پنج‌شنبه, 6 اردیبهشت 1403 Thursday, 25 April , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 41446 تعداد نوشته های امروز : 13 تعداد دیدگاهها : 2372×
  • شعار سال

    شعار سال 1403

  • هزینه تعمیر کرکره برقی با مالک است یا مستاجر
    04 بهمن 1401 - 18:16
    شناسه : 221523
    0

    اگر نمی دانید هزینه تعمیر کرکره برقی با مالک است یا مستاجر حتما این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

    پ
    پ

    word image 221523 1 - هزینه تعمیر کرکره برقی با مالک است یا مستاجر -

    اگر نمی دانید هزینه تعمیر کرکره برقی با مالک است یا مستاجر حتما این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

    پیشنهاد ویژه: بررسی خدمات تعمیر کرکره برقی در تهران

    هزینه تعمیرات با مالک است یا مستاجر؟

    یکی از چالش‌های همیشگی بین مالک و مستاجر، هزینه‌هایی است که صرف تعمیرات ملک اجاره‌ای می‌شود و دو طرف این هزینه‌ها را بر عهده دیگری می‌دانند. در ادامه به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت.

    طبق ماده ۴۸۶ قانون مدنی، هزینه تعمیرات «اساسی» املاک اجاره‌ای که برای استفاده از ملک لازم است، با موجر یا همان مالک است و باید او پرداخت کند ولی تعمیراتی که عدم انجام آنها باعث سلب استفاده از آن ملک نمی‌شود، به عهده مستاجر است.

    بطور کلی هزینه‌های آب، برق، گاز، تلفن و شارژ ساختمان بر عهده مستاجر است. علاوه بر این، هزینه‌های جزئی مانند تعمیر شیر آب بخاطر چکه‌کردن، تعویض لامپ سوخته و مواردی از این دست که مربوط به استفاده مستاجر در زمان سکونت است، با مستاجر است. همچنین مستاجر ضامن خساراتی است که به ملک وارد کرده است؛‌مثلا اگر دیوار خانه‌ اجاره‌ای را خراب کند، باید خسارتش را به مالک بپردازد.

    اما تمام هزینه‌های کلی و تعمیرات اساسی املاک اجاره‌ای بر عهده مالک است؛ مانند خرابی آسانسور، تعمیرات اساسی موتورخانه، عایق‌بندی پشت بام، هزینه‌های عمرانی در دیگر نقاط خانه اعم از فضای مشترک و فضای اختصاصی، هزینه رفع مشکل فاضلاب در بدو ورود مستاجر و هزینه عوارض نوسازی شهرداری. همچنین هزینه تعمیرات مربوط به ترکیدگی لوله یا مشکلاتی از این قبیل هم باید توسط مالک پرداخت شود و مسئولیتی به عهده مستاجر نیست؛ مگر اینکه اقدام مستاجر موجب بروز این مشکلات شده باشد.

    با این حال، مستاجر می‌تواند با هماهنگی و توافق قبلی با صاحبخانه، هزینه‌هایی را که بر عهده مالک است بپردازد و از اولین اجاره‌بهای خود کم کند. باید توجه داشته باشید که پذیرش هزینه‌ها نیازمند ارائه فاکتور و سند کتبی است. حال اگر مالک در زمان مناسب پاسخگوی مشکل بوجود آمده و تعیین تکلیف پرداخت هزینه‌ها نبود، مستاجر می‌تواند با مراجعه به شورای حل اختلاف، درخواست تامین دلیل کرده و از مالک شکایت کند. اگر باز هم مالک اقدامی نکرد، مستاجر می‌تواند شخصا برای تعمیرات اقدام کند و هزینه آن را از اجاره‌بها کسر کند.

