دوشنبه مورخ دوم مهرماه، نشست چهاردهم از سلسله نشستهای بحث پیرامون گیلان شناسی با محوریت فولکلور و زبانگیلکی در تالار خانه فرهنگ گیلان برگزار شد. این نشست از ساعت ۵ عصر شروع و تا ۳۰: ۷ ادامه داشت و ۱۹ تن در آن شرکت داشتند.
ابتدا مدیر جلسه ضمن خوشامدگویی به حاضران که از دور و نزدیک گیلان آمده بودند به تبادل اخبار فرهنگی حول گیلانپژوهی پرداخت و از درگذشت شاعر و پژوهشگر گیلانی مقیم کرج حسین شهاب کومله خبر داد و در مورد دو اثر او که در زمینه فولکلور و مردم شناسی منتشر شده بود یاد کرد.
پس از آن به دیدهها و شنیدههای کوی و برزن شهر پرداخته شد که در آن از گیرایی، میرایی و زندگی ، آداب و سنن، رفتار و حیات اجتماعی گیلانیان و از کمرنگ شدن زبان گیلکی در جامعه گیلانی سخن به میان آمد و دقایقی به صورت گفتگوی آزاد میان حاضران مطرح گردید.
سپس به معرفی یک اثر فولکلوریک از استاد علی اکبر مرادیان به نام ” ضربالمثل ها و ترانههای گیلکی” پرداخته شد که جزو اولین آثار چاپ شده در حوزه فولکلور گیلان بود. گزینش تعدادی از ضرب المثلها و ترانههای مندرج در آن و طرح مساله درست نویسی و درست خوانی گیلکی، به صورت درس به شیوه نگارش مجله گیله وا دیگر مورد مطرح شده در این جلسه بود.
بخش پایانی جلسه با پرسش و پاسخ حاضران همراه بود. این نشستها ماهی یک بار و در اولین دوشنبه هر ماه تشکیل میشود و ورود به آن آزاد است. گفتنی است حضور طیفی از جوانان در این جلسه مشهود بود که بسیار مغتنم است.
ثبت دیدگاه