دوشنبه, 26 شهریور 1403 Monday, 16 September , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 43539 تعداد نوشته های امروز : 8 تعداد دیدگاهها : 2451×
انواع مودم وای فای Wifi (از چه مودمی برای خانه و محل کار استفاده کنیم؟)
7 شهریور 1402 ساعت: 18:46
شناسه : 262889
2

مودم وای فای (Wi-Fi Modem) یک دستگاه شبکه است که برای اتصال دستگاه‌ها به اینترنت از طریق اتصال بی‌سیم (وای فای) به شبکه اینترنت استفاده می‌شود. انواع مودم وای فای وجود دارد. این دستگاه‌ها به عنوان یک نقطه دسترسی به اینترنت عمل می‌کنند و به دستگاه‌های مختلفی مانند کامپیوترها، تلفن‌های همراه، تبلت‌ها، دوربین‌های مداربسته و دیگر دستگاه‌ها اجازه اتصال به شبکه اینترنت را از طریق اتصال بی‌سیم می‌دهند.

پ
پ

مودم وای فای (Wi-Fi Modem) یک دستگاه شبکه است که برای اتصال دستگاه‌ها به اینترنت از طریق اتصال بی‌سیم (وای فای) به شبکه اینترنت استفاده می‌شود. انواع مودم وای فای وجود دارد. این دستگاه‌ها به عنوان یک نقطه دسترسی به اینترنت عمل می‌کنند و به دستگاه‌های مختلفی مانند کامپیوترها، تلفن‌های همراه، تبلت‌ها، دوربین‌های مداربسته و دیگر دستگاه‌ها اجازه اتصال به شبکه اینترنت را از طریق اتصال بی‌سیم می‌دهند.  مودم وای فای دارای یک اتصال اینترنت از طریق یک ارائه‌دهنده خدمات اینترنت (ISP) به عنوان منبع اصلی اینترنت می‌باشد. این دستگاه از اینترنت از طریق یک اتصال به سیم کوتاه یا بی‌سیم به دستگاه‌ها منتقل می‌کند و به آن‌ها آی‌پی‌های مخصوص (IP) اختصاص می‌دهد تا بتوانند اطلاعات را از وب یا دیگر منابع اینترنتی دریافت کنند.

مودم‌های وای فای معمولاً دارای یک رابط کاربری وب برای پیکربندی و مدیریت تنظیمات شبکه هستند. با استفاده از این رابط کاربری، شما می‌توانید رمز عبور شبکه، نام شبکه (SSID)، تنظیمات امنیتی و سایر تنظیمات شبکه را تنظیم کنید.

مودم‌های وای فای ممکن است با مودم‌های تلفن همراه ترکیب شوند و اینترنت از طریق اتصالات مختلفی مانند DSL، کابل کوتاه (Cable), 4G/5G و غیره ارائه شود. این دستگاه‌ها باعث ایجاد شبکه‌های بی‌سیم در منازل، محیط‌های کاری و دیگر مکان‌ها می‌شوند تا دستگاه‌ها به راحتی به اینترنت دسترسی داشته باشند. در این مطلب به کمک یکی از کارشناسان شرکت کیمیا شبکه به جواب سوالات شما می پردازیم.

 images 1693251570 64ecf7f21b081 - انواع مودم وای فای Wifi (از چه مودمی برای خانه و محل کار استفاده کنیم؟) -

انواع مودم وای فای

مودم ‌های وای فای می ‌توانند بسیار متنوع باشند و انواع مودم وای فای وجود دارد. بسته به نوع اتصال اینترنتی و نیازهای شبکه، انواع مختلفی دارند. برخی از انواع رایج مودم ‌های وای فای عبارتند از:

مودم ADSL/DSL: این مودم‌ها برای اتصال به اینترنت از طریق خطوط تلفن معمولی (DSL) استفاده می‌شوند و معمولاً به شکل یک دستگاه ترکیبی DSL مودم و روتر (مثل روتر میکروتیک) وای فای عمل می‌کنند.

مودم کابلی (Cable Modem): برای اتصال به اینترنت از طریق اتصالات کابلی شبکه کابلی (مانند کابل کوتاه) استفاده می‌شوند و معمولاً به عنوان روتر وای فای نیز عمل می‌کنند.

مودم DSL وایرلس (DSL Wireless Modem): این مودم‌ها معمولاً DSL مودم هستند که قابلیت اتصال بی‌سیم (وای فای) را نیز دارند.

مودم 4G/5G: این مودم‌ها از شبکه‌های تلفن همراه 4G یا 5G برای اتصال به اینترنت استفاده می‌کنند و برای مناطقی که اتصال سیمی به اینترنت کمیاب است، مفید هستند.

مودم‌های Fiber Optic (فیبر نوری): برای اتصال به اینترنت از طریق شبکه‌های فیبر نوری مورد استفاده قرار می‌گیرند. این مودم‌ها به عنوان یک روتر وای فای عمل می‌کنند.

