دکتر سید موید علویان در گفتوگو با ایسنا، درباره نحوه درمان بیماری کبدچرب، گفت: اولین سوالی که برای مبتلایان به کبد چرب مطرح میشود، این است که آیا بیماری کبد چرب قابل درمان است؟. باید توجه کرد که رفع علل ایجاد کننده کبد چرب میتواند در اصلاح آن موثر باشد. بر همین اساس با کاهش وزن در افراد چاق و تغییر در شیوه زندگی مانند افزایش فعالیت جسمانی، پیادهروی، اصلاح رژیم غذایی، قطع مصرف مشروبات الکلی و کنترل دقیق قند خون با کمک پزشک میتوان در جهت درمان این بیماری نتیجه مطلوبی به دست آورد.
وی افزود: در برخی موارد برای کنترل کبد چرب و با توجه به شدت عارضه از داروها هم استفاده میشود، اما باید توجه کرد که علیرغم تجویز دارو هنوز هم کاهش وزن و تغییر در شیوه زندگی از ارکان اصلی درمان بیماری کبد چرب به شمار میروند. البته برای به دست آوردن وزن ایدهآل و کاهش وزن در بیماران چاق، مشکلات زیادی وجود دارد. بنابراین باید توجه کرد که کاهش وزن باید به صورت تدریجی و متعادل انجام شود.
علویان با بیان اینکه ثابت شده که کاهش وزن در درمان کبد چرب و طبیعی شدن آنزیمهای کبدی موثر است، افزود: البته برای کاهش وزن اقداماتی چون محرومیت غذایی توصیه نمیشود، بلکه باید مواد پروتئینی و مواد مغذی را به مقدار کافی مصرف کرد؛ چراکه در موارد محرومیت غذایی مقادیر بیشتری چربی از بافتهای چربی محیطی وارد خون و سپس کبد شده و این موضوع سبب بدتر شدن وضعیت کبد بیمار خواهد شد.
وی با اشاره به نقش ورزش در درمان کبد چرب، گفت: مردم باید بدانند که انجام تمرینات ورزشی مختص گروه یا قشر خاصی از جامعه نیست، بلکه جوانان، سالمندان، مردان، زنان و … باید ورزش کنند. زیرا ورزش تاثیر جدی در جلوگیری از ابتلا به بسیاری از بیماریها و حفظ سلامت جسم و حتی روح آدمی دارد. از طرفی وزن ایدهآل تنها با تمرینات ورزشی و رژیم غذایی مناسب و صحیح به دست میآید. ورزش هر چند به میزان اندک، ولی مداوم و روزانه در طول یک سال موجب کاهش وزن قابل توجه در افراد چاق خواهد شد.
علویان تاکید کرد: باید بدانیم که ورزش فقط برای کاهش وزن مقطعی شما موثر نیست، بلکه شما برای تنظیم فعالیتهای متابولیک بدن و دستیابی به حس شادابی و نشاط نیازمند ورزش هستید. در عین حال فعالیتهای ورزشی باید منظم و به صورت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه در روز یا حداقل سه تا چهار بار در هفته همراه با افزایش ضربان قلب باشد.
وی با بیان اینکه میتوان ورزش کردن را با پیادهروی تند آغاز کرد، گفت: بر اساس مطالعات مشخص شده که مردان از زنان پرتحرکترند. همچنین شیوع کم تحرکی در خانوادههای پر درآمد بیشتر از خانوادههای کم درآمد است؛ چرا که در خانوادههای پردرآمد کارهای بیشتری به صورت اتوماتیک و جابجایی به کمک وسایل نقلیه انجام میشود.
ثبت دیدگاه