متن نامه بسیج دانشجوئی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت به شرح زیر است:
مسئله محیط زیست یا حفظ منابع طبیعی برای ما مسئلهای تجملاتی و درجه دو نیست، یک مسئله حیاتی است.
امام خامنهای
۱۳۷۷/۱۲/۱۴
جناب آقای مصطفی سالاری استاندار محترم گیلان
با سلام و احترام
همانطور که مستحضر هستید، طی چندسال گذشته استان شهید پرور و ولایتمدار گیلان به دلیل بیتدبیری مسئولان داخلی همواره با مشکلات زیست محیطی جدی روبرو بوده که باعث آزار و رنجش مردم عزیز استان شده و هم محیط زیست استان را تا آستانه نابودی کشانده است.
مسئله آلودگی جنگلهای سراوان که اکنون با نزدیک شدن فصل گرما، شرایط را برای ساکنان آن منطقه اَسَف بار کرده و هر چند وقت یکبار با اعتراضات اهالی منطقه روبرو هستیم و تقریبا میتوان گفت که حل این معضل محیطی به آرزویی برای مردم استان تبدیل شده است.
شاید برای کسی این مسئله قابل باور نباشد که یک جنگل زیبا در شهری به محل تخلیه زبالههای شهر تبدیل شده است.
رودخانه زرجوب که دقیقاً از وسط شهر رشت میگذرد چنان وضعیت وحشتناکی دارد که اصلا مسئله اذیت شدن اهالی ساکن در مجاورت این رود پیشکش، حتی آقایان اقتصادی استان که به فکر ایدههای جذب سرمایه و توریسم هستند نیز فکری برای حل این معضل ندارند.
تالاب انزلی هم که از وضع نامساعدی رنج میبرد. از معدود مشکلات این تالاب میتوان به خشک شدن بیش از ۴۰ درصد آن اشاره کرد.
از طرفی دیگر مشکل رسوبات رودخانههایی را داریم که به تالاب انزلی منتهی میشوند و مورد بعدی آن که فرسایش خاک در این تالاب است.
این موارد تنها جزئی از مشکلات عدیدهی محیط زیستی در گیلان است که نیازمند برنامهریزی و تلاش جدی برای حل معضلات است که خطری جدی برای این استان به حساب میآید.
حال انگار تمام این مسائل محیطی در استان حل شده که آقایان محیط زیستی در آخرین اقدام خود قصد انتقال ۵ هزارتن از پسماندهای کلره را از واحدهای پتروشیمی
استان خوزستان به گیلان و بازیافت آن را دارند.
در اینجا با چندنکته اساسی و مهم روبرو هستیم؛
۱٫ آنچه که لازم است مسئولان مربوطه در خصوص آن شفافسازی کنند، این پرسش است که اصولاً چرا بازیافت این پسماندهای کلره، در استان گیلان صورت میپذیرد در صورتیکه در جنوب کشور و در استان خوزستان تولیده شده است؟
ضروری است که در این مورد توضیحات لازم داده شود.
۲٫ به گفتهی کارشناسان حوزهی پتروشیمی، بخش سنگین این پسماندهای کلره از آن جایی که قابلیت تبدیل به پلیمرهای دیگر را ندارند، یا باید در کورههایی با دمای بالا امحاءو سوزانده شود یا اینکه طی عملیاتی ظریف و دقیق پلیمریزه شده و در تولید آسفالت مورد استفاده قرار گیرند، در حال حاضر پتروشیمی بندر امام هردو بخش سبک و سنگین این پسماندهای کلره را در دمای بالای ۱٣۰۰ درجه امحا میکند که البته باعث صرف انرژی زیاد و ورود دیاکسیدکربن و ترکیبات کلردار به هوا است.
اکنون که تصمیم بر بازیافت بخش سنگین و تهمانده جامد و خطرناک این پسماندها است نکتهای که متخصصین این حوزه به صورت ویژه برآن تاکید دارند این است که اگر این بازیافت به صورت دقیق، علمی و اصولی انجام نپذیرد، میتواند پیامدهای جبران ناپذیری برای سلامت عمومی و محیط زیست استان داشته باشد و لذا پرسش ما این است که نحوهی نظارت بر عمللکرد شرکت مدیریت پسماند “بلیش” که مجوز این بازیافت را از سازمان حفاظت محیط زیست دریافت کرده است چگونه است؟!
آیا جنابعالی مسئولیت این ریسک را میپذیرید و تضمین میدهید که این بازیافت به صورت کاملا ایمن و بدون تبعات منفی صورت پذیرد؟!
۳٫ همچنین این سئوال نیز مطرح میشود که چرا وقتی هنوز سرنوشت بخش خطرناک پسماندهای کلره مشخص نشده باید مجوز انتقال آن به گیلان و شروع بازیافت آن صادر شود؟!
البته در کنار نکات و نقدهای مطرح شده موضعگیری اخیر جنابعالی در خصوص اینکه “اگر این اقدامات کمترین آسیب زیست محیطی برای استان گیلان ایجاد کند فورا باید متوقف شود” برای ما دلگرم کننده است و ما دانشجویان ضمن حمایت از این اظهار نظر شما فعالیتهای گروه کارشناسی ناظر بر این مسئله را به دقت رصد میکنیم.
در انتها نیز لازم به ذکر است خاطرنشان کنیم
بسیج دانشجویی به عنوان یک تشکل و جنبش دانشجویی ذاتاً وظیفه دارد مطالبهی به حق مردم را فریاد زده و پیگیری کند و همواره در تمامی صحنهها در کنار مردم بوده و تمام سعی خود را نموده تا مشکلات مردم را از مسئولان مطالبه کند؛ به همین منظور از مجموعه استانداری گیلان به ویژه شخص استاندار تقاضا داریم به این مسئله رسیدگی کرده و گزارشات پیگیری این موضوع را به اطلاع مردم شریف و دغدغهمند استان برساند.
من الله توفیق
#بسیج_دانشجویی_دانشگاه_آزاد_اسلامی_واحد_رشت
ثبت دیدگاه