ترموود نوعی چوب فرآوری شده است که از ویژگی هایی نظیر زیبایی، دوام و پایداری برخوردار میباشد و به همین دلیل هم کاربردهای فراوانی در داخل و بیرون ساختمان ها دارد. نصب ترموود غالبا توسط نصابان انجام میگیرد، اما جالب است بدانید که خود شما هم با داشتن لوازم و دانش کافی میتوانید این کار را انجام دهید! برای آموزش نصب چوب ترموود و اطلاع از روش و مراحل آن تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
ابزارها و تجهیزات موردنیاز برای نصب ترموود
- متر
- ارّه
- دریل و پیچ گوشتی برقی
- گیره
- سنباده
- میخ و پیچ
- میخ زن برقی
- چکش
- تراز
نکات مهم در نصب چوب ترمو
- قبل از شروع نصب، حتما دستورالعمل های ارائه شده توسط شرکت تولیدکننده ترموود را به دقت مطالعه و اجرا کنید.
- حدالامکان از چوب ترمو با کیفیت مناسب استفاده کنید.
(با مطالعه مقاله “معرفی بهترین ترموود در ایران [کدام ترموود ایرانی ارزش خرید دارد؟]” چوب های ترمو ایرانی باکیفیت و قیمت مناسب را بشناسید).
- چوب ها را با دقت حمل کنید و از شرکت تولیدکننده یا فروشنده بخواهید آن ها را درست بسته بندی کنند تا در زمان حمل دچار آسیب نشوند.
- از ابزارهای مناسب و باکیفیت برای نصب ترموود استفاده کنید.
- در هنگام نصب، به نکاتی مانند تراز بودن، فاصله مناسب بین تکه ها و ایجاد درزهای انبساط توجه کنید.
- برای افزایش زیبایی و محافظت از چوب های ترموود، میتوانید بعد از اتمام نصب از پوشش های مناسب استفاده کنید.
مراحل نصب ترموود
بعضی از فروشندگان چوب ترمو، این متریال را به درخواست مشتری رنگ آمیزی میکنند و یا با استفاده از روغن مخصوص و لاک، پوشش محافظتی بر روی چوب ها ایجاد کرده و سپس آن را تحویل مشتری میدهند. اگر چوب های ترموود، رنگ آمیزی شده باشند شما برای نصب آن ها باید مراحل زیر را طی کنید؛
مرحله اول؛ زیرسازی
اکثر متریال هایی که برای دکور قسمت های داخلی یا فضای بیرونی و نمای ساختمان ها مورد استفاده قرار میگیرند، نیازمند زیرسازی مناسب هستند. ترموود نیز از این قاعده مستثنی نیست! بنابراین میتوان گفت اولین و مهمترین قدم در روش نصب ترموود، زیرسازی مناسب است.
نوع و جنس زیرساز نیز باتوجه به 3 عامل یعنی؛ محل نصب ترموود، جنس و نوع سطح مورد نظر که قرار است این متریال روی آن نصب شود و همچنین شرایط جوی منطقه، تعیین میشود. البته که امروزه اکثر نصابان ترموود از چوب روس اشباع شده که با نام چوب زیرساز در بازار موجود است و به فروش میرسد، برای زیرسازی کار و آماده سازی بستر نصب ترموود استفاده میکنند.
چند نکته مهم:
- در هنگام زیرسازی حتما به نکاتی مانند تراز بودن سطح، فاصله بین اجزای زیرساز و استحکام آن ها توجه کنید.
- پروفیل های چوب زیرساز باید حداقل 40 و حداکثر 60 سانتیمتر از یکدیگر فاصله داشته باشند.
مرحله دوم؛ نصب چوب ترمو
پس از اتمام نصب زیرساز، نوبت به نصب متریال اصلی یعنی چوب ترموود میرسد. برای نصب ترموود روش های مختلفی مانند میخکوبی، پیچکاری و استفاده از کلیپس وجود دارد و شما میتوانید بسته به ضخامت چوب های اصلی و نوع زیرسازی، یکی از این روش ها را انتخاب کنید.
چند نکته مهم:
- اگر چوب هایی که خریداری کرده اید، فاقد رنگ هستند باید پیش از نصب، آن ها را با استفاده از رنگ های مخصوص چوب ترموود رنگ آمیزی کنید.
- حتما فضای کافی برای انقباض و انبساط چوب ترموود در نظر بگیرید. به عنوان مثال در ابتدا و انتهای کار، چوب ها را با حداقل 3 میلیمتر و حداکثر 1 سانتیمتر فاصله از دیوار نصب کنید. همچنین این فاصله باید بین الوارهای چوب با یکدیگر و با چوب زیرساز نیز در نظر گرفته شود.
- بهتر است برای اتصال ترموودها به چوب زیرساز از پیچ ها یا میخ های استیل یا گالوانیزه با طول مناسب (حداقل 4 سانتیمتر) استفاده کنید.
- هنگام سوراخ کردن چوب ها از مته هایی با قطر مناسب و مخصوص این متریال استفاده کنید تا چوب ها دچار ترک نخورند.
هزینه نصب ترموود
نصب چوب ترمو باتوجه به آموزش های ارائه شده و بدون کمک گرفتن از نصاب، از لحاظ اقتصادی به صرفه خواهد بود اما از لحاظ زمان و تمیزی کار قطعا با پروژه اجرا شده توسط نصاب حرفهای قابل مقایسه نخواهد بود! همین موضوع باعث میشود تا درصد زیادی از افراد این کار را به کاردان بسپارند و بالطبع به دنبال اطلاع از هزینه نصب این متریال باشند.
هزینه نصب چوب ترمو توسط نصاب باتوجه به عوامل گوناگون مثل متراژ کار، نوع ترموود، نوع زیرساز، طرح موردنظر، محل نصب و دسترسی به آن، هزینه های جانبی و … محاسبه میشود. بنابراین بهتر است هزینه دقیق را از نصاب جویا شوید، برای این منظور میتوانید با شماره 91018010-021 تماس بگیرید.
ثبت دیدگاه