مودم‌های مسافرتی (Travel Modems): این مودم‌ها به منظور استفاده در مسافرت‌ها و جاهایی که اتصال به اینترنت ممکن است محدود باشد، طراحی شده‌اند. بسیاری از آنها از شبکه‌های تلفن همراه 3G/4G/5G استفاده می‌کنند.

مودم‌های DSLAM: DSLAM (Digital Subscriber Line Access Multiplexer) برای ارائه اتصال اینترنت DSL به چندین مشترک به صورت همزمان در یک محل مشترک (CO) استفاده می‌شود و می‌تواند دارای ویژگی‌های مودم وای فای نیز باشد.

مودم‌های مخصوص ارتباطات نقطه به نقطه (Point-to-Point Modems): این نوع از انواع مودم‌ وای فای برای اتصال دو مکان دور از یکدیگر به کمک خطوط اختصاصی یا مسیریابی‌های خاص به کار می‌روند.

همچنین، در هر دسته از مودم‌ها، مدل‌ها و توابع مختلفی وجود دارد که ممکن است به تنظیمات مخصوصی نیاز داشته باشند برای ارائه خدمات و ویژگی‌های مختلف.

انواع مودم وای فای مزایا و معایب

images 1693251590 64ecf80625292 - انواع مودم وای فای Wifi (از چه مودمی برای خانه و محل کار استفاده کنیم؟) -

هر نوع از انواع مودم وای فای دارای مزایا و معایب خاصی است که به نیازها و محیط استفاده شما بستگی دارد. در ادامه، مزایا و معایب برخی از انواع مودم‌ های وای فای را بررسی خواهیم کرد:

 بیشتر بخوانید: انواع سوئیچ سیسکو

مودم DSL/DSL Wireless:

مزایا:

قابلیت اتصال به خطوط تلفن معمولی (DSL) و ارائه اینترنت با سرعت مناسب در مناطقی که اتصال کابلی موجود است.

قابلیت اتصال بی‌سیم (وای فای) در مودم‌های DSL Wireless.

معایب:

محدودیت در سرعت اتصال به اینترنت در مقایسه با فیبر نوری یا اتصالات کابلی مدرن.

سرعت اینترنت ممکن است در فواصل دورتر از مرکز تلفن کاهش یابد.

مودم کابلی (Cable Modem):

مزایا:

ارائه سرعت بالا در اتصال به اینترنت در مناطقی که اتصال کابلی (شبکه کابلی) موجود است.

قابلیت اتصال بی‌سیم (وای فای) در بسیاری از مودم‌های کابلی.

معایب:

سرعت اینترنت ممکن است در ساعات پرفشاری کاهش یابد به دلیل اشتراک خط با دیگر کاربران در شبکه کابلی.

مودم 4G/5G:

مزایا:

اتصال به اینترنت از طریق شبکه‌های تلفن همراه در مناطق دور از مرکز شهر و جاهایی که اتصال کابلی یا DSL ممکن نیست.

قابلیت انتقال مودم به مکان‌های مختلف (مناسب برای مسافرت‌ها).

معایب:

ممکن است محدودیت‌هایی در حجم داده (دیتا) داشته باشد و متعلق به برنامه اشتراک اینترنت شما با ارائه‌دهنده خدمات باشد.

سرعت اینترنت ممکن است در مناطقی با ترافیک بالا کاهش یابد.

مودم‌های Fiber Optic:

مزایا:

ارائه سرعت بسیار بالا در اتصال به اینترنت.

پایداری بالا در سرعت اینترنت.

معایب:

تا زمانی که شبکه فیبر نوری در منطقه شما در دسترس نباشد، استفاده از این مودم‌ها غیرممکن است.

هزینه‌های نصب و خدمات ممکن است بالا باشد.

مودم‌های مسافرتی:

مزایا:

قابلیت اتصال به اینترنت در سفرها و مناطقی که اتصال به شبکه‌های ثابت مشکل است.

قابلیت حمل و نقل آسان و تنها با یک مودم کوچک.

معایب:

معمولاً هزینه‌های داده برای اینترنت در این مودم‌ها بیشتر از اتصال خانگی است.

همچنین، مهم است که توجه داشته باشید که عملکرد دقیق هر مودم از انواع مودم وای فای به مدل و تنظیمات آن، ارائه‌دهنده خدمات اینترنت، و شرایط شبکه محلی شما بستگی دارد. برای انتخاب مناسب‌ترین مودم وای فای، باید نیازها و امکانات مورد نظر خود را مشخص کرده و با اطلاعات ارائه‌دهنده خدمات اینترنت خود آشنا شوید.

قیمت انواع مودم وای فای

قیمت مودم‌های وای فای متناسب با مدل، علامت تجاری، و ویژگی‌های فنی آنها متغیر است. همچنین، عوامل مانند منطقه جغرافیایی، زمان خرید، و نهادهای فروش می‌توانند بر قیمت تأثیرگذار باشند.

بنابراین، برای مقایسه قیمت و انتخاب بهترین مودم از انواع مودم وای فای برای نیازهای خود، بهتر است مطالعه‌ی بازار و مقایسه قیمت‌ها را انجام دهید.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.