یکشنبه, 25 آذر 1403 Sunday, 15 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 44669 تعداد نوشته های امروز : 7 تعداد دیدگاهها : 2502×
درد کمرتان از چیست؟
24 اردیبهشت 1398 ساعت: 17:15
شناسه : 152064
8

کمردرد شرایطی نسبتاً شایع است و می‌تواند فوق‌العاده ناراحت‌کننده و حتی ناتوان‌کننده باشد. اگرچه آسیب‌دیدگی می‌تواند کمردرد را تشدید کند، اما حتی زمانی که اخیراً تجربه یک آسیب‌دیدگی نداشته‌اید نیز ممکن است با این شرایط مواجه شوید.

پ
پ

کمر درد - درد کمرتان از چیست؟ - درد

از شرایط آب و هوا تا سلامت روانی در ادامه با برخی دلایل شایع کمردرد که ارتباطی با آسیب دیدگی ندارند بیشتر آشنا می‌شویم.

مدتی طولانی در وضعیتی یکسان باقی مانده‌اید

باقی ماندن طولانی‌مدت در وضعیتی یکسان می‌تواند موجب فشرده شدن ستون فقرات و کمر شود.

دیسک‌های بین مهره‌ها برای دریافت مواد مغذی مورد نیاز خود به حرکت وابسته هستند و زمانی که برای چند ساعت در وضعیتی یکسان باقی می‌مانید، این شرایط اثر منفی بر اعصاب اطراف آن‌ها را به همراه دارد.

اگر مدتی است که در وضعیتی یکسان باقی مانده‌اید به خود یک وقت استراحت کوتاه داده و چند حرکت کششی سبک انجام داده یا کمی پیاده‌روی کنید. این حرکات ساده می‌توانند فشار را از روی اعصاب بردارند.

زمانی زیادی را صرف کار با رایانه یا صحبت با تلفن می‌کنید

نشستن طولانی‌مدت پشت میز می‌تواند به ستون فقرات استرس وارد کند و موجب درد ناگهانی یا پایدار شود.

برخی کارهایی که هنگام نشستن پشت میز انجام می‌دهید نیز می‌توانند به کمردرد منجر شوند. به عنوان مثال، نگه داشتن گوشی تلفن معمولاً در یک سمت، بالا نگه داشتن دست‌ها برای کار با صفحه کلید یا نگاه کردن به نمایشگر ستون فقرات را به طور مکرر در وضعیتی قرار می‌دهند که طبیعی در نظر گرفته نمی‌شود.

هر از چند گاهی از پشت میز بلند شده و کمی قدم بزنید. در حالت ایده آل، هر یک ساعت یک بار از جای خود بلند شده و کمی پیاده‌روی کنید تا از بروز کمردرد به واسطه نشستن طولانی‌مدت پشت میز پیشگیری شود.

نگاه کردن رو به پایین به دستگاه‌ها تنها به گردن فشار نمی‌کند

«گردن فناوری» یک مشکل واقعی و فزاینده برای افرادی است که طی روز چندین ساعت روی دستگاه‌های مختلف مانند گوشی هوشمند یا تبلت خم شده و با آن‌ها کار می‌کنند.

نگاه کردن رو به پایین به یک دستگاه کوچک روشی ساده برای ایجاد تنش و درد ماهیچه‌ای در گردن است و این می‌تواند موجب کمردرد نیز شود.

هنگام استفاده از دستگاه‌هایی مانند گوشی هوشمند یا تبلت افراد معمولاً خم می‌شوند که معمولاً شامل خم کردن ۹۰ درجه‌ای گردن می‌شود. این شرایط می‌تواند موجب تنش در ماهیچه‌ها، تاندون‌ها و رباط‌ها شود. همچنین، این شرایط به سیستم عصبی تنش وارد می‌کند که می‌تواند موجب احساس ناراحتی در فرد شود.

نزدیک و بالاتر نگه داشتن گوشی هوشمند به جای خم شدن به سمت آن یکی از بهترین اقداماتی است که می‌توانید مدنظر قرار دهید.

بلند کردن اشیا سنگین می‌تواند موجب کمردرد شود

زمانی کهشی که برای شما بیش از حد سنگین است را بلند می‌کنید، مغز ماهیچه‌هایی را به خدمت می‌گیرد که برای هدف خاص بلند کردن طراحی نشده‌اند. این شرایط می‌تواند موجب احساس درد در نتیجه تحمل فشار بیش از حد شود.

همچنین، بلند کردن و نگه داشتن اشیایی با شکل عجیب می‌تواند ماهیچه‌ها و مفاصل را در وضعیتی غیرمعمول قرار دهد تا امکان انجام این کار فراهم شود که این شرایط نیز به شکل‌گیری درد منجر می‌شود.

کفش مورد علاقه شما ممکن است عامل کمردرد باشد

پوشیدن برخی انواع کفش می‌تواند موجب کمردرد شود، به ویژه اگر کفش‌هایی که استفاده می‌کنید پشتیبانی خوبی ارائه نکرده یا به طور منظم از آن‌ها استفاده می‌کنید.

