سه‌شنبه, 27 شهریور 1403 Tuesday, 17 September , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 43552 تعداد نوشته های امروز : 4 تعداد دیدگاهها : 2451×
انواع روش‌های روغن گیری دانه‌های روغنی
7 شهریور 1402 ساعت: 18:48
شناسه : 262898
1

دستگاه روغن گیری یکی از دستگاه های موجود در صنایع غذایی است که برای پرس دانه‌های روغنی و استخراج روغن از آنها در صنایع غذایی استفاده می‌شود. از این نوع روغن‌ها به عنوان محصولات غذایی یا بهداشتی و درمانی استفاده می‌شود.

پ
پ

دستگاه روغن گیری یکی از دستگاه های موجود در صنایع غذایی است که برای پرس دانه‌های روغنی و استخراج روغن از آنها در صنایع غذایی استفاده می‌شود. از این نوع روغن‌ها به عنوان محصولات غذایی یا بهداشتی و درمانی استفاده می‌شود. در مراکز تولیدی از دو روش برای روغن کشی از دانه‌های روغنی و چرب استفاده می‌شود :

  • روغن گیری به روش پرس سرد
  • روغن گیری به روش پرس گرم

آشنایی با روش‌های انواع دستگاه های روغن گیری و معرفی بهترین روش

دستگاه روغن گیر پرس سرد

روغن گیری پرس سرد در دمای زیر ۴۵ درجه صورت می‌گیرد و روغنی که از این روش بدست می‌آید دارای ناخالصی ناچیزی است. استفاده این دستگاه در عطاری‌ها و برای افرادی که نیاز به روغن‌های سالم‌تری دارند بیشتر پیشنهاد می‌شود، چرا که روغن‌هایی که از این دستگاه‌ها استخراج می‌شوند ۱۰۰% ارگانیک و طبیعی است.

word image 262898 1 - انواع روش‌های روغن گیری دانه‌های روغنی -

دستگاه هایی که در روغن گیری پرس سرد استفاده می شوند، سرو صدای کمتری دارند و بوی نامطلوب تولید نمی‌کنند و بوی بسیار مطبوعی دارند. مصرف برق این دستگاه‌ها به مراتب از دستگاه های روغن گیری پرس گرم، کمتر است پس هزینه برق شما نیز با تهیه آن‌ها کاهش پیدا خواهد کرد. در آخر این دستگاه‌ها به دلیل عدم استفاده از سوخت فسیلی آلودگی محیط زیست به همراه نخواهند داشت.

معرفی دستگاه روغن گیری پرس سرد

امروزه کارشناسانی که در زمینه روغن کشی فعالیت می‌کنند تکنیک‌های مختلفی برای انجام این کار استفاده می‌کنند. یکی از روش‌های ذکر شده، روش استاندارد و بسیار سالم استخراج روغن به روش پرس سرد یا cold press است. روغنی که به روش مذکور به دست می آید بهترین و با کیفیت ترین روغن برای مصرف خوراکی محسوب می‌شود.

دستگاه روغن گیری پرس گرم

در روش پرس گرم قبل از اینکه دانه‌های مورد نظر وارد دستگاه شوند، دمای آن‌ها را در دیگ‌های بخار بالا می‌برند. پس از آن دانه‌ها را با فشار زیادی که به آن‌ها وارد می‌شود روغن گیری می‌کنند. روغن خروجی در دستگاه های پرس گرم نیاز به تصفیه دارند چرا که این حرارت بالا برای تولید روغن باعث تغییر شیمیایی در روغن شده است.

تفاوت دستگاه روغن گیری پرس سرد با پرس گرم

یکی از روش‌های استخراج روغن به صورت شیمیایی، روغن‌گیری پرس گرم است. در این روش به منظور روغن‌گیری پیش از این که دانه‌ها وارد دستگاه شوند، آن‌ها را در دیگ‌های بزرگ در معرض حرارت قرار داده و بعد با وارد نمودن فشار بالا به دانه‌ها عملیات روغن‌کشی بر روی آن‌ها انجام می‌پذیرد. در اکثر مواقع، روغن ذرت و آفتاب‌گردان با کمک این روش تولید می‌شود. روغن‌کشی با پرس گرم عموماً در کارخانه‌های بزرگ با تولید روزانه انبوه کاربرد دارد. روغنی که در این روش حاصل می‌شود نسبت به روغنی که توسط دستگاه روغن گیری پرس سرد به دست می ‌آید از کیفیت پایین‌تری برخوردار می‌باشد.

