دکتر هادی حق شناس استاندار گیلان در مراسم معارفه ضمن گرامیداشت یاد و خاطره امام شهدا، شهدای استان گیلان، شهدای مدافع حرم اظهار داشت: یاد و خاطره تمامی شهدای استان، کشور و همه کسانی که با نثار جان خود موجب استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی شدند که امروز ما در این فضای امن بتوانیم برنامهای برای گیلان عزیز داشته باشیم.
وی افزود: به برکت فضای مجازی و اصحاب رسانه نه تنها مسائل استان بلکه مسائل کشور به کرات بیان میشود، اما نکته مهم این است که با توجه به منابع محدود و نیازهای نامحدود که الفبای اقتصاد است کدام مساله باید در اولویت قرار گیرد؟ بودجه سالجاری ۷/۲ میلیون میلیارد تومان است، بودجه شرکتها ۷/۳ میلیون میلیارد تومان و مجموع آنها تقریبا ۵/۶ میلیون میلیارد تومان میباشد و این عدد نزدیک به عدد تولید ناخالص ملی است و بیانگر این امر است که تقریبا اقتصاد ایران یا دولتی یا شبه دولتی ست.
حق شناس اضافه کرد: همه این پول ۱۵ واحد صرف زیر ساختها، عمران و آبادانی یا صرف خلق ثروت میشود، به همین دلیل است که ما صدها پروژه نیمه تمام در کشور داریم.
مشکلات کشور با منابع دولتی قابل حل نیست
استاندار گیلان با گرامیداشت یاد و خاطره شهید آیت الله رییسی ادامه داد:در سه سال گذشته در دولت سیزدهم، حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان اسناد خزانه منتشر شد و این اسناد دو برابر اسناد خزانه منتشر شده در هشت سال دولت تدبیر و امید بود. سوال این است که چرا این حجم اسناد خزانه منتشر شد؟ باطبع نفت بیشتری به فروش رفت چرا؟ چون دولت و دولتها با کمبود منابع مواجه هستند. معضلات کشور را صرفا نمیتوان با منابع دولتی حل کرد.
با ۲۰ همت و ۳۰ همت و بیشتر قابل حل نیست اگر قابل حل بود تصفیه خانه رشت و انزلی ایجاد میشد، تالاب انزلی مقصد فاضلاب ۳۰ درصد جمعیت گیلان نبود! در همه دولتها موضوع تالاب انزلی و پسماندها و زباله سراوان مطرح شده و اگر با منابع دولتی قابل حل بود این معضلات به دکتر عباسی و بنده نمیرسید. مشکل پسآب و زباله همچنان در شهرها وجود دارد.
از حضور گردشگران در گیلان نتوانسته ایم خلق ثروت کنیم
حق شناس ادامه داد: مشکل استان این است که زمانی که گردشگری به گیلان ورود میکند کنار خیابان چادر میزند و میخوابد! صنعت گردشگری یکی از صنایع ثروت ساز درجهان است، اما ما در این استان نمیتوانیم به گردشگران خدمات مناسب بدهیم. چون شبکه حمل و نقل مناسب، هتل، بومگردی و زیر ساخت مناسب گردشگری نداریم.
وی تصریح کرد: گیلان در بین ۳۱ استان کشور تنها استانی است که مشکل آب ندارد. همه استانها مشکلات مشابهی از قبیل تورم، بیکاری، کمبود منابع دارند، اما برخی از استانها نظیر گیلان مزیتهایی دارند که سایر استانها ندارند. میانگین بارندگی در گیلان ۴ برابر کشور، یک و نیم برابر جهان است، اما در برخی از فصول سال با تانکر آب شرب به مردم رسانده میشود.
هر اتفاقی برای گیلان رخ دهد به سهم خود مسوول خواهم بود
حق شناس با اشاره به شاخصههای ارزیابی استانداران جدید در طی یکسال آینده گفت: امروز این افتخار نصیب بنده شد که پنجاه و چهارمین استاندار گیلان باشم، اما اگر نفر بعدی بیاید و باز همین مشکلات را بیان کند نشان دهنده این است که دستاوردی نداشته ایم. برای گیلان باید کاری کرد! پیش از آنکه نسل بعدی به خاطر معیشت، آسیبهای اجتماعی و به دلیل موضوعاتی که ما نتوانستیم حل کنیم ناامید شود. اینکه نزخ خودکشی بالاست و در کشور از هر دو ازدواج یک طلاق رخ میدهد. اینکه فقر و معضل مسکن داریم و دولتهای مختلفی که به روی کار آمدند مشکل مسکن را نتوانستند سرانجام حل کنند نشان از این دارد که یک جای کار میلنگد. از امروز هر اتفاقی برای گیلان رخ دهد مسوول خواهم بود. من به سهم خود و دیگران به سهم خود. توسعه قدم به قدم است و مثل فرش گره به گره است، اما در پایان شاهد یک هنر زیبا خواهیم بود.
وی با اشاره به ظرفیتهای گیلان در حوزه دریایی و بندری گفت:. امروز در ایران مشکل دریانورد برای کشتیهای نامحدود داریم، اما دانشکدههای ما رشتههایی را ایجاد میکنند که آن رشته برای کار مشکل دارند. گیلان به لحاظ وضعیت مناسب آب و هوایی میتواند مهد دانشکدههای دریایی و در کنار آن صنعت دریایی باشد و بنا به ابلاغ ۹ گانه اقتصاد دریا محور مقام معظم رهبری رشد نماید. منطقه آزاد انزلی که بیش از دو دهه ایجاد شده و فلسفه ایجاد آن این بود که کریدور شمال به جنوب باشد. اما به دلیل بخشی از بی تدبیریها نتوانستیم از موقعیت و ظرفیت گیلان بهره گیری کنیم.
استاندار گیلان گفت: اگر نظام مسائل در استان به درستی تببین شود و وفاق ملی که دولت چهاردهم ذکر کرده اند انجام شود باید در اولویت رفع مشکلات گیلان به جمع بندی برسیم، معضلات مرتفع خواهند شد.
خشکی و ایجاد پدیده ریزگرد در کمین تالاب بندر انزلی
حق شناس در ادامه اظهار داشت: تالاب انزلی ۲۰ هزار هکتار وسعت دارد اگر میانگین عمق آب آن ۵ متر باشد که پیش از این بود، یک میلیارد متر مکعب فضولات انسانی یا از رودخانه گل و لای در بردارد. باید این فاضلاب انسانی وارد تالاب نشود و شرطش این است که تصفیه خانهها فعال شوند. قطعا اگر اقدامی صورت نگیرد در ده سال آینده، شاهد خشکی تالاب و وجود ریز گرد خواهیم بود. اگر دولت چهاردهم برای تالاب انزلی چاره اساسی نیاندیشد ریزگردهای این تالاب را که مخلوطی از فضولات انسانی است در سطح استان پخش کرده و منجر به بیماریهای پوستی و گوارشی برای مردم استان میشود و اگر این حادثه رخ دهد مردم انزلی، صومعه سرا و رشت باید شهرهای خود را ترک کنند. موضوعات دیگری نیز در حوزههای ورزشی، درمان، فرهنگی و … وجود دارد که این موارد باید مرتفع شود.
وی اظهار داشت: تمام سعی من از امروز این است که معضلات استان را با کمک نخبگان حل نمایم.
انتهای پیام /
ثبت دیدگاه