شربت گیلاس حاوی انواع ویتامینهای A ،C ،E ،K، گروه ویتامینهای B مانند B۱ ،B۲ ،B۶، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم، فسفر، مس، منگنز، کربوهیدرات، قند مانند فروکتوز و لووِلوز، پروتئین، سدیم، فیبر و اسید فولیک است.
برای بررسی خواص شربت گیلاس و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
مهمترین خواص شربت گیلاس
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهمترین خواص شربت گیلاس اظهار کرد: این شربت قند، فشار و چربی خون را کاهش میدهد و موجب شادابی و طراوت پوست میشود همچنین از پیری زودرس پوست جلوگیری میکند.
وی درباره خواص دیگر شربت گیلاس بیان کرد: این شربت سموم بدن را دفع و خون را هم تصفیه میکند، شربت گیلاس برای کودکان در حال رشد و آنهایی که رشدشان به تاخیر افتاده، مناسب است.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: شربت گیلاس نقش موثری در کارکرد منظم قلب، معده و روده دارد؛ این شربت کبد، کلیه و مجاری ادراری را هم پاکسازی میکند.
درمان روماتیسم با شربت گیلاس
عظمایی تاکید کرد: شربت گیلاس برای مبتلایان به نقرس، آرتریت، روماتیسم مفصلی و ورم مفاصل بسیار مفید است؛ مصرف این شربت ۳۰ دقیقه قبل از غذا موجب احساس سیری، چربیسوزی و لاغری میشود.
وی یادآور شد: شربت گیلاس به علت داشتن ویتامینهای A ،C و E خاصیت آنتیاکسیدانی دارد بنابراین بدن را در برابر بیماریهای مختلف به ویژه انواع سرطانها محافظت میکند؛ این شربت برای زنان باردار هم مفید است.
مواد لازم برای تهیه ۲ لیتر شربت گیلاس
گیلاس یک کیلوگرم
عسل ۷۰۰ گرم تا یک کیلوگرم
آب به مقدار لازم
وانیل یک سوم قاشق چایخوری
آب لیموترش تازه یک قاشق مرباخوری
طرز تهیه شربت گیلاس
-نخست گیلاسها را به خوبی بشویید و هسته آنها را هم جدا کنید.
-گیلاسها را داخل مخلوطکن بریزید و عسل را هم به آنها اضافه کنید.
-پس از اینکه مواد به خوبی مخلوط شدند شربت را داخل ظرف شیشهای بریزید و آن را داخل یخچال قرار دهید.
-موقع مصرف به مقدار دلخواه آب و یخ به شربت اضافه و جرعهجرعه میل کنید؛ البته اگر روزهداران قصد داشته باشند این شربت را در وعده افطار بنوشند نباید به آن یخ اضافه کنند.
– شربت گیلاس را میتوان همراه با شکر هم تهیه کرد البته ارزش غذایی شربت گیلاس با عسل بیشتر است؛ برای این منظور باید هسته گیلاسها را جدا کنید و آنها را به مدت ۲۴ ساعت داخل یخچال بگذارید.
– مخلوط گیلاسها و آب را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد؛ در انتهای جوشیدن شکر را اضافه و خوب هم بزنید تا شربت قوام بیاید.
– وانیل و آب لیموترش تازه را به شربت اضافه کنید.
– پس از اینکه شربت کاملاً سرد شد آن را داخل ظرف شیشهای بریزید و در یخچال قرار دهید.
منبع: باشگاه خبرنگاران
ثبت دیدگاه