در خبرگزاری رسمی چین به نام شینهوا، از روبات هوش مصنوعی برای خواندن اخبار بهره می برد. این روبات چهره ای انسانی داشته و اخبار را با استفاده از صدای ترکیبی هماهنگ شده می خواند.
این روبات گوینده چگونه ساخته شده است؟
مشخص نیست که دقیقا از چه فناوری ای برای بیان این اخبار توسط این روبات گوینده استفاده شده است، اما جدیدترین تحقیقات نشان می دهد که پیشرفت هایی در زمینه ماشین یادگیری در آن وجود دارد. به نظر می رسد که خبرگزاری شینهوا از روبات های انسان نما به عنوان لایه اصلی استفاده کرده و سپس بخش هایی مانند دهان و صورت را متحرک کرده تا این سخنران را به یک گوینده شبیه به انسان با حالات طبیعی تبدیل کند.خبرگزاری چین روبات گوینده استخدام کرد
شبیه سازی به گوینده ای انسانی
حال تصور کنید ترکیب این روبات با صدای ترکیبی، می تواند آن را تبدیل به گوینده ای انسانی کند. یک سیستم هوش مصنوعی برای تقلید صدا، حرکات لب ها و حالات صورت خبرنگار شینهوا به کار گرفته شد. البته کاربران چینی نظر دیگر دارند و طبق گفته انها این روبات ها چندان هم واقعی نیستند. صدای آنها بسیار خشک است.
اما محققان سعی کرده اند که از صدای ترکیبی انسان – روبات در آن استفاده کنند و همچنین آن را به مرور زمان بهبود بخشند. همچنین این خبرنگار دیجیتال می تواند برای خواندن اخبار برنامه ریزی کند و این کار را بسیار سریع تر از CGI های متداول انجام می دهد. این روبات که
جالب است بدانید که صدا و ظاهر این اخبارگوی دیجیتالی بر اساس ترکیب صورت ژانگ ژائو مجری معروف چینی بوده و خبرگزاری شینهوا مدعی شده است که این روبات می تواند در ۲۴ ساعت شبانه روز، اخبار را بلافاصله پس از وقوع آن ها از وب سایت رسمی و شبکه اجتماعی این خبرگزاری گزارش دهد. این خصوصا برای اخبار فوری و انتشار سریع آن می تواند مفید واقع شود. به این ترتیب از هزینه های تولید اخبار کاسته می شود و همزمان اخبار فوری نیز به شیوه ای کارآمدتر گزارش می شود.
این روبات ها طی همکاری با Sogou که موتور جست و جوی محلی چین است ساخته شده است. این تکنولوژی نیز دارای محدودیت هایی است و صدای آن مصنوعی است اما تحقیقات در آن خصوص ادامه دارد.
ثبت دیدگاه