یکشنبه, 25 آذر 1403 Sunday, 15 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 44663 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد دیدگاهها : 2503×
تأکید اینجانب بر «جوانگرایی» به معنای «پیرزدایی» نیست/ نباید بخاطر تعصب علیه دشمن، مخالفان را به همراهی با دشمنان منتسب کرد
23 اسفند 1397 ساعت: 20:10
شناسه : 149524
3

رهبر انقلاب تاکید کردند: برخی گفته اند تأکید اینجانب بر «جوانگرایی» به معنای «پیرزدایی» است اما این برداشت غلط است و باید درباره معنای جوانگرایی فکر و تعمق کرد.

پ
پ

13971223 2441981 - تأکید اینجانب بر «جوانگرایی» به معنای «پیرزدایی» نیست/ نباید بخاطر تعصب علیه دشمن، مخالفان را به همراهی با دشمنان منتسب کرد - با مردم

آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز (پنج‌شنبه) در دیدار نمایندگان منتخب ملت در مجلس خبرگان رهبری، با تأکید بر ضرورت ایجاد یک گفتمان و فهم عمیق عمومی درباره «نوع و چگونگی مواجهه کشور و افراد مؤثر با چالشها و حوادث» به تبیین یازده دوگانه مطرح در این زمینه پرداختند و خاطرنشان کردند: در مقابل تهاجم حداکثری دشمنان باید به بسیج حداکثری امکانات و توانایی‌ها و نیروهای خود اقدام کنیم تا در پرتو باور عمیق مردم و مسئولان به ذکر الهی و توکل به خدا، پروردگار وعده های صادق خود را درباره ملت بزرگ ایران محقق سازد.

رهبر انقلاب اسلامی در ابتدای سخنان خود با ابراز تأسف از فقدان دو عالِم فقیه، حضرات آیات هاشمی شاهرودی و مؤمن، آنان را استوانه های واقعی برای کشور و حوزه های علمیه خواندند و تأکید کردند: هر دوی این بزرگواران همواره بدون هیچ چشم‌داشتی در خدمت اهداف انقلاب بودند.

رهبر انقلاب اسلامی محور اصلی سخنان خود یعنی نحوه مواجهه با چالش ها و حوادث و همچنین اتفاقات مثبت را در قالب یازده دوگانه بیان کردند و گفتند: گاهی اوقات برخورد ما در مواجهه با حوادث و رویدادها «فعال» و چاره جویانه است و برخی مواقع نیز برخورد ما «انفعالی» و مبتنی بر گلایه صرف و بی تحرکی است.

آیت‌الله خامنه‌ای «مواجهه ابتکاری» و «مواجهه عکس العملی» را یکی دیگر از دوگانه‌ها برشمردند و افزودند: در مواجهه عکس العملی، حرکت ما تابعی از حرکت دشمن است اما در مواجهه ابتکاری، ابتکار عمل را به‌دست می گیریم و از ناحیه ای که دشمن تصور نمی کند، به او ضربه می زنیم.

ایشان با اشاره به «مواجهه مأیوسانه» و «مواجهه امیدوارانه» به عنوان یکی دیگر از دو گانه های مطرح در مقابل حوادث و چالشها گفتند: یک دوگانه دیگر «مواجهه از روی ترس» و «مواجهه با دلیری و شجاعت» است.

آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید بر اینکه یکی دیگر از دوگانه ها، مواجهه با «حزم و تدبیر» و «مواجهه از روی سهل اندیشی و سهل انگاری» است، گفتند: به عنوان مثال در موضوع فضای مجازی می توان دو نوع برخورد داشت؛ یک برخورد همراه با تدبیر و دقت و برخورد دیگر همراه با سهل اندیشی و ندیدن پیچیدگی های موضوع و سهل انگاری و بی تفاوتی نسبت به آن.

ایشان «نگاه جامع به تهدیدها و فرصتها» و «نگاه یکجانبه‌ی صرف به تهدیدها و یا فرصت ها» را، دوگانه دیگری دانستند و خاطرنشان کردند: یک نمونه برای این دوگانه، موضوع نحوه مقابله با دشمنی امریکا است که می توان تهدیدها و فرصتها را با هم دید و یا اینکه فقط تهدیدها و یا فقط فرصتها را دید که هریک از این دو نوع برخورد، قطعاً پیامدها و آثاری دارد.

رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه «شناخت واقعیت میدان» و یا «نشناختن واقعیات» یکی از دوگانه‌های اساسی در مواجهه با چالش ها و حوادث است، افزودند: در مسائل داخلی، دشمن و دنباله های او تلاش زیادی می کنند تا جایگاه خودی را ضعیف و جایگاه دشمن را قوی نشان دهند و در نهایت اینگونه القاء کنند که کشور با مشکلات لاینحل فراوانی مواجه شده و امکان هیچ اقدامی نیز وجود ندارد.

