منوچهر پارسافر در گفت و گو با ایسنا، گفت: ۵۸هزار باغدار گیلانی از ۱۸هزار و ۶۸۱هکتار باغ ۱۰هزار و ۵۵۰تن فندق برداشت کردند.
وی با بیان اینکه به طور متوسط هر کیلو فندق کیلویی 40هزار تومان فروخته می شود، ارزش فندقهای برداشت شده را ۴۲۲ میلیارد ریال اعلام کرد.
پارسافر ادامه داد: فندق گیلان علاوه بر مصرف استان در بازارهای استانهای همجوار نیز فروخته می شود.
وی افزود: رودسر، سیاهکل، املش، تالش، رودبار و آستارا از مهمترین مناطق تولید فندق در گیلان هستند.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاروزی گیلان با بیان اینکه سال گذشته بالغ بر 18هزار تن فندق در استان گیلان تولید شده بود، گفت: به علت بارش برف در بهار امسال و سرمازدگی درختان، برداشت فندق امسال ۴۰ درصد کمتر از پارسال است.
پارسافر در ادامه با اشاره به برنامه توسعه باغات گفت: امسال با اعطای نهالهای یارانه دار در ۹۰۰ هکتار از زمینهای شیب دار استان فندق کاشته شد.
وی کمبود صنایع تبدیلی را مهمترین مشکل تولید فندق در گیلان عنوان کرد تصریح کرد: این در حالیست که در کشورهای صنعتی از فندق ۱۵ نوع محصول جانبی خوراکی، بهداشتی و آرایشی تولید میشود .
گفتنی است؛ ۹۰ درصد فندق ایران در گیلان تولید میشود.فندق دارای پروتئین، مواد چرب، کلسیم، فسفر و پتاسیم است.
ثبت دیدگاه