مسعود احمدیافزایی، مدیر شبکه آموزش سیما و دبیر این دوره از جشنواره جامجم به عنوان اولین سخنران این مراسم، اظهار کرد: چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی میطلبید که جشنوارهای در همه ابعاد داشته باشیم. در همین راستا جشنواره در بخشهای گوناگون مسابقات، آثار نمایشی، مستند، پویانمایی، برنامههای ترکیبی در حوزههای معارف، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی، فضای مجازی، دوبلاژ، کمیته بازار و حوزه جذاب آرای مردمی کار خود را آغاز کرد. او هدف از برگزاری این جشنواره را آغاز گامهای جدید، شناسایی استعدادهای نو و شناسایی تجربیات جدید در حوزه محتوا و ساختار دانست و یادآور شد: امیدواریم این جشنواره گام مناسبی برای اجتماع هنرمندان در مسیر یک نهضت رسانهای علیه امواج رسانههای بیگانگان باشد. امیدوارم این جشنواره بتواند در خدمت مردمی باشد که شایستگی بهترین برنامهها را در آغاز دهه پنجم انقلاب اسلامی دارند.
در ادامه گزیدهای از گزارش ایسنا از این مراسم را میخوانید:
برگزیدگان فضای مجازی و چهلمین سال انقلاب
پس از صحبتهای معاون سیما برگزیدگان برخی بخشهای جشنواره جام جم معرفی شدند.
بر این اساس لوح تقدیر و تندیس جشنواره پنجم به ایمان گودرزی برای مستند عزت در بخش چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی اهدا شد.
لوح تقدیر و تندیس جشنواره در بخش برنامههای گفتوگو محور در حوزه چهلسالگی انقلاب به محمد مهدی سموعی برای برنامه چهل سیزده از شبکه چهار تعلق گرفت.
لوح تقدیر و تندیس جشنواره در حوزه مستند در حوزه چهل سالگی انقلاب به مهدی نقویان برای «در برابر طوفان» و موشنگرافی «اولینها» اهدا شد.
لوح تقدیر و تندیس جشنواره در بخش فضای مجازی به محمد ترخانی در حوزه سایت شبکه اهدا شد.
همچنین لوح تقدیر و تندیس جشنواره به سمیه فیروزفر در حوزه شبکههای اجتماعی تعلق گرفت و گودرز عزیزی نیز لوح تقدیر و تندیس جشنواره را در حوزه سایت و شبکههای اجتماعی برای برنامه «به خانه برمیگردیم» دریافت کرد.
شوخیهای بهرام عظیمی با مدیران خودروسازی و تلویزیون
بهرام عظیمی که به عنوان داور بخش پویانمایی و برای اعلام اسامی روی سن آماده بود، در سخنانی کوتاه و طنز اظهار کرد: در چهار پنج سال اخیر در حوزه پویانمایی اتفاقهای خوبی در تلویزیون افتاده است. اگر برنامههای شبکه پویا را نگاه کرده باشید، متوجه این موضوع شدهاید که البته بعید میدانم تلویزیون نگاه کرده باشید. همانند مدیران ایرانخودرو و سایپا که ماشین ایرانی سوار نمیشوند، به شما هم نمیخورد که شبکههای داخلی را ببینید.
لوح تقدیر و تندیس جشنواره در بخش متحرکسازی به سید مسعود صفوی برای تهیهکنندگی پویانمایی نازبالش تعلق گرفت.
علی احمدی برای کارگردانی مجموعه پویانمایی جوانمردان نیز لوح و تندیس جشنواره جام جم را در این بخش دریافت کرد.
همچنین ابولفضل رازانی برای میانبرنامه بازی کنیم و بخندیم لوح تقدیر و تندیس جشنواره را دریافت کرد. در این بخش از ۵۰ سال تلاش ابوالفضل رازانی، انیماتور تجلیل شد.
مینو غزنوی: زمانی واحد دوبلاژ خاکی بود
پس از بخش پویانمایی، برگزیدگان بخش دوبله و صداگذاری هم معرفی شدند.
لوح تقدیر و تندیس جشنواره در بخش دوبلاژ و آمادهسازی به افشین ذینوری در حوزه مدیریت دوبلاژ و صداپیشگی اهدا شد. همچنین مینو غزنوی و سعید شیخزاده لوح تقدیر و تندیس جشنواره را در این بخش دریافت کردند.
مینو غزنوی در این بخش در سخنانی کوتاه خاطرنشان کرد: زمانی که من و همکارام وارد این سازمان شدیم، اینجا خاکی بود و هیچ چیزی جز یک تیر چراغ برق نبود. واحد دوبلاژ قدیمیترین واحد در این سازمان است. من از همه و بهویژه از آقای نقیئی تشکر میکنم که باعث شدند ما دوبلورها دیده شویم.