    لیست تعمیرات کلی ساختمان

    در نهایت اینکه تعمیرات کلی ساختمان که هزینه آن بر عهده مالک است می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

    • تعمیرات عمرانی (دیوار، در و پنجره، سقف، حیاط، پشت‌بام و …)
    • تعمیرات مربوط به تاسیسات و تجهیرات اصلی (کولر، شوفاژ، آبگرمکن، موتورخانه، پکیج، تهویه و …)
    • تعمیر لوله‌کشی آب، گاز، فاضلاب
    • تعمیر نشتی سرویس‌ها – سیم‌کشی برق
    • تعمیر آسانسور –
    • تعمیر در برقی پارکینگ –
    • رنگ‌آمیزی ساختمان

    لیست تعمیرات جزئی ساختمان

    تعمیرات جزئی ساختمان نیز می‌تواند شامل موارد زیر باشد :

    • رفع مشکل چکه‌کردن شیرهای آب و تعویض واشر آنها
    • تعویض لامپ‌ها و روشنایی‌های سوخته
    • رفع مشکل فاضلاب بعد از گذشت چند ماه اقامت مستاجر – تعمیر موردی قفل در
    • نصب توری در و پنجره
    • تعویض پوشال کولر آبی
    • تعمیر تهویه سرویس‌ها – تعمیر موردی کلید و پریز برق
    • سرویس آسانسور یا موتورخانه

    با این حال، هنگام تنظیم و امضای قرارداد اجاره، مالک و مستاجر می‌توانند در خصوص هزینه‌های ساختمان با هم توافق کنند تا در صروت بروز مشکل برای هر یک از وسایل و تاسیسات، بطور شفاف مشخص باشد هزینه‌ها بر عهده چه کسی است.

    اما یک توصیه اساسی به مستاجران: قبل از عقد قرارداد از کلیه تاسیسات و وسایل واحد مورد اجاره اعم از کولر، شوفاژ، آبگرمکن، قفل‌ها، کلیدهای برق، دستگیره‌های در، شیرهای آب و … صورت‌برداری کنید، سپس هر کدام را کاملا تست کنید و سپس وضعیت سالم‌بودن یا خرابی آنها را در لیست خود مشخص کنید و از مالک امضا بگیرید.

    پیشنهاد ویژه: بررسی قیمت هر متر مربع کرکره برقی

    word image 221523 2 - هزینه تعمیر کرکره برقی با مالک است یا مستاجر -

    ماده ۴۸۶ قانون مدنی

    تعمیرات و کلیه مخارجی که در عین مستاجره برای امکان انتفاع از آن لازم است به عهده مالک است مگر آنکه شرط خلاف شده یا‌ عرف بلد بر خلاف آن جاری باشد و همچنین است آلات و ادواتی که برای امکان انتفاع از عین مستاجره لازم میباشد.

    word image 221523 3 - هزینه تعمیر کرکره برقی با مالک است یا مستاجر -هزینه هایی که به عهده مستاجر است

    اجاره یکی از عقود رایج در جامعه می باشد که به موجب آن مؤجر منافع مال خود را در مدت معینی به مستأجر واگذار می نماید و در قبال آن اجاره بها دریافت می کند. موضوع اجاره می تواند متفاوت باشد اما مهم ترین آنها اجاره اموال غیر منقول همانند باغ و آپارتمان می باشد. در خصوص اجاره یک آپارتمان که در حال حاضر بیشتر اشخاص جامعه با آن آشنایی دارند موارد و نکات مهمی وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد. از جمله آنها هزینه های ساختمان می باشد این هزینه ها ممکن است هزینه های جاری ساختمان باشد یا هزینه های ناشی از تعمیرات از جمله تعمیر آسانسور و کولر.

    هزینه های جاری

    در خصوص هزینه های جاری نکته مورد بحث این است که چنین هزینه هایی به طور معمول شامل نظافت ساختمان، هزینه آب و برق و تلفن و گاز مصرفی تعمیرات جزئی از قبیل تعویض پوشال های کولر، تعویض لامپ و …. می شود که این هزینه ها بر عهده مستأجر می باشد و مستأجر مکلف است هزینه های مذکور را با مشارکت دیگر اشخاص ساکن در آپارتمان های مجاور پرداخت نمایند.

