شنبه, 17 آذر 1403 Saturday, 7 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 44557 تعداد نوشته های امروز : 24 تعداد دیدگاهها : 2501×
عمل بینی برای چه کسانی خطرناک است؟
18 خرداد 1403 ساعت: 14:56
شناسه : 282001
4

عمل بینی یکی از جراحی‌های زیبایی رایج است که بسیاری از افراد برای بهبود ظاهر خود انجام می‌دهند؛ بااین‌حال، جراحی زیبایی بینی برای همه افراد مناسب نیست و در برخی موارد حتی می‌تواند خطرناک هم باشد.

پ
پ

عمل بینی یکی از جراحی‌های زیبایی رایج است که بسیاری از افراد برای بهبود ظاهر خود انجام می‌دهند؛ بااین‌حال، جراحی زیبایی بینی برای همه افراد مناسب نیست و در برخی موارد حتی می‌تواند خطرناک هم باشد؛ دراین‌بین، افرادی که از مشکلات جسمی نظیر بیماری‌های قلبی رنج می‌برند، ممکن است با خطرات جدی‌تری مواجه شوند. در این مطلب، به بررسی عواملی که می‌توانند خطرات جراحی بینی را افزایش دهند و افرادی که باید از این جراحی اجتناب کنند، پرداخته خواهد شد. با ما همراه باشید.

چه کسانی نباید عمل بینی را انجام دهند؟

افرادی که از مشکلات جدی سلامتی مانند بیماری‌های قلبی، فشار خون بالا یا دیابت کنترل‌نشده رنج می‌برند، نباید عمل بینی را انجام دهند؛ همچنین کسانی که سابقه خونریزی‌های مکرر یا اختلالات خونی دارند، در معرض خطر بیشتری قرار می‌گیرند. افرادی با مشکلات روانی مانند افسردگی شدید نیز باید از این عمل پرهیز کنند؛ علاوه‌براین، کسانی که در دوران بارداری یا شیردهی هستند، باید تا بعد از این دوران صبر کنند.

البته لزوما نباید بیمار باشید تا به شما توصیه شود قید جراحی‌کردن بینی خود را بزنید. افرادی که انتظارات غیرواقعی از نتایج جراحی دارند نیز باید قبل از تصمیم‌گیری، دقیقا ارزیابی شوند و بهترین تصمیم درمورد آن‌ها گرفته شود. درمجموع، مشاوره با یک پزشک متخصص می‌تواند به تشخیص این‌که آیا فردی برای جراحی بینی مناسب است یا خیر، کمک کند. قبل از مشاوره با پزشک، ما در ادامه این مطلب به‌طور دقیق‌تری به بررسی این موارد ذکرشده خواهیم پرداخت.

افراد زیر سن قانونی

افرادی که زیر سن قانونی هستند نباید عمل بینی انجام دهند؛ زیرا استخوان‌ها و غضروف‌های بینی هنوز در حال رشد و تکامل هستند. انجام عمل جراحی در این سنین می‌تواند منجر به تغییر فرم بینی پس از جراحی شود و نتایج نامطلوبی به‌همراه داشته باشد. به‌طور معمول، دختران باید حداقل ۱۷ سال و پسران باید حداقل ۱۸ سال سن داشته باشند تا بتوانند این عمل را انجام دهند.

افراد با کم‌خونی شدید

عمل بینی

اگرچه این جراحی به‌طور معمول با خونریزی زیادی همراه نیست؛ اما افرادی که کم‌خونی شدیدی دارند، ابتدا باید این مشکل را درمان کنند. کم‌خونی حاد می‌تواند خطرات جراحی را افزایش دهد و بهبود پس از عمل را کندتر کند. ماده بیهوشی در عمل زیبایی بینی باعث تنگ‌شدن رگ‌ها و کاهش خونریزی می‌شود؛ اما وجود کم‌خونی می‌تواند مشکلات بیشتری ایجاد کند؛ بنابراین، اگر هموگلوبین خون شما کمتر از ۱۰ باشد، باید ابتدا به درمان بپردازید.

بیماران قلبی و عروقی

بیماران قلبی و عروقی باید قبل از تصمیم‌گیری برای عمل بینی، با یک پزشک متخصص مشورت کنند. برخی پزشکان معتقدند که داروی بیهوشی می‌تواند در این بیماران مشکلاتی مانند افزایش خطر حمله قلبی یا سایر عوارض قلبی را ایجاد کند؛ بااین‌حال، برخی دیگر بر این باورند که با کنترل دقیق و انتخاب مواد بیهوشی مناسب، این عمل می‌تواند ایمن باشد؛ بنابراین، تصمیم نهایی باید با مشورت پزشک انجام شود.

