سه‌شنبه, 3 مهر 1403 Tuesday, 24 September , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 43629 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد دیدگاهها : 2452×
۳۸ راس دام اصیل مبتلا به سل در صومعه‌سرا معدوم شده است
26 تیر 1395 ساعت: 20:04
شناسه : 10051
3

رئیس شبکه دامپزشکی صومعه‌سرا گفت: طی پایش بیماری سل و بروسلوز در دو سال گذشته ۳۸ راس دام اصیل مبتلا به سل در این شهرستان حذف و معدوم شده است. به گزارش بامردم، دکتر مهدی بهروزی در گفت‌وگو با خبرنگار ما، منطقه گیلان، با اشاره به هفته اطلاع‌رسانی  بیماری‌های مشترک دام و انسان اظهار کرد: […]

پ
پ

رئیس شبکه دامپزشکی صومعه‌سرا گفت: طی پایش بیماری سل و بروسلوز در دو سال گذشته ۳۸ راس دام اصیل مبتلا به سل در این شهرستان حذف و معدوم شده است.

به گزارش بامردم، دکتر مهدی بهروزی در گفت‌وگو با خبرنگار ما، منطقه گیلان، با اشاره به هفته اطلاع‌رسانی  بیماری‌های مشترک دام و انسان اظهار کرد: دامپزشکی یکی از ارکان سلامت جامعه است که  با نظارت بر بهداشت عمومی می‌تواند باعث ارتقای سلامت جامعه و مانع از بروز بیماری‌های مشترک دام و انسان شود.

 وی به تعریف بیماری‌های زئونوز پرداخت و افزود: بیماری‌های قابل انتقال بین حیوان و انسان در اصل از گروه باکتری‌ها، ویروس‌ها، قارچ‌ها و انگل‌ها می‌باشند.

بهروزی تب مالت، سل، سیاه‌زخم(شاربن)، کسیت هیداتیک، هاری، مشمشه، لپتوسپیروز(تب شالیزار)، و تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را از مهم‌ترین بیماری‌های مشترک قابل انتقال دام و انسان دانست و خاطرنشان کرد: از طرفی دیگر نباید خطر ورود بیماری‌هایی چون جنون‌گاوی، تب دره ریفت، آنفولانزای پرندگان و…را نادیده گرفت.

وی با بیان اینکه بر اساس گزارش‌های سازمان بهداشت جهانی از میان هزار و ۷۰۹ عامل بیماری‌زا، ۸۳۲ عامل یعنی ۴۲ درصد آن‌ها از حیوانات به انسان منتقل می‌شوند، گفت: از میان صد و ۵۶ بیماری نوپدید شناخته شده در انسان تعداد صد و ۱۴مورد آن از بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان محسوب می‌شوند.

بهروزی با اشاره بر اینکه شبکه دامپزشکی صومعه‌سرا با توجه به وظایف سازمانی محوله در طول سال برنامه‌های مبارزه با بیماری‌های زئونوز را اجرایی می‌کند، تصریح کرد: پایش بیماری سل و بروسلوز در هزار و ۸۰۰ راس گاو و گوساله بومی و صنعتی به صورت سالانه در شهرستان صومعه‌سرا یکی از اقدامات در این راستا است که طی این عملیات در دو سال گذشته ۳۸ راس دام اصیل مبتلا به سل در شهرستان حذف و معدوم شده است.

وی متذکر شد: کنترل و پایش بیماری مشمه در جمعیت دام‌های تک سُمی شهرستان به صورت سالانه در باشگاه‌های سوارکاری و مناطق روستایی که واجد جمعیت دامی تک سمی‌ها هستند اجرایی می‌شود که خوشبختانه موردی از ابتلای این نوع حیوانات به بیماری مشمه در شهرستان مشاهده نشده است.

بهروزی از واکسیناسیون سالانه جمعیتی بالغ بر ۳۵۰ قلاده سگ نگهبان و روستایی صومعه‌سرا توسط شبکه دامپزشکی این شهرستان خبر داد و یادآور شد: موارد بروز بیماری هاری در جمعیت دامی شهرستان توسط شبکه دامپزشکی پیگیری شده و افرادی که در تماس با این نوع حیوانات بوده اند سریعاً به شبکه بهداشت و درمان جهت واکسیناسیون علیه بیماری هاری معرفی می‌شود.

وی ضمن ابراز رضایت از تعامل و همکاری شبکه دامپزشکی و شبکه بهداشت و درمان صومعه‌سرا ابراز کرد: در اکثر موارد گزارشات خانه‌های بهداشت در روستاها مبنی بر بروز تلفات و درگیری دام و طیور روستایی جهت پیگیری به شبکه دامپزشکی صومعه‌سرا  ارسال می‌شود که قابل تقدیر است.

بهروزی با اشاره به تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو به عنوان یکی دیگر از بیماری‌های مشترک قابل انتقال بین انسان و حیوان افزود: این بیماری علی‌رغم خطرناک بودن در انسان علائم خاصی را در دام ایجاد نمی‌کند. این بیماری بر اثر تماس با حیوان، گزش کنه آلوده و یا مصرف گوشت دام مبتلا به انسان منتقل می‌شود.

وی بهترین روش برای کنترل این بیماری را سم‌پاشی بدن دام و جایگاه نگه‌داری دام دانست و ادامه داد: این مهم به صورت اجرای برنامه‌های ترویجی و عملی به دامداران آموزش داده می‌شود.

رئیس شبکه دامپزشکی صومعه‌سرا در پایان اظهار کرد: در این راستا سالانه مقادیری سموم مختلف از طریق اداره کل دامپزشکی استان تهیه و جهت عملیاتی کردن برنامه سم‌پاشی در اختیار شبکه دامپزشکی شهرستان قرار می‌گیرد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.