×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

1 12 - طرز تهیه قیمه نثار قزوینی + فوت و فن

گفته میشه قیمه نثار از نظر طعم و مزه هیچ چیزی کم نداره و با نوش جان کردن این غذا عاشق قیمه نثار می شید.

قیمه نثار رو هم می تونید از رستوران های تهران یا هر شهری که در آن زندگی می کنید تهیه کنید و هم می تونید خودتون در خونه درست کنید و یک قیمه نثار خوشمزه خونگی به همراه خانواده میل کنید.

مواد لازم برای برای تهیه قیمه نثار برای ۵ – ۶ نفر:

۱- گوشت خورشتی گوسفندی نیم کیلو

۲- برنج پنج پیمانه

۳- پنجاه گرم کره

۴- خلال پوست پرتقال یا نارنج ۴ قاشق غذاخوری

۵- گلاب نصف استکان

۶- زرشک ۶ قاشق غذاخوری

۷- تقریبا دو لیوان آب جوش

۸- یک عدد پیاز درشت یا دو عدد پیاز متوسط

۹- شکر یک الی دو قاشق غذاخوری

۱۰- زرشک ۶ قاشق غذاخوری

۱۱- رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری

سایر مواد:

زعفران دم کرده – خلال پسته و بادام – نمک و فلفل و‌ زردچوبه و پودر هل و دارچین

2 9 - طرز تهیه قیمه نثار قزوینی + فوت و فن

روش تهیه

۱- ابتدا پیاز رو ریز و نگینی خورد کنید و اون رو با حرارت متوسط تفت دهید و مقداری زردچوبه اضافه کنید تا پیازها سبک شوند.

۲- سپس گوشت ها رو پیازها اضافه می کنیم و همراه پیازها و با افزودن مقداری از ادویه جات زردچوبی و فلفل سیاه کمی تفت می دهیم. تقریبا به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه گوشت ها را بخوبی مدام تفت دهید.

۳- زمانی که گوشت و پیازها بخوبی تفت خوردند، سپس رب گوجه و فرنگی، زعفران و مقداری فلفل سیاه به مواد اضافه می کنیم و همه این مواد را کمی تفت می دهیم

۴- با تفت مواد باهم و تغییر رنگ گوشت ها تقریبا ۲ تا ۳ لیوان آب جوش به مواد اضافه می کنیم و اجازاه می دهیم تقریبا به مدت دو ساعت این مواد روی حرارت پخته شوند

۵- سپس خلال های پوست پرتقال رو ۳ بار در آب جوش به مدت ۲ – ۳ دقیقه می جوشونیم و از صافی رد می کنیم تا تلخی پوست پرتقال گرفته شود، اگر در این مدت تلخی گرفته نشد لازم است ۲ – ۳ ساعت در آب سرد نیز قرار بگیرند. سپس بعد از گرفتن تلخی پوست پرتقال، آنها را در کره آب شده به مدت ۱ – ۲ دقیقه با حرارت ملایم تفت می دهیم. سپس شکر را اضافه می کنیم کمی تفت می دهیم تا پوست های پرتقال ظاهر براق پیدا کنند.

۶- سپس زرشک رو به دلیل اینکه زود میسوزه خیلی کوتاه و بمدت تقریبا ۱ دقیقه تفت می دیم.

۷- سپس خلال بادام و خلال پسته را که از قبل در ظرفی با مقداری گلاب مزه دار شده بودند را با کمی کره به مدت خیلی کوتاه و تقریبا ۱ دقیقه تفت می دهیم

۸- سپس سراغ گوشت های قابلمه می رویم و زعفران، گلا و ادویه جات و همچنین یک قاشق غذاخوری از هرکدام از موادی که تفت دادیم (خلال پسته و بادام، خلال پرتقال و زرشک) به خورشتمون اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تقریبا ۱۵ دقیقه دیگر پخته شوند.

غذا آمادست، می توانید برنج را در ظرفی بکشید و آن را با خورشت قیمه نثار، خلال های بادام، پسته و پرتقال و زرشک و برنج زعفرانی تزیین کنید.

توجه:

چند نکته:

۱- ادویه جات برای تهیه قیمه نثار در این مطلب ذکر شد. اما در قزوین از ادویه ای به نام ادویه قیمه نثار برای تهیه و پخت این غذا استفاده می شود.

۲- پوست پرتقال تلخ است، برای گرفتن تلخی پوست پرتقال اون رو می جوشونن، اما برای گرفتن تلخی پوست پرتقال نباد اون رو بیشتر از ۳ بار جوشوند، چراکه باعث له شدن پوست پرتققال می شه، اگر بعد از ۳ بار جوشوندن همچنان تلخی باقی مونده، پوست های پرتقال رو درون آب سرد بریزید و اجازه دهید تقریبا ۲ الی ۳ ساعت درون این آب بمانند تا تلخی خلال پرتقال گرفته شود. همچنین می توانید قبل از جوشاندن پوست ها پرتقال آنها را مدتی در آب درون ظرفی قرار دهید.

۳- برای هر بار جوشاندن خلال پسته تقریبا به ۲ – ۳ دقیقه زمان نیاز داریم.

۴- گوشت رو خیلی تفت ندهید تا سفت و دیرپز نشود.

۵- در قیمه نثار پیاز نه رنده شود و نه درشت خرد شود، حتما بصورات نگینی ریز پیاز را خرد کنید.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.