بیماران دیابتی

افراد مبتلا به دیابت به‌دلیل مشکلات قلبی و کلیوی و نیز دیرتر بهبودیافتن زخم‌ها، نباید عمل جراحی بینی انجام دهند. زخم‌های دیابتی به کندی بهبود می‌یابند و خطر عفونت در این افراد بالا است. این مسئله می‌تواند خطرات جدی پس از جراحی را افزایش دهد و بهبود کامل را به تأخیر اندازد؛ بنابراین، بهتر است ریسک جراحی را به جان نخرید و اگر ضرورتی در انجام این کار نیست، قید عمل را بزنید.

مشکلات تنفسی

افرادی که مشکلات تنفسی مانند آسم و تنگی نفس دارند، نباید عمل بینی انجام دهند. مواد بیهوشی می‌توانند وضعیت تنفسی این افراد را بدتر کند و خطرات جدی مانند مشکلات تنفسی حاد یا حتی ایست تنفسی را به‌همراه داشته باشد. افرادی که از مشکلات تنفسی رنج‌ می‌برند، قبل از تصمیم‌گیری برای جراحی زیبایی بینی باید با یک متخصص بیهوشی و همچنین پزشک متخصص ریه مشورت کنند تا مطمئن شوند که شرایط آن‌ها برای جراحی ایمن است.

چاقی شدید

افراد با چاقی شدید برای انجام جراحی بینی با چالش‌ها و خطرات بیشتری مواجه هستند. داروی بیهوشی می‌تواند در این افراد باعث مشکلاتی مانند تنگی نفس یا عوارض دیگری شود. این خطرات به‌دلیل اثرات وزن بالا بر سلامتی عمومی و شرایط ویژه بدن در افراد چاق بروز می‌کند؛ علاوه‌براین، پس از عمل بینی ممکن است با کاهش وزن، فرم بینی تغییر کند و نتیجه دلخواه به‌دست نیاید.

استعمال دخانیات و مصرف الکل

استعمال دخانیات و مصرف الکل می‌تواند مشکلات جدی مانند تنگی نفس، مشکلات قلبی-عروقی و ریوی ایجاد کند. این مشکلات می‌توانند ریسک جراحی را افزایش دهند و بهبود پس از عمل را به تأخیر بیندازند؛ به‌همین‌دلیل، افرادی که به این مواد اعتیاد دارند نباید این جراحی را انجام دهند.

حساسیت به نتیجه عمل

افراد حساس و کمال‌گرا ممکن است در هر شرایطی از نتایج عمل خود ناراضی باشند. این افراد ممکن است انتظارات غیرواقعی داشته باشند و درصورت عدم رسیدن به نتیجه مطلوب، دچار اضطراب و نارضایتی شوند؛ همچنین، ممکن است تصمیم به عمل ترمیمی بگیرند که می‌تواند به بدن آن‌ها آسیب بیشتری وارد کند.

ورزشکاران

ورزشکاران، گروه دیگری هستند که به‌دلیل احتمال بالای آسیب‌دیدگی و انحراف بینی، توصیه می‌شود عمل بینی را انجام ندهند. پس از جراحی نیز اگر دچار آسیب شوند، باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنند تا عمل ترمیمی انجام دهند؛ همچنین، فعالیت‌های ورزشی شدید می‌تواند روند بهبود پس از عمل را مختل کند و منجر به عوارض جانبی شود.

جمع‌بندی

جراحی بینی برای برخی افراد می‌تواند خطرات جدی به‌همراه داشته باشد. شرایط سلامتی عمومی، وضعیت روانی و انتظارات فرد از نتایج جراحی، ازجمله عواملی هستند که باید در نظر گرفته شوند. انجام این عمل در افراد با بیماری‌های مزمن یا مشکلات کنترل‌نشده می‌تواند به عوارض جدی منجر شود. اهمیتِ داشتن سبک زندگی سالم و پرهیز از مصرف دخانیات و الکل در موفقیت عمل بینی و بهبودی پس از آن بسیار بالاست؛ اما در هر صورت، افراد باید قبل از تصمیم‌گیری به‌طور دقیق ارزیابی پزشکی شوند و از یک جراح متخصص مشاوره بگیرند. این ارزیابی‌ها شامل بررسی سلامت کلی، انجام آزمایش‌های لازم و مشاوره درباره توقعات واقع‌بینانه از نتایج جراحی است. با انجام این اقدامات پیشگیرانه، می‌توان از خطرات جراحی کاست و به نتایج مطلوب‌تری دست پیدا کرد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.