سازههای شیشهای از بهترین پیشرفتهای فنی ساخت و ساز در سالهای اخیر محسوب میشوند. درصد زیادی از این نوع سازهها از شیشه مقاوم و چند لایه تشکیل شده است. امروزه انواع سازههای شیشهای در فضاهای داخلی و خارجی منازل استفاده میشود. بالکن و تراس شیشهای، سقف و دیوارههای شیشهای، پلکان شیشهای و کف شیشهای از عمدهترین سازههای شیشهای ساختمانها هستند. در ادامه همراه ما باشید تا شما را با انواع سازههای شیشهای و تاثیر آنها بر فضای داخل و خارج ساختمان آشنا کنیم.
شیشه بالکن
نصب پنجره در بالکن و نمای کلی ساختمان زیبایی خاصی را به منزل میبخشد. شیشهای بودن بالکن یک منزل، به ساکنین خانه این امکان را میدهد تا از نمای چهار فصل سال لذت ببرند. انواع پنجرهها و شیشههای آکاردئونی یا تاشو، شیشه فریمدار، ساده یا ریلی را میتوان در بالکن منازل مورد استفاده قرار داد. استفاده از شیشه بالکن مزایای متعددی از جمله جلوگیری از ورود آب باران و برف به محیط داخل، تنوع بسیار بالا در طرح، رنگ و شکل شیشه، نظافت آسان و ساده با مواد شوینده، عایق صوتی و حرارتی بسیار مناسب، جلوگیری از نفوذ حشرات موذی و نیز ایمنی و مقاومت بالای شیشه دارد. حتما توجه کنید که در نصب شیشه بالکن از کیفیت یراق آلات آن مطمئن شوید تا بهترین کارایی و ایمنی را داشته باشد.
تراس شیشهای
تراس شیشهای یکی از انواع شیوههای نوین نماسازی مدرن است که امروزه رواج گستردهای در پنت هاوسها دارد. درزگیری عالی و ویژه و عایقبندی قوی شیشههای تراس، از ورود صدا، حرارت و گرد و غبار جلوگیری میکند. با نصب تراس شیشهای در مصرف انرژی صرفهجویی بسیاری خواهید داشت و فضایی آرام و پاکیزه ایجاد خواهد شد. شیشههای تراس را به راحتی میتوان با جابهجاکردن آن تمیز کرد. از امکاناتی که در نصب شیشه برای تراس وجود دارد، امکان نصب شیشه رفلکس سکوریتی است. با استفاده از این نوع شیشه بالکن از یک فضای عمومی خارج شده و نمای شهری را به زیبایی تغییر میدهد. استفاده از تراس شیشهای، علاوه بر مزایای ذکرشده، امنیت بسیار بالایی را دربرابر تگرگ و ضربات متعدد یا حتی تهاجم سارقان فراهم میکند.
دیوارههای شیشهای
شیشههای اسلایدی از جمله شیشههای مدرنی هستند که امروزه به عنوان پارتیشن خانه، دفاتر تجاری، بانک، بیمارستان، مهد کودک، سالن ورزشی، نمایشگاه و فروشگاهها استفاده میشوند. دیواره شیشهای، به نوعی تقسیمکننده فضا است که با استفاده از آنها، محیطی پویا و دل باز را میتوان در محیط اداری و کاری ایجاد کرد. انواع دیواره شیشهای طرحدار، دیوار شیشهای تزئینی، دیوار شیشهای کاذب، دیوار فریمدار، دیوار شیشهای کشویی خارجی یا داخلی، دیواره شیشهای فریم لس یا حتی اتاقک شیشهای وجود دارد که بسته به نوع نیاز و سلیقه کاربر ساخته و نصب میشود.
دیوارههای شیشهای با ایجاد طراحی متفاوت و جذاب، فضای بیرون، داخل و مسیر ورودی و خروجی را از هم جدا میکنند. این دیوارهها فضای کاری با دید وسیع و دلباز ایجاد میکنند و بسته به سلیقه مخاطب طراحی میشوند. مزایای نصب این نوع دیواره مدرن شامل استفاده از نور طبیعی، سبک نوین طراحی، ایجاد محیطی پویا و کاهش هزینهها میشود.
پلکانهای شیشهای
یکی از جدیدترین و زیباترین متریالهای مورد استفاده در پلکانهای امروزی، شیشه است. نصب پلکان شیشهای دوبلکس از راهکارهایی است که با ایجاد ظاهری زیبا و مدرن به ساختمان، قیمتی بسیار مقرون به صرفه هم دارد. پلههای شیشهای با ایجاد کمترین حجم و شفافیت حداکثری بهترین گزینه ساختمانهای امروزی است. شیشههای استفاده شده در پلکان شیشهای معمولا چندین لایه ضخیم شیشه لمینیت و سکوریت است. این چند لایه با ایجاد اصطکاک لازم باعث جلوگیری از سرخوردن افراد میشود و ایمنی لازم برای فشارهای سنگین وارده را فراهم میکند.
