پنج‌شنبه, 29 شهریور 1403 Thursday, 19 September , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 43583 تعداد نوشته های امروز : 4 تعداد دیدگاهها : 2451×
درباره انتقاد از کابینه
27 مرداد 1403 ساعت: 23:53
شناسه : 287412
2

با انتشار اسامی کابینه در روز 21 مرداد ماه، حجم زیادی از انتقادات به سمت دولت پزشکیان روانه که داده های فضای مجازی نشان می دهد این انتقادات، تا سه برابر افزایش داشت. انتقاداتی که البته فروکش کرده و امروز فضا برای انتقادات دلسوزانه بیشتر و بهتر فراهم شده است.

نویسنده : داوود حشمتی منبع : امتداد
پ
پ

با انتشار اسامی کابینه در روز 21 مرداد ماه، حجم زیادی از انتقادات به سمت دولت پزشکیان روانه که داده های فضای مجازی نشان می دهد این انتقادات، تا سه برابر افزایش داشت. انتقاداتی که البته فروکش کرده و امروز فضا برای انتقادات دلسوزانه بیشتر و بهتر فراهم شده است. درباره این انتقادات از دو منظر میشود بحث کرد:

اول: تعداد آماری انتقادات
دوم: جریان شناسی انتقادات از منظر محتوایی

درباره تعداد آماری انتقادات اخیرا وب سایت «دیتاک» که به داده کاوی فضای مجازی میپرازد، گزارشی از بررسی های خود را منتشر کرده است. براساس این گزارش حجم انتقادات و تخریب ها از 21 مرداد بالا رفته و از محدوده 200 هزار محتوا در شبکه های اجتماعی به نزدیک 800 هزار محتوا در پلتفروم های اینستاگرام، توییتر، تلگرام، ایتا، بله و روبیکا رسیده است.

اما به فاصله 3 روز بعد از آن و در تاریخ 24 مردادماه، بار دیگر نمودار آماری انتقادات به سر جای قبلی خود و نزدیک صد هزار محتوا باز می گردد. اما در بحث  جریان شناسی انتقادات می توان از دو زاویه به مساله پرداخت.

یکم: به واسطه اینکه کابینه مسعود پزشکیان متشکل از جریان های مختلف سیاسی بود، تقریبا هیچ جریانی را به طور مطلق راضی نکرد و تقریبا جای نقد را برای همه طرف ها باقی گذاشت. از همین رو حجم انتقادات به طور بی سابقه ای بالا رفت.

دوم: براساس داده کاوی ها دیتاک، هشتک های توهین آمیز مانند #پوزیده، #ساکت_فتنه، #افسادطلب بیشترین حجم محتوای انتقادی را به خود اختصاص دادند که تحلیل محتوای این هشتک ها نشان می دهد بیشتر محتوای انتقادی که به صورت توهین آمیز در مورد کابینه منتشر شده، به جریان انقلابی در داخل و جریان برانداز سلطنت طلب از خارج مربوط میشود.

به طور مشخص هشتک «پوزیده» (که نام قبلی شناسنامه ای مسعود پزشکیان است) و همچنین «افساد طلب» متعلق به براندازانی از جنس سلطنت طلبان است و هشتک «ساکت فتنه» به جریان انقلابی داخلی تعلق دارد.

نکته آخر اینکه وقتی می بینیم میزان انتقادات از بین نرفته و هنوز همان حجم سابق (نزدیک به 100 هزار محتوا) در مورد کابینه را شاهد هستیم، به این معناست که انتقادات منطقی از سوی جریان های سیاسی داخلی که در دسته بندی توهین آمیز قرار نمی گیرند، همچنان باقی است. اگرچه در فاصله زمانی بعد از معرفی کابینه در زیر حجم زیادی از توهین ها مورد توجه قرار نگرفت. با این حال فروکش کردن موج تخریبی میتواند فضایی را برای شنیدن انتقادات دلسوزانه فراهم کند.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.