×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

افزونه جلالی را نصب کنید.  .::.  اخبار منتشر شده : 16 خبر

جواد منصوری - چه اشکالی دارد نظامیان بازنشسته وارد انتخابات شوند -

جمال عرف، رئیس ستاد انتخابات کشور مدتی پیش پیش گفته بود که «هرگاه دستگاه‌های ناظر و سایر دستگاه‌های نظارتی و نیروهای مسلح قصد داشتند، در زمینه انتخابات ورود پیدا کنند، باید گزارش آن را تهیه کرده و منعکس کنیم».

پیش از این هم سید احمد خاتمی، امام جمعه تهران هم در دیدار با جمعی از نظامیان نسبت به ورود آنان به انتخابات هشدار داده بود و تاکید کرده بود نیروهای نظامی خود را خرج جریانات سیاسی نکنند. هشداری که به اعتقاد جواد منصوری، اولین فرمانده سپاه پاسداران دغدغه درست و منطقی است.

در ادامه گفتگوی خبرآنلاین با جواد منصوری را بخوانید:

*****

آقای منصوری! نزدیک هر انتخاباتی که می شویم تذکرها و هشدارهایی درباره عدم ورود نیروهای نظامی به مباحث انتخاباتی یا دسته بندی های سیاسی مطرح می شود، الان که در سال انتخابات هستیم مدتیست بازهم توصیه ها و تذکرهایی در این باب داده می شود، مثلا رئیس ستاد انتخابات اخیرا گفته اگر نیروهای مسلح به مباحث انتخاباتی ورود کنند گزارش آن منعکس می شود. خود شما مصادیقی از این نوع ورود به انتخابات را دیده اید؟این تذکرات را به جا می دانید؟

من اطلاعی از این قضیه ندارم و چنین چیزی نشنیده‌ایم که تا به حال نظامی‌ها بخواهند به انتخابات وارد شوند. البته دلیلی هم ندارد که برای بحث ورود نظامیان به انتخابات کار فوق‌العاده‌ای انجام داده و پرونده ویژه‌ای باز کنند. طبیعتا در این زمینه شورای نگهبان مسئولیت دارد که این مسائل را بررسی کند و وزارت کشور در این زمینه مسئولیتی ندارد.

اخیرا هم آقای سید احمد خاتمی در موضعی دلسوزانه به نظامیان توصیه کرده بودند که نظامی‌ها آبروی خود را خرج یک نماینده برای رای آوردن نکنند و از دسته‌بندی‌های سیاسی جدا باشند و ….

ببینید این دغدغه درست و منطقی است. نه تنها درباره نظامی، بلکه این نکته درباره اشخاص سیاسی و موثر نظام هم صدق می‌کند و فقط متوجه نظامی‌ها نیست. باید این افراد سعی کنند در حد متعارف در انتخابات حضور داشته باشد و بیخودی دنبال حمایت از افرادی که حالا خیلی هم شایستگی ندارد، نباشند. از این جهت حرف آقای خاتمی منطقی است و مانعی هم ندارد.

البته این نکته منافاتی با این ندارد که اگر خود نظامی‌ها داوطلب انتخابات بودند و قانون هم این اجازه را به آنان می‌داد، بیایند و وارد صحنه داوطلبی انتخابات بشوند. از این جهت نظامیان بازنشسته می‌توانند وارد عرصه انتخابات شوند.

اساس این حساسیت درباره ورود نظامی‌ها به انتخابات از نگاه شما به چه علت است، که همه گروه‌ها نسبت به آن هشدار می‌دهند؟

صرف نظر از سوءظن‌ها و حب و بغض‌ها، دو گروه جامعه هستند که جایگاه ملی دارند و باید همیشه موقعیت‌های خود را حفظ کنند، یکی دیپلمات‌ها و دیگری نظامی‌ها. به همین دلیل هم هیچ‌کسی در جامعه حق ندارد این دو گروه را تخریب و تضعیف کند، به خاطر این که آنها حساس‌ترین ماموریت را برای مقابله با دشمن دارند. از این نظر هم طبیعی است که وقتی دیپلمات‌ها و نظامی‌ها شاغل هستند حق ورود به انتخابات را ندارد، اما پس از بازنشستگی ظاهرا قانون مانعی برای این کار ندارد.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.