بوی بد دهان روی زبان رشد می کنند. استفاده از دهانشویه نیز می تواند موثر باشد. همچنین، نسبت به عدم ابتلا به مشکلات لثه، آبسه، پوسیدگی دندان، و دیگر مشکلات مرتبط با بوی بد دهان اطمینان حاصل کنید.

برچسب ها : , , ,

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.