والیزاده: قلبم میلرزد
پیش از معرفی برگزیدگان بخش دوبله، از منوچهر والیزاده تقدیر شد.
مسعود احمدی افزادی و مرتضی میرباقری برای تقدیر از منوچهر والیزاده به روی صحنه آمدند.
منوچهر والیزاده در این بخش گفت: ۵۰ سال است که با میکروفن سروکار دارم اما الان قلبم میلرزد. امشب این افتخار نصیبم شد که در این جمع قرار بگیرم و لایق این همه محبت و دوستی نیستم. نمیدانم چگونه جواب مردم کشور که این همه صمیمی هستند و محبت دارند را بدهم. مردم هر کجا هستم اسم من را میگویند و من مخلص و کوچک شما هستیم.
او ادامه داد: خدا را شکر همکارانی دارم یکی از یکی با معرفتتر و درخشانتر هستند. اگر من این جایزه را گرفتم با همکاران شریف و نجیب خود تقسیم میکنم و فقط مأموریت دارم آن را نگه دارم. امیدوارم جوانانی که سالهای آینده وارد کار دوبله میشوند به خوبی وارد کار شوند و صدا و سیما این مأموریت دارد جوانان را وارد کند. از طرف جوانان از رئیس محترم دوبلاژ و رئیس صدا و سیما که راه را باز کردند، تشکر میکنم.
والیزاده گفت: تا زمانی که توان داریم و بتوانیم کار کنیم راه را ادامه میدهیم. من حدود ۵۰ سال در صدا و سیما کارکردم و با همه بی پولی، پولداری و بیکاری و پرکاری آن ساختم. از کسانی که برنامه را ایجاد کردند تشکر میکنم و امیدوارم همه صحیح و سلامت باشند و من هم کنارشان رفت و آمد کنم.
پنجمین جشنواره تلویزیونی جام جم به داوری و معرفی بهترینهای تلویزیون در قالب کمیسیونهای دهگانه نمایشی، مسابقات، مستند، پویانمایی، برنامههای ترکیبی، دوبله و آماده سازی، انتخاب مردمی، چهل سالگی، آگهیها و فضای مجازی انتخاب بهترین آثار پخش شده در یک سال گذشته میپردازد.
این مراسم به صورت زنده از شبکههای پنج و دو سیما پخش شد.
تندیس بهترین برنامه از نگاه مردم به برنامه حالا خورشید به تهیه کنندگی رضا رشیدپور تعلق گرفت.
عادل فردوسیپور پس از گرفتن دو تندیس جشنواره جام جم در سخنانی که چندین بار در آن تاکید کرد سختترین سال کاریاش را سپری کرده است، اظهار کرد که گرفتن دو جایزه از کارشناسان رسانه و نیز مردم، پاسخی بوده است به همه سختیهایی که به او و گروه همکارانش تحمیل شد.
او گفت: خوشحالم که امسال در سختترین سال کاریام دو جایزه گرفتم؛ یکی از هیأت داوران برای بهترین برنامه ترکیبی و دیگری از مردم.
مجری و تهیهکننده «نود» خود را فرزند رسانه ملی دانست با بیان اینکه من به تلویزیون مدیون هستم، اظهار کرد: در این ۲۲ سال، در رسانه صادقانه و پاک کار کردم. خوشحالم در سختترین سال کاریام که در رسانهی خودم هم به من بیمهری شد، دیده شدم؛ هم از طرف مردم و هم از طرف اهالی رسانه. جایزه دوم که مردم به من دادند بسیار برایم ارزشمند است و نمیدانم با چه زبانی از مردم تشکر کنم.
او که در حین صحبتهایش منقلب شده بود، گفت: برای سختیهایی که امسال کشیدم منقلب شدم، ولی این جایزه که لطف مردم و سازمان بود، مثل یک اکسیر است و تمام غمهایم را کنارمیگذارم.
فردوسیپور با اشاره به اختلال در سیتم رایگیری در جشنواره جامجم، از وزیر ارتباطات، پلیس فتا و همچنین معاون سیما و ستاد برگزاری جشنواره که از آرای مردمی صیانت کردند، تشکر کرد و یادآور شد که صیانت از آرای مردمی همواره از خط قرمزهایش بوده است. او همچنین جایزهاش را متعلق به مردم دانست.
در این بخش همچنین شهیدی فر در سخنانی بیان کرد: حاکمان جهان امروز برنامهسازان تلویزیون هستند و میگویند چگونه مردم زیست کنند. ۱۴ شبکه و سه کانال داشتیم و آنچه داوران دیدند برنامههای شبکهها بود. جشنواره جام جم برای دستیابی شیوه مناسب فاصله دارد.
