جالب است بدانید که فکر اولیه این طرح بسیار ساده بود: گربهها موجوداتی کوچک، پرجنبوجوش و ذاتا کنجکاو هستند و البته شک و سوءظن کسی را هم برنمیانگیزند.
حتی در کاخ کرملین هم کسی از آنها مجوز تردد نمیخواهد. به همین دلیل میتوان گربهها را به دستگاههای شنود مجهز کرد و تحت آموزش قرار داد. در این صورت میتوان از گربهها به عنوان ابزاری ایدهآل برای استراق سمع و شنود علیه دشمن استفاده کرد.
روش کار برای جراحی گربه هوشمند:
بر همین اساس، کارشناسان و متخصصان بخش علوم و فناوری سازمان سیا تلاش کردند تا از یک قلاده به عنوان سادهترین و بیدردترین گزینه قابل نصب روی گربه ها استفاده کنند.. در این حالت این امکان وجود دارد که میکروفن، فرستنده، باتری و آنتن را در داخل قلاده جای داد بدون آنکه از بیرون کسی متوجه آن شود.
برای دوربین های هوشمند چه روشی استفاده شد؟
البته چنین راهحلی آن هم در روزگار ما یعنی در عصر دوربینهای بسیار کوچک و دستگاههای شنودی که اصلا به چشم نمیآید، بسیار عجیب و شاید خندهدار باشد. افزون بر آن ممکن بود که دشمن قلاده گربه را باز کرده و آن تکنیک محرمانه را کشف کند.
بر همین اساس یک گربه تحت عمل جراحی قرار گرفته و یک فرستنده تقریبا دو سانتیمتری را در زیر جمجمه حیوان جای دادند و یک میکروفن نیز در یکی از مجاری گوش کار گذاشتند.
در این طرح دوم باتریها در حفره قفسه سینه جای گرفته و از یک سیم بلند و چند لایه که در امتداد ستون فقرات تا دم کشیده شده بود به عنوان آنتن استفاده شد.
دلیل نصب میکروفون چه بود؟
یکی از دلایل نصب میکروفن در مجرای گوش نیز این بود که در آن زمان هنوز میکروفونهایی با قابلیت فیلتر کردن صداهای مزاحم محیط وجود نداشت اما مجرای گوش از این نظر محل مناسبی برای نصب میکروفن به شمار میرفت.
با این حال یک مشکل بزرگ باقی مانده بود: چگونه میتوان حیوان را وادار به این کرد که در جهت صدای مورد نظر تمرکز کرده و جذب گفتوگوهای انسانها شود.
با وجود این که این گربه از روز اول به عنوان یک گربه سایبرتک تربیتشده و انواع و اقسام دستگاههای شنود را با خود حمل میکرد اما به هر حال رفتار یک گربه را داشت و واکنشهای طبیعی یک گربه را نشان میداد.
هر جایی دلش میخواست میرفت و به راحتی گم میشد و به هنگام گرسنگی فقط از معدهاش تبعیت میکرد.
جالب است بدانید که نصب میکروفنها و باتریها و سیمکشیهای مختلف با تمریناتی کسالتآور و آزمونهایی بیشمار همراه بود و صد البته هزینه مادی بالایی را نیز در بر داشت. در آن زمان برای طرح گربه جاسوس نزدیک به ۱۵ میلیون دلار آمریکا هزینه شد و اینک گربه جاسوس آماده اعزام به ماموریت بود.
نتایج این پروژه چیست؟
سالها بعد یعنی در سال ۲۰۱۳ بود که «رابرت والاک» رئیس سابق بخش علوم و فنآوری سیا نسخهای به مراتب مهربانانهتر از داستان فوق را تعریف کرد. به ادعای والاک پروژه پیشی جاسوس خیلی زود و پیش از آن که آن گربه به ماموریت اعزام شود پایان گرفته بود زیرا آنها نتوانسته بودند گربه مورد نظر را آموزش دهند.
به گفته والاک از همین روز تمام دستگاههای نصب شده از بدن آن گربه خارج شد و حیوان زنده ماند.
ثبت دیدگاه