یکشنبه, 25 آذر 1403 Sunday, 15 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 44663 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد دیدگاهها : 2503×
پیشروی ۱۰تا ۱۵ متری آب دریای کاسپین در سه سال آینده
14 اسفند 1396 ساعت: 22:55
شناسه : 121081
4

مدیر مرکز ملی مطالعات و تحقیقات دریای کاسپین، با اشاره به بررسی های علمی اخیر از افزایش ۴۲ سانتیمتری تراز آب این دریا و به تبع آن پیشروی بین ۱۰ تا ۱۵ متری آب دریای کاسپین در سه سال آینده خبر داد. داریوش یوسفی اظهار داشت: ایران بیشترین جمعیت ساحل نشین دریای کاسپین را دارد […]

پ
پ

دریای کاسپین - پیشروی ۱۰تا ۱۵ متری آب دریای کاسپین در سه سال آینده - دریای کاسپین

مدیر مرکز ملی مطالعات و تحقیقات دریای کاسپین، با اشاره به بررسی های علمی اخیر از افزایش ۴۲ سانتیمتری تراز آب این دریا و به تبع آن پیشروی بین ۱۰ تا ۱۵ متری آب دریای کاسپین در سه سال آینده خبر داد.

داریوش یوسفی اظهار داشت: ایران بیشترین جمعیت ساحل نشین دریای کاسپین را دارد و هر نوع تغییری در تراز آب این دریاچه می تواند یک فرصت و یا یک تهدید همچون دهه ۷۰ برای مردم حاشیه آن به همراه داشته باشد.
وی با اشاره به توقف کاهش تراز آب دریای کاسپین در سالهای ۹۵ و ۹۶ افزود: بیشترین افزایش تراز آب دریای کاسپین با ۲۵۰ سانتیمتر در سال ۷۴ شاهد بودیم و در ۲۰ سال بعد از آن نیز کاهش تراز آب دریای کاسپین با ۱۳۰ سانتیمتر را تجربه کردیم.
مدیر مرکز ملی مطالعات و تحقیقات دریای کاسپین گفت: پیش بینی های علمی صورت گرفته بیانگر افزایش تراز آب دریای کاسپین به میزان ۴۲ سانتیمتر در ۳ سال آینده خواهد بود که موجب پیشروی ۱۰ تا ۱۵ متری آب در سواحل به ویژه در غرب مازندران را شاهد خواهیم بود.
وی با تاکید بر ضرورت رصد سطح دقیق تراز آب دریای کاسپین تصریح کرد: در این راستا باید داده های بقیه کشورهای حاشیه دریای کاسپین را نیز در اختیار داشته باشیم تا بتوانیم با برنامه ریزی پیش گیرانه از خطرات پیشروی آب جلوگیری و در حفاظت از سواحل و کاربری اراضی و توسعه پایدار در گردشگری و بنادر بدون وقفه گام برداریم.
یوسفی کبریا ادامه داد: با توجه به مطالعات پنج کشور ساحلی دریای کاسپین در کوتاه مدت پیشروی محسوسی را شاهد خواهیم بود ولی در بلند مدت با توجه به آغاز گرمایش زمین و افزایش میزان تبخیر پس روی آب دریای کاسپین بیشتر خواهد بود.
وی با بیان اینکه ۸۶۵ کیلومتر از کل ساحل هفت هزار کیلومتری دریای کاسپین در اختیار ایران است ، اظهار داشت: روسیه با دارا بودن بیشترین ساحل دریای کاسپین در حال حاضر با سد سازی های اخیر موجب کاهش آب ورودی به دریاچه شده و این درحالی است که رودخانه ولگا با ۲۶۰ میلیارد مترمکعب در سال به عنوان بزرگترین حوزه آبریز دریای کاسپین ۸۵ درصد آب دریای کاسپین را تامین می کند.
یوسفی کبریا تصریح کرد: شیب کم آب دریای کاسپین از سمت روسیه ، پائین آمدن تراز آب دریا در سواحل دریای کاسپین و موجب بروز شدیدترین صدمات به بخش های شیلات ، ناوبری و دریانوردی روسیه خواهد شد و از این جهت آنها مجبور به حفظ تراز آب دریای کاسپین هستند.
مدیر مرکز ملی مطالعات و تحقیقات دریای کاسپین خاطرنشان کرد: ادامه کاهش تراز آب دریای کاسپین در چند سال گذشته موجب خشک شدن خلیج گرگان و وارد شدن آسیب به حوزه شیلات ، افزایش آلودگی و افزایش غلظت آب این دریا شده است.
وی از دست دادن ۱۳۰ سانتیمتر تراز آب دریای کاسپین در ۲۰ سال گذشته را معادل حجم ۱۷ برابر آب دریاچه ارومیه در زمان پر آبی دانست و گفت: هم اکنون شاهد اثرات کاهش تراز آب دریاچه کاسپین بر تالاب میانکاله و انزلی هستیم و در این سو تالاب میانکاله بیشترین آسیب را دید که در حال بررسی طرحهای نجات بخش برای این تالاب هستیم.
یوسفی کبریا با اشاره به تاثیر کاهش تراز آب ، کاهش حجم آب و اثرات سوء همچون افزایش غلظت آلاینده ها در آب دریای کاسپین افزود: برای جلوگیری از بحرانی شدن وضعیت دریاچه کاسپین باید به عنوان عامل انسانی از آلوده کردن این دریا از طریق رودخانه های آلوده و فاضلاب شهرهای ساحلی پرهیز کنیم.
وی انتقال آب دریای کاسپین به سایر استان ها را با توجه به شرایط تغییر اقلیم موجود دریای کاسپین نیازمند بررسی دقیق زیست محیطی و ظرفیت سنجی اکولوژی خاص این دریاچه دانست.
طی آئینی با حضور مدیر مرکز ملی مطالعات و تحقیقات دریای کاسپین، مسئولان سازمان بنادر و دریانوردی کشور و مازندران روز یکشنبه سه ایستگاه ترازسنجی دیجیتالی آب دریای کاسپین در سه بندر نوشهر ، امیر اباد و بندر انزلی به بهره برداری رسید.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.