    هزینه های مرتبط با تعمیرات کلی

    در خصوص آپارتمان مورد اجاره، بنا بر بیان قانونگذار مورد اجاره باید امکانات و وسایل اولیه و متعارف برای زندگی را داشته باشد در وضعیت فعلی بطور معمول آپارتمان ها دارای آبگرمکن و سیستم گرمایشی یا بخاری می باشند و یا این که مجهز به سیستم پکیج و سیستم گرمایش شوفاژ می باشد. اغلب آپارتمان هایی که از یک دهه پیش ساخته شده اند دارای آسانسور می باشند و به طور مسلم نگهداری آسانسور نیز دارای هزنیه می باشد.علاوه بر این در مناطق گرم و خشک معمولاً کولر آبی در پشت بام آپارتمان ها تعبیه شده اند که این نوع کولرها نیز دارای هزینه های نگهداری و تعمیر می باشند. در خصوص هزینه های کلی همانند خرابی آسانسور و یا خرابی موتور کولر که جزء هزینه های کلی محسوب می شوند، این هزینه ها بر عهده مؤجر یا مالک می باشند این در حالی است که همانطور که در قسمت قبلی گفته شد هزینه های جزئی و هزینه های جاری بر عهده مستأجر می باشد به عنوان نمونه درآپارتمان هایی که دارای آسانسور می باشد، آسانسور بطور ماهانه برای مسائل ایمنی و …. سرویس می گردد که این هزینه اصولاً جزء هزینه های جاری محسوب می گردد و بر عهده مستأجر است. بنابراین قاعده این است که هزینه های کلی همانند خرابی آسانسور و خرابی کولر بر عهده مؤجر یا مالک می باشد و هزینه های جاری همانند هزینه سرویس کولر یا سرویس آسانسور بر عهده مستأجر می باشد.

    در این خصوص ماده 486 قانون مدنی تعمیرات و کلیه مخارجی که در مورد اجاره لازم است بر عهده مالک باشد بر طبق ماده 10 قانون روابط مؤجر و مستأجر نیز تعمیرات اولیه و کلی بر عهده مالک یا مؤجر و تعمیرات جزئی که برای استفاده بهتر از مورد اجاره می باشد بر عهده مستأجر می باشد.

    گاهی اتفاق می افتد که مستأجر در طبقه آخر ساختمان سکونت دارد و سقف طبقه مذکور پشت بام ساختمان می باشد. در این صورت ممکن است که به علت از بین رفتن ایزوگام در هنگام رانندگی آب به سقف آپارتمان محل سکونت مستأجر نفوذ پیدا کند و باعث سلب آسایش مستأجر گردد در این صورت مستأجر می تواند موضوع را به مؤجر اطلاع دهد و مؤجر تکلیف دارد که پشت بام را تعمیر نماید اما با توجه به اینکه پشت بام جزء مشترکات می باشد مؤجر موضوع را با دیگر مالکین در میان خواهد گذاشت و تمام مالکین مکلف هستند هزینه تعمیر و ایزوگام را پرداخت نمایند. طبق قانون تملک آپارتمان ها هزینه های بخش های مشترک به نسبت تملک بخش اختصاصی محاسبه می گردد و بنابراین چنانچه متراژ یک آپارتمان 200 متر باشد و آپارتمان دیگر 100 متر باشد مالک آپارتمان 200 متری باید هزینه را دو برابر مالک آپارتمان 100 متری پرداخت نماید.

    پیشنهاد ویژه: شاید بررسی قیمت کرکره برقی دست دوم دیوار نیز برای شما جالب باشد.

    هزینه جک درب با موجر است یا مستاجر؟

    با توجه به قوانین هم مالک و هم مستاجر در مواردی موظف به پرداخت هزینه های مربوط به ساختمان هستند. با توجه به ماده 486 قانون مدنی ” تعمیرات و کلیه مخارج که در عین مستاجره نیاز و لازم است برای استفاده از ملک به عهده مالک است مگر آن که خلافش شرط شده باشد . همچنین با توجه به ماده 10 قانون روابط موجر و مستاجر این گونه بیان می کند که ” تعمیرات کلی و اساسی مورد اجاره که مربوط به اصل بنا و یا تاسیسات عمده ی منصوبه در آن از قبیل دستگاه های حرارت مرکزی و تهویه و آسانسور باشد به عهده موجر است و تعمیرات جزئی و همچنین تزیین و تعمیری که مربوط به استفاده بهتر از مورد اجاره باشد با مستاجر خواهد بود مگر آنکه در قرارداد به صورت دیگری شرط شده باشد .بر اساس قوانین می توان دریافت که هزینه های اساسی ملک بر عهده موجر است و سایر هزینه ها با مستاجر است.

