جمعه, 6 مهر 1403 Friday, 27 September , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 43676 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد دیدگاهها : 2453×
پایان برداشت برنج در شالیزارهای استان گیلان
10 شهریور 1395 ساعت: 12:36
شناسه : 13799
1

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از پایان عملیات برداشت برنج در اراضی شالیزاری استان خبر داد. به گزارش «بامردم»،علیرضا شعبان نژاد با بیان اینکه هم اکنون کار برداشت برنج در بیش از 98 درصد اراضی شالیزاری گیلان به پایان رسیده، اظهار کرد: دو درصد دیگر مربوط به شهرستان رودبار است که کمی دیرتر، کاشت برنج […]

پ
پ

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از پایان عملیات برداشت برنج در اراضی شالیزاری استان خبر داد.

به گزارش «بامردم»،علیرضا شعبان نژاد با بیان اینکه هم اکنون کار برداشت برنج در بیش از 98 درصد اراضی شالیزاری گیلان به پایان رسیده، اظهار کرد: دو درصد دیگر مربوط به شهرستان رودبار است که کمی دیرتر، کاشت برنج را آن هم بدلیل موقعیت اقلیمی و شرایط جوی انجام داده اند و مشکلی در زمینه برداشت ندارند.
وی افزود: هم اکنون بطور تقریبی بین یک میلیون و یکصد هزار تا یک میلیون و 200 هزار تن شلتوک از اراضی شالیزاری استان برداشت شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان پیش بینی افزایش تولید شلتوک در اراضی شالیزاری استان طی سال جاری را پنج درصد اعلام کرد.
شعبان نژاد با اشاره به وضعیت برداشت برنج در استان طی امسال اضافه کرد: 70درصد برداشت برنج بصورت مکانیزه و بقیه بصورت سنتی و دستی انجام شده است.
وی عمده ترین ارقام برنج در استان را به لحاظ کیفی شامل هاشمی، علی کاظمی و دم سیاه اعلام کرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان اولین برداشت برنج امسال در استان را که آن هم بصورت استثنایی بود 24تیرماه و از نوع رقم حسنی ذکر و اضافه کرد: برداشت برنج بعد از آن، به صورت رسمی از دهم مردادماه آغاز شده است.
شعبان نژاد ارزش اقتصادی هر کیلو شلتوک را امسال 42 هزار ریال اعلام کرد.
استان گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و باکیفیت برنج در کشور است که با 238 هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولیدکننده برنج را به خود اختصاص داده است.
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقم های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می شود. بیشترین رقم های کشت شده برنج در این استان، رقم های کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر 85 درصد محصول برنج گیلان را شامل می شود.
امسال همچنین نخستین رقم مادری برنج پرمحصول گیلانه، نیمه مردادماه در رشت برداشت شد. از خصوصیات بارز رقم گیلانه پا کوتاهی، زودرسی و کیفیت پخت بسیار مطلوب همانند ارقام محلی ایرانی با عملکرد بیشتر از ارقام بومی است.
در سال گذشته (1394) حدود 20 هکتار از اراضی استان زیر کشت گیلانه بود که با استقبال کشاورزان سطح زیر کشت رقم گیلانه در سالجاری به 200 هکتار رسیده است./ایرنا

انتهای پیام /*

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.