ارسلان زارع صبح امروز در جلسه شورای برنامه ریزی استان، اظهار کرد: گیلان به سبب بهره مندی خدادادی از نعمتهای الهی، آب و آبندانها همواره به عنوان ظرفیت ارزشمند خصوصا کشاورزی مطرح بوده و همیشه مردم برای احیا و بازسازی آبندانها اقدام میکردند، زیرا منبع معیشت آنها بوده، اما در سالهای اخیر به دلیل گران شدن، دولت هم از آنها پشتیبانی میکند.
استاندار گیلان با بیان اینکه بالغ بر ۹ هزار هکتار آبندان در استان داریم، افزود: این آبندانها ظرفیتی برای رونق گردشگری و آبزی پروری هستند و به صورت غیرمستقیم هم سودآور هستند، لذا با توجه به اهمیتی که دارند دولت هم با منبع اعتباری موجود برای احیا و بازسازی آنها اقدام میکند.
زارع تصریح کرد: به سبب تفاهم نامه های که بین استانداران سه استان شمالی، آب منطقهای و جهادکشاورزی منعقد شده، ۸۸ میلیارد تومان اعتبار جهت احیا و بازسازی آبندانها تخصیص یافته که ۴۴ میلیارد تومان از محل اعتبارات تملک استانی تامین میشود.
وی ادامه داد: باید ۱۵ درصد هم از مشارکتهای مردمی بهرهمند شویم که فرمانداران باید از طریق شوراها، دهیاران، جهاد کشاورزی که با مردم در ارتباط هستند، منجربه تحقق این امر شوند.
زارع با اشاره به اختصاص اعتبار ۳۰ میلیارد تومانی اعتبارات تبصره ۱۹به استان، گفت: به سبب محدودیتهای مالی موجود هرگز نمیتوانیم تمام پروژهها را از منابع مالی دولتی تمام کنیم لذا راهی جز واگذاری پروژهها در قالب سودیارانه، کمکهای بلاعوض و … نبود که باید پروژهها را برای شهرداریها و دهیاریها و بخش خصوصی جذاب کنیم.
استاندار گیلان اضافه کرد: تاکنون ۲۳ پروژه جدید و اولویتدار در ۱۲ شهرستان استان شناسایی شده که حاصل کار کارشناسایی است، دستگاههای اجرایی و همچنین چهار شهرستان املش، صومعه سرا، ماسال و رضوانشهر تا پایان آذرماه فرصت دارند با معرفی پروژههای جدید از محل اعتبارات تبصره ۱۹ بهرهمند شوند.
وی با بیان اینکه توزیع اعتبارات باید براساس معیار «جمعیت» و «جمعیت و محرومیت» باشد، گفت: شهرستان شفت که جز شهرستانهای کمتر توسعه یافته کشور است، میتواند از این فرصت بهرهمند شود.
ثبت دیدگاه