    جک درب پارکینگ نیز از لوازم اساسی ساختمان است که مورد استفاده قرار می گیرد و هزینه بر عهده موجر است.

    پیشنهاد ویژه: بررسی صفحه جک درب پارکینگ

    هزینه تعمیر جک درب پارکینگ با مالک است یا مستاجر؟

    در زندگی آپارتمان نشینی یکی از مسائلی که در بین مستاجر و صاحب خانه باعث بروز اختلاف می شود ، قضیه پرداخت هزینه ها است . با وجود اینکه راه‌ حل این مسئله در قانون پیش ‌بینی شده است و مفاد آن در قولنامه‌ ها و قرار دادهای املاک ذکر می‎‏شود ، معمولا طرفین قرارداد از جزئیات قانون مالک و مستاجر بی‌اطلاع هستند یا توجهی به حقوق یکدیگر نمی‌ کنند ؛ به همین دلیل اگر چیزی یا جایی از آپارتمان دچار عیب شود بر سر پرداخت هزینه تعمیر و بازسازی چه تعمیرات جزئی خانه و چه تعمیرات کلی و تاسیسات ، اختلاف و درگیری به وجود می‌آید . در این مقاله به این سوال خواهیم پرداخت که تقبل پرداخت هزینه تعمیر جک درب پارکینگ با مالک است یا مستاجر.

    پیشنهاد ویژه: برای تعمیر جک درب پارکینگ با بهترین مجموعه تهران تماس بگیرید خرید و تعویض انواع قطعات جک پارکینگی. 02155449212 و 09122552119

    قانون تملک آپارتمان ها در مورد پرداخت هزینه های تعمیراتی چه می گوید ؟

    طبق قوانین موجود آنچه مربوط به تملک آپارتمان ها می شود ، قانون بطور صریح به این موضوع پرداخته است . طبق ماده ۴۸۶ قانون مدنی و آنچه در قانون تملک آپارتمان‌ ها آمده است موجر موظف است ملک مورد اجاره به همراه تمامی وسائل و امکاناتی که در قرارداد ذکر می ‌گردد را سالم و بدون عیب به مستاجر تحویل دهد.

    اگر در طول مدت اجاره مشکلی برای ملک یا تاسیسات آن به‌ وجود آید ، بسته به کلی یا جزئی بودن تعمیرات ، مالک یا مستاجر موظف به پرداخت آن هستند . در تفسیر هزینه های جزئی و کلی همیشه بین مالک و مستاجر اختلاف نظر وجود دارد . در مورد کلی یا جزئی بودن هزینه ها طرفین باید اطلاعات خود را از طریق رجوع به قانون بالا ببرند.

    در قانون بازسازی و تعمیرات اساسی و ضروری آپارتمان بر عهده مالک گذاشته است و هزینه تعمیرات جزئی خانه با مستاجر است.

    با توجه به مطالب گفته شده ، حالا می خواهیم بدانیم کارکرد جک درب پارکینگ در ساختمان چیست و وجود اشکال در آن ، آیا به کارکرد کلی درب پارکینگ تاثیر منفی می گذارد یا خیر ؟

    ثبت دیدگاه

    2 دیدگاه برای “هزینه تعمیر کرکره برقی با مالک است یا مستاجر”
    1. سلام
      از همه چیز گفتید الا کرکره برقی که عنوان اصلی متن بود

      پاسخ
    2. سلام
      از همه چیز گفته شده ولی از کرکره برقی که عنوان اصلی متن بود چیزی نوشته نشده

      پاسخ
    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.