وحید خرمی کنترل ورود رسوبات به داخل تالاب انزلی را مورد تأکید قرار داد و اظهار داشت: کاهش عمق تالاب انزلی به علت ورود حجم بالایی از رسوبات به داخل آن، معضلات زیست محیطی زیادی را در این منطقه به بار آورده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گیلان با بیان اینکه طبق بررسیهای انجام شده بیش از ۲ میلیارد مترمکعب آب از رودخانه های استان وارد تالاب انزلی میشود تصریح کرد: به علت کاهش عمق تالاب و ورود رسوبات، غلضت آلایندههای آن به ویژه در فصل تابستان افزایش مییابد.
خرمی یکی از راههای کاهش ورود حجم رسوبات به داخل تالاب انزلی را احداث سد اعلام کرد و در مورد اهمیت این موضوع ابراز داشت: رودخانهای که هماکنون قرار است سد لاسک بر روی آن احداث و عملیاتی شود یکی از سرشاخههایی است که به تالاب انزلی میرسد.
وی وجود ۵۴ رودخانه در استان گیلان و مشکلاتی که در صورت عدم ساماندهی آنان ایجاد میشود را مورد اشاره قرار داد و بیان داشت: تخریب و رسوبآوری این رودخانهها بسیار بالا است به طوریکه ناگهانی جاری میشوند و در مسیر خود خسارتهای زیادی را به بار میآورند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گیلان با تأکید بر اینکه مجوزهای زیست محیطی برای احداث سد لاسک پس از گذشت یک فرآیند طولانی اخذ شده است عنوان کرد: مطالعات مربوطه برای اجرای پروژه سد لاسک به پایان رسیده و عملیات ژئوفیزیک در زمینه احداث آن نیز در حال انجام است.
خرمی از اجرای ۵ درصد از مقدمات عملیات ساخت پروژه سد لاسک شامل تجهیز کارگاه سخن گفت و اظهار داشت: به علت بروز تأخیر در روند اجرای این طرح، تمدید زمان احداث آن ضروری است علاوه بر اینها برای ادامه کار نیز به ۵۱۷ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
وی حفظ ذخایر ارزشمند جنگلهای هیرکانی و کاهش میزان برش درختان برای احداث سد لاسک را مورد توجه قرار داد و ابراز داشت: با توجه به خارج کردن ۵۰ هکتار از اراضی ارزشمند منطقه، هزینه احداث سد لاسک و خاکبرداری و خاکریزی آن افزایش پیدا کرد.
تسنیم
ثبت دیدگاه