روغن به دست آمده به دلیل حرارت زیاد در استخراج روغن با پرس گرم، دمای بالایی دارد و همین امر باعث می شود روغن به دست آمده بیشتر خواص خود را از دست بدهد. در هنگام تولید روغن به روش پرس سرد، دمای روغن زیر 45 درجه است و این دما در حفظ فواید و خواص دانه‌های روغنی تاثیر بسزایی دارد. علاوه بر این، استخراج روغن به روش پرس سرد به دلیل عدم وجود حرارت به این معنی است که روغن فاقد مواد افزودنی شیمیایی یا نگهدارنده بوده و به سلامت بدن آسیبی نمی‌رساند.

C:\Users\kara2\Desktop\pics\ax22.jpg

نحوه عملکرد دستگاه روغن گیری پرس سرد

در این روش روغن گیری، روغن مورد نیاز از دانه‌ها و آجیل‌های روغنی با فشار مکانیکی استخراج می‌شود. لازم به ذکر است که دمای روغن نباید بیش از 120 درجه فارنهایت یا 49 درجه سانتیگراد باشد. شایان ذکر است روغن استخراج شده از دستگاه روغن گیری پرس سرد دارای عطر و طعم بسیار خوبی است و ارزش غذایی آن پس از تبدیل شدن به روغن کاملاً حفظ می‌شود. علاوه بر این، محتوای آنتی اکسیدان‌ها و ویتامین‌های طبیعی در روغن به دست آمده با پرس سرد در مقایسه با سایر روش‌های روغن گیری بیشتر است و این دلیل خوبی برای برتری روش روغن پرس سرد است.

همان‌طور که گفته شد، روغن‌ گیری به روش پرس سرد در مقایسه با سایر روش‌ها راهکار بهتری به حساب می‌آید؛ چرا که در این روش از هیچ نوع ترکیب شیمیایی استفاده نشده و در پرس سرد روغن‌گیری کنجد تنها با اعمال فشار به دانه‌ها در دمای پایین و بدون وارد نمودن آسیب به ساختار دانه کنجد انجام می‌شود. در مرحله بعد، لرد ایجاد شده در روغن به کمک فیلتر از مواد جدا شده و روغن در نهایت با کیفیت عالی و مطلوب آماده استفاده می‌شود.

C:\Users\kara2\Desktop\pics\ax77.jpg

سخن پایانی:

روش‌های مختلفی برای روغن‌گیری یا روغن‌کشی از دانه‌های روغنی وجود دارد که یکی از بهترین و مقرون به صرفه‌ترین آن‌ها، بهره‌گیری از دستگاه روغن گیری پرس سرد شرکت های آلمانی و یا ایرانی که از بابت بحث قیمت هم به دلیل نوسان دلار و همچنین نیاز مشتری در حوزه ی فروشگاهی یا کارخانه‌ای متغییر است. این روش در مقایسه با روش پرس گرم مزیت‌های فراوانی داشته که مهم‌ترین آن حفظ سلامت روغن و کاهش چشم‌گیر هزینه‌ها است. علاوه بر این، با استفاده از این دستگاه در مصرف سوخت‌های فسیلی صرفه‌جویی شده و محیط زیست را نیز تهدید نخواهد کرد.

C:\Users\kara2\Desktop\pics\ax44.jpg

شرکت کاراپرس با در نظر گرفتن نیاز مشتری و درخواست بخش صنعتی و غذایی کشور با حفظ کیفیت و کارایی و همچنین خدمات پس از فروش و پشتیبانی متداوم دستگاه های روغن گیری پرس سرد در بخش صنعتی فروشگاهی با ظرفیت 10 کیلوگرم تا ظرقیت 100 کیلوگرم در یک ساعت و در بخش کارخانه ای و صنعتی تا ظرفیت 200 کیلوگرم در یک ساعت را توانسته به صورت بسیار گسترده ارائه دهد. جهت استعلام قیمت و خرید دستگاه روغن گیری هر لحظه می‌توانید با شرکت کاراپرس تامین کننده دستگاه های صنایع غذایی در ایران در ارتباط باشید.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.