پنج‌شنبه, 6 دی 1403 Thursday, 26 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 44875 تعداد نوشته های امروز : 16 تعداد دیدگاهها : 2507×
راز امامزاده جعلی که برملا شد + عکس
6 اردیبهشت 1397 ساعت: 8:36
شناسه : 125964
8

این روزها بازار همه چیز داغ است. از دروغ و دغل گرفته تا متهم کردن همدیگر به انواع کم کاری ها در حوزه های مختلف سیاسی،اقتصادی، اجتماعی و…

پ
پ

cldij crop c0 5 0 5 700x485 75 - راز امامزاده جعلی که برملا شد + عکس - امامزاده جعلی

اما در این میان بازار دنیای خبر آن هم از نوع بد و ناامید کننده و در گاهی موارد خنده دارش از همه داغ تر است. آن قدر داغ که مخاطب در زیادتر اوقات بی تفاوت از آن رد می شود و البته گاهی هم واکنش ها با تلخند و آه و افسوس همراه است ؛ فرار و دستگیری سعید مرتضوی در شمال کشور ،پیدا شدن جنازه مومیایی شده منتسب به رضا شاه در شهر ری -که البته هنوز صحت وسقم آن در درست بررسی است – و برخورد پلیس گشت ارشاد با دختری جوان در یک پارک نمونه هایی از این دست اخبار است. بنابراین خیلی جای تعجب ندارد اگر بشنویم در فلان منطقه ای در استان تهران امام زاده ای جعلی کشف شد.

داستان این امامزاده جعلی که در فشافویه تهران واقع است از این قرار بود که چندی پیش در فضای مجازی خبری مبنی بر امحای یک امامزاده با حکم دادگستری صادر شد. البته پیدا شدن امامزاده هایی از این دست چندان غریب نیست.

ماجرا چیست؟

مصطفی ترک همدانی، وکیل دادگستری خبرنگار ، ضمن تایید خبر تخریب امامزاده جعلی گفت: سال ۱۳۸۶ بود که فردی برای تنظیم یک شکایت نامه از اداره اوقاف به دفترم مراجعه کرد.آن فرد که بعدا موکلم شد درباره ملکی صحبت کرد که در روستای قلعه نو بخش حسن آباد فشافویه در استان تهران قرار دارد. موضوع شکایت درباره ملک کشاورزی بود که اداره اوقاف مقبره ای را در آن ساخته بود. آرامگاهی که اوقاف مدعی بود مربوط به یک امامزاده است.

ترک همدانی افزود: با موافقت موکلم شکایت نامه ای تنظیم و برای بررسی زیادتر به دادگستری ارجاع شد. طی گذراندن مراحل قانونی پرونده، اداره اوقاف با همکاری عده ای که بومی منطقه هم نبودند به داخل ملک رفته و بنای بزرگی را هم در آنجا ساختند. ادعای اوقاف نیز براساس گفته های زنی بود که ادعا داشت خواب دید ه امام زاده عبدالله در این محل دفن شده است و از موکل ام خواسته بودند آن ملک را در اختیار اوقاف قرار دهد.

وی عنوان کرد: در مدت رسیدگی هرچند وقت یک بار به مناسبت های مختلف مذهبی، اداره اوقاف عده ای را برای برگزاری مراسم و صرف غذا به زیارت این امامزاده جعلی آورده و حتی زمان کوتاهی را هم در آنجا اسکان می داد.

این وکیل دادگستری که سرانجام توانست حکم دادگاه را به نفع موکل خود بگیرد، اضافه کرد: روز گذشته بالاخره پس از ۱۱ سال تلاش و پیگیری دادگاه نیز دستور خلعیت به طرفیت اداره اوقاف صادر کرد و دادگاه دستور استعلام از اداره ثبت اسناد را داد که با پیگیری های کارشناسان ثبت و اسناد مشخص شد ملک تا ۵۰ الی ۶۰ سال پیش از این نیز متعلق به صاحب ملک بوده است.