همچنین احسان علیخانی در بخش برنامه ترکیبی جایزه بهترین اجرا دریافت کرد و در سخنانی، خاطرنشان کرد: ممنون از کسانی که اینجا حضور دارند. دم در ورودی عزیزی را دیدم که شاید ۱۸ سالگی با او آشنا شدم و روزهایی که گذراندم یادم آمد. من تجربه اجرای جشنواره در دور سوم را دارم و میتوانم بگویم اوضاع سازمان صدا و سیما خراب است، زیرا هنوز پول ما را از آن زمان ندادهاند. با مسؤولان صحبت کردیم برای پایان ماه عسل و شروع عصر جدید که روی آنتن است.
او همچنین یادآور شد: مصاحبه تکان دهندهای از رضا رویگری دیدم که لنگ اجاره خانه است و از مسوولان میخواهم دیداری با رویگری داشته باشند و من نیز هدیه خودم را به او میدهم.
همچنین محمدجعفر خسروی برای برنامه زنده باد زندگی و محمد دلاوری برای برنامه پایش تقدیر شدند.
در این بخش دلاوری نیز گفت: یکی از ملزومات ما در برنامه تهدید است. چندی پیش یکی از تهیهکنندگان زنگ زد و گفت اگر من به کارم ادامه دهم حسرت آنتن زنده در دلم خواهم ماند و تندیس را به او هدیه میدهم.
همچنین تندیس بهترین اجرا و نگاه مردم در بخش اجرا هم به رضا رشید پور برای برنامه حالا خورشید تعلق گرفت.
رشیدپور گفت: از مردم و مسوولان و هفتاد نفر همکارانم سپاس گذارم. یک سانحه سقوط هواپیما رخ داد و افرادی در این سانحه شهید شدند که توازن اقتصادی ایجاد کنند. من این تندیسها را به خانواده این شهدا هدیه میدهم.
ندا ملکی نیز برای اجرای آفتاب شرقی تقدیر شد و در سخنانی گفت: خیلی خوشحالم در این جمع هستم و ممنون از اعتماد داوران عزیز. متأسفانه در سالهای اخیر اجرای جدی جاندار در حوزههای مختلف به خانمها ندادهاند و این بیانگر ظرفیتهای بانوان نیست. از مسوولان سیما میخواهم این نکته را در نظر داشته باشند و از توانمندی خانمها استفاده کنند.
زینب ابوطالبی برای اجرای نیمه پنهان ماه تندیس گرفت.
تندیس مجری منتخب زن از نگاه مردم هم به فاطمه امینی تعلق گرفت.
امینی گفت: ممنون از رأیی که به من دادید و از خدا میخواهم تا آخر عمرم کودکی کنم.
بخش ترکیبی:
در بخش تحقیق و پژوهش به توحید آتش بار برای برنامه پایش
در بخش تهیهکنندگی کودک:
حمیدرضا عطارد برای سر سفره خدا
سیدمهدی حسینی برای برنامه بازی ویزیون
گروه تولید تلویزیونی:
سعید رضایت برای برنامه ماه عسل
اهتمام به زبان فارسی:
علی هنرور برای صبح به خیر ایران
تلاش مستمر برای مناسبتهای کشور:
فرشاد حسینی برای صحیفه نور
تندیس ویژه جام جم برای جریانسازی تلویزیون:
مصطفی احمدی و مهران مدیری برای دور همی
تیتراژ منتخب:
مهران مدیری برای برنامه دورهمی
اجرای امیدآفرین و تأثیرگذار:
رامبد جوان و سیدعلی احمدی برای برنامه خندوانه
رشیدپور بار دیگر بیان کرد: برای نجمالدین شریعتی و نیما کرمی هم دست بزنید. همچنین اولین اجرای خود را کنار اقبال واحدی بودم و برای او هم دست بزنید.
بخش مسابقات و سرگرمی:
کیانوش خسروی در بخش نورپردازی کودک شو و پنج ستاره
پیمان قانع برای دکور کودک شو
سعید ابوطالب برای پژوهش دستم را بگیر
همچنین تندیس بهترین اجرا به محمدرضا گلزار تعلق گرفت.
گلزار پس از دریافت تندیس خود گفت: از هیأت محترم داوران، علی فروغی و آقای کریمان و عوامل برنده باش تشکر میکنم. از مردم تشکر میکنم که اعتبار ۱۹ سال فعالیت من صدقه سر آنهاست.
حمایت آنها باعث شده برنده باش یکی از دو برند اصلی تلویزیون شود.
همچنین در ادامه مراسم مصطفی امامی برای کارگردانی پنج ستاره تندیس گرفت.
مسابقه کودک شو هم تندیس بهترین مسابقه را گرفت.