اگر کف کفش بیش از حد صاف باشد، فشار بیش از حد به پا وارد می‌شود. قوس کف پا به عنوان یک ضربه گیر عمل می‌کند. زمانی که پا به صورتی قرار بگیرد که قوس پا صاف شود، نیروی وارده در پا به سمت بالا حرکت کرده و در نقطه بعدی جذب می‌شود که می‌تواند زانوها، ران‌ها یا کمر باشد.

کفش‌های پاشنه بلند نیز یک عامل نگران کننده دیگر هستند زیرا بدن را مجبور می‌کنند اندکی رو به جلو خم شود. بدن تلاش می‌کند تا با ایجاد قوس به سمت عقب در کمر این شرایط را جبران کند که می‌تواند موجب درد و التهاب در مفاصل کوچک بین مهره‌ها شود.

درد قاعدگی می‌تواند به کمر سرایت کند

پیش یا طی دوره قاعدگی، کمردرد شرایطی شایع برای زنان است.

سطوح بالای پروستاگلاندین ها که طی دوره قاعدگی شایع است، اغلب با اسپاسم های کمر یا حتی سرایت درد از شکم به کمر به واسطه مسیر عصبی انتقال‌دهنده سیگنال‌های درد مرتبط است.

نفخ و احتباس وزن آبی اضافه طی دوره قاعدگی نیز می‌تواند موجب احساس ناراحتی و درد در کمر شود.

کمردرد حین و پس از بارداری تجربه‌ای شایع است

کمردرد طی دوره بارداری، به ویژه در سه ماه پایانی بارداری بسیار شایع است.

همان‌گونه که پیش‌تر اشاره شد، هورمون‌ها می‌توانند موجب انقباض‌های ماهیچه‌ای دردناک شوند. اما کمردرد طی دوره بارداری می‌تواند به واسطه حمل وزن اضافه در ناحیه شکم یا حتی به واسطه موقعیت خود نوزاد نیز شکل بگیرد.

این درد می‌تواند پس از تولد نوزاد نیز ادامه یابد.

سلامت روانی شما با سلامت ستون فقرات پیوند خورده است

افسردگی و اضطراب به واسطه وضع اندامی نامناسب ممکن است به کمردرد منجر شوند. خم شدن به سمت جلو و قوز کردن یا سفت کردن بدن هنگام اضطراب می‌تواند به این شرایط منجر شود.

بی‌تحرکی نیز می‌تواند موجب کمردرد شود. افراد بسیاری که از اضطراب و افسردگی رنج می‌برند، از موقعیت‌های اجتماعی دوری می‌کنند که می‌تواند تغییراتی در میزان تحرک و کاهش آن را موجب شود.

بدن انسان به گونه‌ای تکامل یافته که به حرکت تمایل دارد و زمانی که این کار را متوقف می‌کنید، درد گاهی اوقات یک نشانه هشداردهنده از نیاز به تحرک بیشتر است.

شرایط آب و هوایی ممکن است بر کمردرد شما تأثیرگذار باشد

احساس درد در آسیب‌دیدگی‌های قدیمی هنگام بارش باران واقعیت دارد، اما دلیل آن تغییرات فشار در اتمسفر و نه قطره‌های آب است.

زمانی که فشار اتمسفری تغییر می‌کند، بدن ما تلاش می‌کند تا با این شرایط سازگار شود. به عنوان مثال، زمانی که فشار هوا در بیرون کاهش می‌یابد و افزایش شرایطی مانند بارش باران یا برف را در پی دارد، فشار در بدن انسان نیز افت می‌کند.

به واسطه کاهش فشار هوا در بیرون هنگام بارش باران، بدن تلاش می‌کند فشار داخل خود را متعادل کند که کاهش فضا بین استخوان‌ها را در پی داشته و در صورت وجود هرگونه آسیب دیدگی در مفصل، التهاب یا آرتریت، فرد می‌تواند درد را تجربه کند.

لوازم خواب شما می‌تواند دلیل کمردرد باشد

خواب خوب شبانه از جهات مختلف برای سلامت کلی بدن انسان اهمیت دارد، از این رو، لوازم خواب نامناسب می‌توانند موجب بیدار شدن شما همراه با کمردرد شوند.

بیشتر وزن ما روی بالاتنه و لگن قرار می‌گیرد. لوازم خواب نامناسب می‌تواند ستون فقرات را از وضعیت طبیعی خود خارج کند و اگر هفت تا هشت ساعت خواب را هدف‌گذاری کرده‌اید، صبح روز بعد بدن با ارائه نشانه‌هایی مانند کمردرد از این وضعیت بد شکایت خواهد کرد.

لوازم خواب مانند تشک و بالش باید به خوبی از وضعیت طبیعی بدن پشتیبانی کنند.

منبع: تبیان

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.