این هواپیما در خاطر بسیاری از ایرانیها وجود دارد و بیشتر مردم کشورمان با این هواپیما خاطره دارند. خاطره اولین فرود هواپیمای بوئینگ 727 در فرودگاه مهرآباد و همچنین خاطره آخرین فرودش که در همین فرودگاه انجام شده است. بیشتر ایرلاینهای موجود در کشور از این هواپیما برای جابجایی مسافرانی که با استفاده از بلیط هواپیما قصد انجام سفر هوایی را داشتند استفاده استفاده میکردند.
شاید برای همه افراد دانستن زندگینامه یک وسیله مانند هواپیما جذاب باشد. داشتن اطلاعاتی از آغاز فعالیت این نوع وسیله نقلیه و چگونگی پایان یافتن فعالیت آن و فرازها و فرودهایی که این وسیله نقلیه با آن مواجه بوده میتواند جالب توجه باشد.
همه ساله افراد زیادی از هواپیماهای مختلف برای انجام سفرهای هوایی که با استفاده از بلیط هواپیما و یا بلیط خارجی شکل میگیرد استفاده میکنند یکی از این هواپیماها بوئینگ 727 است که در ادامه به معرفی کامل این هواپیما خواهیم پرداخت و جزئیات آن را بررسی میکنیم. بسیاری از پروازها در کشورمان با استفاده از این هواپیما رخ میداده و افراد زیادی با استفاده از تهیه خرید بلیط هواپیما و گاها بلیط ارزان هواپیما از خدماتی که توسط این نوع هواپیما ارائه میشد بهرهمند شدهاند.
تاریخچه ساخت این هواپیما
این هواپیما در سال 1950 توسط شرکت بوئینگ طراحی شد. زمانیکه ااین شرکت احساس کرد نیاز به طراحی یک هواپیما جدید را دارد. قبل از طراحی و ساخت این نوع هواپیما از بوئینگ 707 برای انجام پروازهای طولانی و بینالمللی استفاده میشد. همه ساله افراد زیادی توسط این نوع هواپیما با استفاده از بلیط هواپیما و با بلیط خارجی به مقاصد مورد نظرشان میرسیدند. شرکت بوئینگ برای پیمایش مسافتهای کوتاه احساس نیاز میکرد تا مسافران با احساس آرامش بیشتری به مقاصد مورد نظرشان برسند. از اینرو به فکر طراحی بوئینگ 727 افتاد.
بعد از گذشت چندین سال در نهایت این هواپیما در سال 1963 اولین پرواز آزمایشی خود را انجام داد. برای پرواز آزمایشی دوم تمامی سرنشینان از رئیسهای بوئینگ بودند که در هواپیما حضور پیدا کردند. در این پرواز این هواپیما از 44 شهر از 24 کشور مختلف عبور کرد و مسافتی 76 هزار مایلی را طی کرد.
با طراحی و ساخت این هواپیما انقلابی در صنعت هواپیمایی بوجود آمده بود و آغازگر آن شرکت آمریکایی بوئینگ بود. از این هواپیما در بسیاری از خطوط هوایی استفاده شده است و با استفاده از آن مسافرانی که با بلیط هواپیما و بلیط ارزان هواپیما قصد سفر داشتند به مقاصد مورد نظرشان رسیدهاند.
طراحی این هواپیما به شکلی بوده است که برای پیمودن مسافتهای کوتاه بسیار مناسب باشد. این موضوع را میتوان با نگاهی متخصصانه به بدنه این هواپیما به وضوح مشاهده کرد. این هواپیما از بدنهای متوسط بهره میبرد.
این هواپیما برای این طراحی و ساخته شد تا خطوط هواپیمایی بتوانند با قیمت کمتر به ارائه بلیط هواپیما و در واقع به ارائه بلیط ارزان هواپیما بپردازند تا مسافران با پرداخت هزینه کمتری بتوانند به مقاصد مورد نظرشان برسانند. این هواپیما به قدری محبوب بود که این شرکت توانست 1831 فروند از آنها را به فروش برساند.