بخش نمایش:
تهیه کنندگی: ایرج محمدی در بخش تهیهکنندگی برای سریال دلدادگان
کارگردانی: احمد معظمی برای سریال سارق روح
فیلمنامه: احسان جوانمرد برای بانوی عمارت
جوانمرد گفت: هفت سال یک قصه منتظر بود که چند مدیر اجازه دهند ساخته شود. هر مدیری میآمد فیلمنامه را کنار میگذاشت. امروز این فیلمنامه جایزه میگیرد. بررسی کنید چرا در یک سیستم که یک کار هفت سال برای ساخته شدن منتظر بماند. بگردید در این سیستم و ببینید اشکال کجاست. در همین سیستم فردی که به سختی بالا میآید را به راحتی از دست ندهید. عادل فردوسیپور و مرحوم خشایار الوند به راحتی به دست نیامده بودند. حال آثار نمایشی میتواند بهتر از این باشد. هیچکس به بخش فیلمنامه توجه نمیکنند و میگویند چرا فیلمنامه بد است؟ چرا بد نباشد زیرا ذهنمان به عنوان فیلمنامهنویس آسوده نیست و درگیر قسط و... است. اگر میخواهید تحولی در آثار نمایشی سازمان به وجود بیاید فیلمنامه را دریابید. خاطر آسوده نداریم و شوراهای ما در نوشتن اذیت میکنند. فیلمنامه بانوی عمارت حاصل آقای کار روشن روان بود و بهتر است جلسهای بگذارید و بپرسید چگونه میتوان کار خوبی ساخته شود. اجازه دهید میشود.
بازیگر برتر زن: گلچهره سجادیه برای سریال آنام
بازیگر منتخب زن از نگاه مردم: مریم مؤمن برای سریال بانوی عمارت
مریم مؤمن گفت: تشکر میکنم از مردمی که من را انتخاب کردند و احترام قائلم برای بانوانی که شایستهتر از من بودند.
بهترین بازیگر مرد: حسین محجوب برای سریال محکومین
بازیگر منتخب مرد از نگاه مردم: حسام منظور برای سریال بانوی عمارت
منظور گفت: تشکر میکنم از کسانی که من را انتخاب کردند. این تندیس را به خانواده عزیزم تقدیم میکنم.
در بخش دستاورد هنری ویژه هم محسن چاووشی برای تیتراژ سریال سایهبان تندیس گرفت.
فردی که جای او تندیس را گرفت پیامی از طرف چاووشی خواند که در آن تشکر و قدردانی کرده بود.
تندیس ویژه جشنواره به مجموعه پدر برای ارائه اثر تاثیرگذار در خانواده محوری تعلق گرفت.
حامد عنقا و لعیا زنگنه به روی صحنه آمدند و تندیس گرفتند.
همچنین لوح تقدیری به گروه خردسال بازیگران سریال بچه مهندس تعلق گرفت.
تندیس ویژه جشنواره از نگاه مردم برای ارائه اثر جریانساز در جذب مخاطب به سریال پایتخت تعلق گرفت.
سیروس مقدم، ریما رامین فر، محسن تنابنده و الهام غفوری به روی صحنه آمدند و لوح تقدیر و تندیس دریافت کردند.
حاشیهها
– در حالی که رأیگیری میان دو برنامه نود و برنده باش با اختلال مواجه شد و حاشیههایی را به دنبال داشت، محمدرضا گلزار و عادل فردوسیپور (مجریان این دو برنامه) در جریان برگزاری مراسم در کنار هم نشسته بودند.
– مجری در طول مراسم با عباراتی متفاوت و جدی تلاش کرد هیجان را به سالن تزریق کند که این عبارات در زمان معرفی برگزیدگان شدت میگرفت و به شکل دعوایی خطاب به حاضران مطرح میشد.
– پس از معرفی برگزیدههای بخش دوبلاژ، مینو غزنوی درخواست کرد سخنانی را روی سن مطرح کند که مجری از او خواست کوتاه و حداکثر در یک دقیقه صحبت کند. غزنوی هم در واکنش به این مساله، گفت من تا بگویم سلام که یک دقیقه تمام شده است! در ادامه مجری گفت، از من خواستهاند از برگزیدگان بخواهم صحبت نکنند اما من از شما درخواست میکنم که صحبت کنید. این جملات مجری با استقبال حاضران همراه شد.
– پس از غزنوی، جواد قارایی که در بخش مستند تقدیر شده بود، به روی سن آمد و بهرغم تذکرهای پیاپی مجری، متنی را از بخشی از تاریخ دو روزه ایران را قرائت کرد. قارایی در پاسخ به انتقاد مجری گفت ارزش این دو روز تاریخ که در دو صفحه خلاصه شده است بیشتر از کاری است که در ایرانگرد انجام شد و به همین خاطر فکر میکنم باید آن را بخوانم.
ثبت دیدگاه