تعداد لایههای شیشه پلکان به میزان تردد و موارد دیگر بستگی دارد. مزایای این المان شیشهای شامل امکان ایجاد نورپردازی در پله و نردهها، زیبایی و سادگی در کنار ایستایی و استحکام بالا، قابلیت نصب انواع نرده چوبی، استیل یا شیشهای و تنوع بسیار بالای رنگ، طرح و شکل محصولات است.
سقفهای شیشهای
سقف شیشهای مدرنترین نوع سقف است که جذابیت و زیبایی ظاهری زیادی را در ساختمان ایجاد میکند. معمولا در سقف شیشهای در کنار استفاده از موارد شفافی همچون پلی کربنات و شیشه، از فریم آلومینیوم یا فولادی استفاده میشود تا علاوه بر زیبایی، سبب محکمتر شدن سازه شیشهای شود. از این نوع سقف مدرن میتوان در بالکن منازل، سقف ویلاها، روف گاردن، استخر، پاسیو، گلخانه، ساختمانهای تجاری و تفریحی و نیز سقف آلاچیقها استفاده کرد. سقف شیشهای ویژگیهایی نظیر عایق صدا بودن، ایجاد رابطه بصری با محیط بیرونی، ممانعت از اتلاف و نفوذ سرما و گرما ، افزایش روشنایی محیط تا حدود هشتاد درصد بیشتر و به دنبال آن صرفهجویی در مصرف انرژی و مقاومت بسیار بالا در برابر انواع شرایط آب و هوایی و تگرگ دارد.
انواع شیشه متحرک یا ثابت را میتوان در یک سقف شیشهای استفاده کرد. البته گفتنی است که سقف شیشهای ثابت ایمنی بیشتری دارد و یکپارچهتر است. سقف شیشهای ریلی یا بازشو میتواند توسط موتور الکتریکی جابهجا شود یا با نیروی دست و گیربکس دستی باز و بسته شود. با باز کردن سقف شیشهای میتوان علاوه بر نور طبیعی از هوای آزاد هم استفاده کرد.
کفهای شیشهای
استفاده از متریالهای نوین و زیبا در دکوراسیون هر اتاق در بخشهای مختلفی مثل سقف، کف و دیوارها زیبایی منحصر به فرد و جذابی را به منزل میبخشد. امنیت و استحکام کفهای شیشهای همچون کفهای چوبی و… بالا است و به صورت چندلایه نصب میشوند. این چند لایه بودن و استفاده از لایههای متنوع با مقاومتهای متفاوت در یک چارچوب آلومینیومی باعث بالارفتن هر چه بیشتر ایمنی و مقاومت سازه میشود. از این کفهای شیشهای میتوان در منازل، هتلها، فروشگاهها و تالارها استفاده کرد. جنس و تعداد لایههای استفاده شده در کف بستگی به میزان تردد و بار روی آن خواهد داشت. استفاده از کف شیشهای مزایایی همچون عایق صوت و حرارت بودن، نظافت بسیار آسان، صرفه اقتصادی، تنوع در رنگ و طرح و جنس، ظاهر براق و جذاب و مقاومت بالا دارد.
تاثیر سازه های شیشه ای مدرن بر فضای داخلی و خارجی
با توجه به اینکه امروزه شیشه در صنعت ساخت و ساز ظرافت و زیبایی سازهها را دو چندان کرده است، استفاده از سازههای شیشهای طرفداران بسیاری را به دست آورده است. سازههای شیشهای امکان استفاده از نور طبیعی و به تبع آن کاهش مصرف انرژی را برای کاربر فراهم میکنند. همچنین ظاهر چشمنواز و مدرنی که شیشه به ساختمان میبخشد، سبب استفاده روز افزون این متریال در صنعت ساخت و ساز شده است. شیشه امکانات بسیاری از نظر طراحی به معماران و مهندسان میدهد و از همین رو طراحیهای چشمنواز مدرن شیشهای متناسب با سلیقه هر مشتری قابل طراحی و ساخت است.
جمعبندی
با مدرنیته شدن زندگی و پیشرفت علوم مهندسی، متریالهای کاربردی نوین و کارآمدی همچون شیشه با جلوه زیباتر و کارایی بیشتری در سازههای امروزی استفاده میشوند. دامنه استفاده از متریال شیشه در صنعت ساخت و ساز امروزی بسیار گسترده است و از آن در انواع فضاهای داخلی و خارجی ساختمانهای مدرن استفاده میشود. انواع کف، سقف، پلکان، دیواره، بالکن و تراس شیشهای با طراحی زیبا و جذاب متناسب با سلیقه و نیاز مشتری قابل سفارش و ساخت است.
ثبت دیدگاه