ابراهیم اکبرزاده روز دوشنبه در گفت وگو ایرنا ادامه داد: گیلان ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری دارد و تاکنون در ۱۸ درصد از این مزارع ظهور خوشههای طلایی برنج گزارش شده است.
وی بیشترین سطح خوشه دهی را در شهرستانهای ماسال و صومعه سرا عنوان و اضافه کرد: به طور میانگین در استان یک میلیون و یکصد هزار تن شلتوک برداشت و پیش بینی میشود امسال بالغ بر ۷۵۰ هزار تن برنج سفید در گیلان تولید شود.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به وضعیت آب در کشور، سیاست دولت در تولید برنج بیشتر برای کشت در استانهای گیلان و مازندران است ضمن آنکه برای تولید و افزایش کیفی و کمی برنج برنامههای مختلفی از جمله افزایش توزیع بذر گواهی شده بین کشاورزان برنامه ریزی شده است.
به گفته اکبرزاده، در حال حاضر کارگروه جامعی از مسئولان، کارشناسان و مؤسسه تحقیقات برنج انتخاب شدهاند که در زمینه تنوع سازی، تکثیر ارقام پرمحصول، افزایش بذر و تهیه بذر خوب برای کشت تلاش میکنند و این بذرها از نظر قدرت، سلامت و تولید در حد مطلوب است.
وی ادامه داد: یکی دیگر از راهکارهایی که برای افزایش کمی و کیفی برنج در استان در حال انجام است، تغذیه گیاهی برخی از شالیزارهایی است که به میزان کافی کود رسانی نشدهاند چراکه برخی از کشاورزان به تازگی کود پتاس کمتری در شالیزارها استفاده کردهاند که باید جبران شود تا شاهد افزایش عملکرد تولید برنج در واحد سطح شالیزارها باشیم.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و باکیفیت برنج در کشور است که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است. ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقمهای کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقمهای پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت میشود. بیشترین رقمهای کشت شده برنج در این استان، رقمهای کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل میشود. بیشترین اراضی شالیکاری استان نیز در شهرستانهای رشت و صومعه سراست.
ثبت دیدگاه