آیت‌الله خامنه‌ای گفتند: یک نمونه دیگر، مسائل منطقه است؛ اگر ما از موقعیت و جایگاه خود را در منطقه و از این واقعیت که دشمن در منطقه از ما حساب می برد، مطلع نباشیم، یک‌جور عمل خواهیم کرد اما اگر نسبت به این واقعیات آگاهی داشته باشیم، جور دیگری عمل خواهد شد.

ایشان در همین خصوص تأکید کردند: کسانی که درباره حضور جمهوری اسلامی ایران در منطقه مطالب و سخنان نادرست و نابجایی را مطرح می کنند، در واقع در حال کمک به نقشه دشمن هستند.

رهبر انقلاب اسلامی در بیان یکی دیگر از دوگانه‌ها به «مواجهه مبتنی بر مدیریت و کنترل احساسات» و «مواجهه با رهاشدگی احساسات» اشاره و خاطرنشان کردند: یکی از مواردی که ممکن است کشور دچار آسیب شود، موضوع عدم کنترل احساسات عمومی است. من بارها تأکید کرده ام که به جوانان اعتقاد و اعتماد دارم اما این به معنای کنترل نشدن احساسات جوانان در جامعه، نیست.

ایشان همچنین در تذکری درباره معنای حقیقی جوانگرایی افزودند: برخی گفته اند تأکید اینجانب بر «جوانگرایی» به معنای «پیرزدایی» است اما این برداشت غلط است و باید درباره معنای جوانگرایی فکر و تعمق کرد.

آیت‌الله خامنه‌ای، «رعایت ضوابط و حدود شرعی و رعایت نکردن این موارد» در مواجهه با حوادث و چالشها را از دیگر دوگانه ها برشمردند و گفتند: یک نوع دیگر مواجهه، دوگانه «بهره گیری از تجربه ها» در مقابل «دوبار از یک سوراخ گزیده شدن» است.

ایشان در همین زمینه به موضوع نحوه مواجهه با امریکا و اروپا اشاره کردند و افزودند: تجربیات ما از نحوه عملکرد امریکایی‌ها و اروپایی‌ها بسیار زیاد است اما تجربه اخیر مربوط به برجام و تعهداتی که امریکایی‌ها باید انجام می دادند اما زیر آن زدند، در برابر دیدگان ما است و باید در برخورد با امریکا و جبهه مقابل، از این تجربیات استفاده شود.

آیت‌الله خامنه‌ای در بیان آخرین دوگانه گفتند: یک دوگانه این است که در مواجهه با حوادث، به یکدیگر حمله کنیم و هرکس دیگری را مقصر جلوه دهد و یا اینکه از درگیری داخلی پرهیز کنیم و به تعبیر امام(ره) هرچه فریاد داریم بر سر امریکا بکشیم.

ایشان خاطرنشان کردند: دشمن واقعی ما امریکا است و ما در شناخت دشمن خود دچار خطا نخواهیم شد.

رهبر انقلاب اسلامی سپس با استناد به آیات قرآنی، نکات مهمی را درباره مواجهه صحیح با چالشها بیان کردند.

آیت‌الله خامنه‌ای با تأکید بر اینکه در منابع دینی ما نحوه مواجهه با پیروزی‌ها و رویدادهای مثبت بیان شده است افزودند: قرآن می گوید در مواجهه با پیروزی‌ها دچار غرور نشوید و با تسبیح و استغفار، آن پیروزی را مربوط به خدا بدانید و نه مربوط به خودتان.

ایشان با اشاره به بیانات امام(ره) که همواره دست قدرت الهی را در این انقلاب و حوادث مربوط به آن متذکر می شدند، گفتند: امام بزرگوار در مواجهه با پیروزی‌ها، آن را نتیجه لطف و عنایت خداوند متعال می دانستند همانگونه که گفتند «خرمشهر را خدا آزاد کرد».

رهبر انقلاب اسلامی به حضور اعجاب‌انگیز و گسترده‌تر مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال نیز اشاره و خاطرنشان کردند: آیا هیچ عامل انسانی می تواند ادعا کند که این حضور متراکم و قوی کار او بوده است؟ قطعاً عامل راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال جز دست قدرت الهی نبود.

رهبر انقلاب با استناد به آیات قرآن کریم افزودند: در مواجهه با حوادث تلخ نظیر تحریم یا احتمال حرکت نظامی دشمن باید متوجه بود که این حوادث در واقع تحقق سخن پروردگار مبنی بر مقابله دشمنان خدا با مؤمنان و حرکت‌های ایمانی است که درک همین نکته بر ایمان مؤمنان می افزاید همچنانکه صف آرایی مستکبران در مقابل انقلاب اسلامی، بر ایمان ملت ایران افزود.

ایشان افزودند: نظام اسلامی توقع نداشت که سلطه گران جهانی در مقابل حرکت ملت ایران ساکت بمانند البته ما باید کاری کنیم که دشمنان حتی به فکر تحریم و اقدام نظامی و دیگر اقدامات نیفتند اما اگر هم افتادند باید کاری کنیم که سرکوب و دچار شکست شوند.

آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به اینکه نباید در مقابل حوادث دچار ترس و دلهره شد، افزودند: امام خمینی مظهر این توصیه الهی بود و هیچگاه از هیچ حادثه ای دچار ترس نمی شد.

«پرهیز از نومیدی» نکته دیگری بود که رهبر انقلاب در تبیین «مواجهه صحیح کشور و افراد مؤثر کشور با چالش ها و حوادث» مورد تأکید قرار دادند و گفتند: به فرموده پروردگار باید همیشه امیدوار باشیم که در سایه ایمان، توکل، عزم، تصمیم و اقدام، اهداف خود را محقق کنیم و بینی قدرتهای بزرگ را به خاک بمالیم.

«پرهیز همه افراد از شتابزدگی و بی صبری و بهانه گیری»، نکته دیگری بود که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای آن را در مواجهه با چالش ها ضروری برشمردند.

ایشان خاطرنشان کردند: باید کمر همت بست و اقدامات لازم را در زمینه های گوناگون حتماً انجام داد اما بدانیم که تا رسیدن به مقصود صبر لازم است، چرا که همه کارها امکان انجام سریع را ندارند.

رهبر انقلاب اسلامی، همچنین «مرزبندی پررنگ با دشمن را برای مصونیت در مقابل تهاجم نرم»، بسیار لازم خواندند و خاطرنشان کردند: مرزهای فرهنگی نیز همچون مرزهای جغرافیایی نیاز به برجسته سازی و مراقبت دارند تا دشمن با فریب و خدعه و نفوذ از این مرزها عبور نکند و بر فضای مجازی و فرهنگ کشور مسلط نشود.

آیت‌الله خامنه‌ای با وجود تأکید فراوان بر مرزبندی با دشمن، یک نکته حاشیه ای اما ظریف را هم توصیه کردند و آن اینکه «نباید بخاطر تعصب بجا علیه دشمن، مخالفان نظر خود را به همراهی با دشمنان منتسب کرد».

ایشان در همین زمینه افزودند: وقتی فلان کنوانسیون یا معاهده در کشور مورد بحث است و موافقان و مخالفان استدلالها و دیدگاههای خود را مطرح می کنند دو طرف نباید یکدیگر را به همراهی با دشمن متهم کنند و به جان هم بیفتند.

رهبر انقلاب در پایان دو نکته مهم را مورد تأکید قرار دادند: «ضرورت بسیج حداکثری نیروها در مقابل تهاجم حداکثری دشمن» و «پرهیز از غفلت از ذکر و یاد پروردگار».

ایشان خاطرنشان کردند: دشمن یعنی امریکا و صهیونیستها امروز همه امکانات و توانایی‌های خود را بر ضد ملت ایران بسیج کرده اند و غربی‌ها و اروپایی‌ها نیز به نوعی در حاشیه آنها با ایران دشمنی می کنند.

آیت‌الله خامنه‌ای با اشاره به سخنان امریکایی‌ها درباره اعمال شدیدترین تحریمها علیه ملت ایران افزودند: آنها در مقابل ایران دست به تهاجم حداکثری زده اند اما اگر ما به بسیج حداکثری امکانات و توانایی‌های خود اقدام کنیم، به فضل الهی سنگین ترین شکست تاریخ امریکا را نصیب این کشور خواهیم کرد.

رهبر انقلاب در نکته پایانی، با یادآوری سخن پروردگار به حضرت موسی مبنی بر کوتاهی نکردن در ذکر و یاد خدا افزودند: ذکر الهی وسیله و مایه همه توانایی‌هایی است که باید برای تحقق اهداف انقلاب به‌کار گیریم که اگر اینگونه شود خدا با ماست و وعده های شیرین و صادق او در حق ملت ایران محقق خواهد شد.

پیش از سخنان رهبر انقلاب اسلامی، آیت‌الله جنتی رئیس مجلس خبرگان در گزارشی با گرامی‌داشت ماه رجب، گفت: هیئت‌های اندیشه‌ورز و کارگروه‌های پنج گانه آن در مجلس خبرگان با حضور کارشناسان و صاحبنظران فعال شده و در حال تدوین شاخص‌هاست.

رئیس مجلس خبرگان با با بیان اینکه مردم انقلابی ایران همواره در همه صحنه‌ها حاضر هستند، خاطرنشان کرد: وظیفه مسئولان است که به مشکلات و مسائل مردم رسیدگی کنند.

همچنین آیت‌الله موحدی کرمانی نایب رئیس مجلس خبرگان با اشاره به موضوعات مطرح شده در جلسات این مجلس، گفت: قدردانی از حضور مردم در راهپیمایی عظیم ۲۲ بهمن، تجلیل از بیانیه گام دوم انقلاب و ضرورت توجه عملی به آن، اهمیت مقابله دولت با گرانی و رسیدگی به مشکلات معیشتی مردم و کاهش ارزش پول ملی، ازمهمترین محورهای سخنان و نطق‌های اعضای مجلس خبرگان در این اجلاس بود.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.