به گفته ترک همدانی، روند بررسی در این گونه پرونده ها بدین گونه است که دادگاه ابتدا دستور استعلام می دهد. پژوهشکده علم انساب که در قم است و “نسب ها و نسبت ها ” را تخمین می زند، این پرونده ها را بررسی کرده و در آنجا نسب سادات شناسایی می شود. درباره این پرونده نیز طبق پژوهشکده، نظر نهایی خود را براساس رد ادعای اداره اوقاف صادر و طی نامه ای اعلام کرد چنین امامزاده ای در این منطقه وجود ندارد.

براساس ادعای اوقاف مبنی بر وجود یک گورستان در منطقه، یک سری حفاری توسط کارشناسان دادگستری و باستان شناسی با نظارت نیروی انتظامی صورت گرفت که بر پایه نظر همه کارشناسان مربوط وجود مقبره امامزاده عبدالله در این مکان را رد کرده و گفتند چنین قبری در این منطقه وجود ندارد.

ترک همدانی در پایان گفت: روز گذشته رای نهایی و تجدید نظر در دادگستری منطقه مورد بررسی قرار گرفت و بالاخره با خلعیت مالکیت از اداره اوقاف، زمین در اختیار صاحب اصلی که موکلم است، قرار گرفت.

برخی تخریب این امامزاده را به برخی روایت های دیگر نسبت داده و از پردازش آنها با یکدیگر قصد تخریب افواه عموم را دارند. حال آنکه ماجرای امامزاده ساخت مجیدی، داستانی ساختگی ست که در بسیاری از کانال های تلگرامی دست به دست می شود. در این کانال ها ماجرا در قالب خاطره ای از مجید مجیدی عنوان شده و روایت این فیلمساز را از ساخت امامزاد ه ای به دست خودش بازگو می کند. نقل این خاطره که از زبان مجیدی نوشته شده، به شرح زیر است: «برای تهیه قسمتی از یک فیلمم به روستایی در شمال کشور رفتیم. بخاطر اینکه نخواهیم مسافتی را تا امامزاده های اطراف طی کنیم و بچه ها اذیت نشوند یک اتاقک کوچک شبیه امامزاده بنا کردیم و چند بازیگر نقش های خود را در آن قسمت ایفا کردند. بعد از پایان فیلمبرداری چون یک بنای معمولی بود آن را جهت لانه گزینی پرندگان سالم رها کردیم و رفتیم. حدود دو سال بعد خبردار شدم امامزاده ساختگی مان تبدیل به زیارتگاه مهمی شده است. اول باور نکردم اما جهت حصول اطمینان به آن روستا سفر کردم، دیدم واقعیت دارد. برای روشنگری با اهالی صحبت کردم و گفتم این اتاقک را ما بخاطر تهیه فیلم شبیه امامزاده درست کرده ایم، اما دیدم مردم خصوصا پیران و بزرگان محل به شدت ناراحت شدند و حرف مرا توهین تلقی کردند و به گونه ای افراطی و احساساتی آن اتاقک را یک امامزاده شفا دهنده می دانند دیدم اگر زیادتر پافشاری کنم احتمال دارد صدمه ببینم. مصلحت دیدم که با اداره اوقاف آن منطقه صحبت کنم تا از آن طریق مردم را از این جهل برهانم…»

وقتی صحت و سقم این داستان را از مجید مجیدی (کارگردان فیلم آن سوی ابرها) پرسیدیم، آن را کاملا تکذیب کرد و با بیان این مطلب که “هرگز در هیچ فیلمی امامزاده ای را نساخته است” گفت: ما فقط در فیلم “رنگ خدا” نیاز به یک سقاخانه داشتیم و آن را ساختیم و اینکه گفته می شود من برای یکی از فیلم هایم امامزاده ای ساخته ام و بعد می خواستم آ ن را تخریب کنم اما اجازه ندادند، درست نیست.

وی ادامه داد: متاسفانه گروهی اعتقادات مردم را هدف گرفته اند. اینگونه اخبار دروغ محض است. برخی فقط می خواهند در راستای تضعیف اعتقادات و باورهای مردمی حرکت کنند.

مجیدی در پایان تاکید کرد: امامزاده ها و بقاع متبرکه ارزش و جایگاه مهمی برای مردم مسلمان ما دارند اما گروهی هستند که با خبرهای دروغ قصد دارند این باورها را خدشه دار کنند و به اعتقادات مردم ضربه بزنند.

ایلنا

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.