این تعداد از این نوع هواپیما تا سال 1984 به فروش رسید و در اختیار تمامی ایرلاینهای موجود در جهان قرار گرفت تا آنها از آن برای جابجایی مسافرانیکه قصد انجام سفر هوایی با استفاده از بلیط هواپیما و بلیط خارجی را داشتهاند مورد استفاده قرار گیرد.
موتورهایی که قدرت پیشرانه مورد نیاز این هواپیما را تامین میکنند به شکلی اختصاصی برای این نوع هواپیما طراحی شدهاند. موتورهای این هواپیما نیاز به انجام محاسبات مهندسی دقیقی داشت زیرا باید در سایزی متوسط و باریک ساخته میشدند تا بیشترین کارایی را داشته باشند.
این هواپیما یکی از محبوبترین هواپیماهای ساخته شده در جهان میباشد که توسط آن میلیونها مسافری که با آشنایی به بلیط خارجی ارزان و بلیط ارزان هواپیما قصد انجام سفر هوایی داشتهاند به مقصد مورد نظرشان منتقل شدهاند.
خصوصیات این نوع هواپیما
با طراحی و ساخت این هواپیما توسط شرکت بوئینگ این شرکت توانست رقبای خود را پشت سر بگذارد و از همگی آنها در این صنعت پیشی بگیرد. در طراحی این هواپیما خصوصیاتی وجود دارد که باعث محبوبیت این هواپیما در میان جهانیان شده است در ادامه به ارائه این خصوصیات خواهیم پرداخت که در ساخت این هواپیما بکار برده شده است.
- این هواپیما از طراحیای زیبا برخوردار بوده است
- میزان مصرف سوخت در این نوع هواپیما بسیار پایین میباشد
- در این هواپیما فلپهای مخصوصی بکار برده شده است که با داشتن آنها این هواپیما میتواند در ارتفاع پائین با بیشترین تعادل به پرواز بپردازد
- به گونهای طراحی شده تا در باندهای کوچک هم بتواند تیک آف و لندینگ انجام دهد
- در نظر گرفتن درب خروج در انتهای این هواپیما
- داشتن قابلبت حمل 163 تا 189 مسافر در هر نوبت پرواز
- حمل با در منطقه باری با وزن 20 هزار کیلو
- بهره بردن از سرعت حداکثری 965 کیلومتری بر ساعت
- فاصله بین دوبال این هواپیما 32.92 متر میباشد
- طول هربال این هواپیما 46.7 متر بوده است
این هواپیما که توسط شرکت بوئینگ طراحی و ساخته شد الهام بخش ساخت بسیاری از هواپیماهای دیگری بوده است که بعد از این هواپیما طراحی و ساخته شدهاند. ازاین هواپیما در سراسر جهان استفاده شده است و مسافران میتوانستند با بلیط خارجی و بااستفاده از بلیط ارزان هواپیما از خدمات این هواپیما بهرهمند شوند. در طراحی و ساخت این هواپیما شباهتهای زیادی را میتوان بین این مدل هواپیما و هواپیمای توپولوف روسی مشاهده کرد.
عمر مفیدی که متخصصان برای این هواپیما در نظر گرفتهاند بین 10 تا 15 سال است که بستگی به میزان پروازهای کاملی که این هواپیما انجام داده است نیز دارد. در ساخت هواپیماهای نسل بعد از سیستمهای کامپیوتری استفاده شده است از اینرو دیگر نیازی به مهندس پرواز در این گونه هواپیما نبوده است.
همه ساله افراد زیادی که با بلیط هواپیما قصد سفر دارند با این نوع هواپیماها در سراسر جهان به محلهای مورد نظرشان نقل مکان میکنند.
اولین هواپیمای جت در ایران
در همان سالهای ابتدایی ساخت این نوع هواپیما توسط شرکت بوئینگ تعدادی از این هواپیماها وارد کشور ایران شدند و از آنها برای جابجایی مسافرانی که با بلیط خارجی و بلیط ارزان هواپیما قصد سفر داشتند استفاده میشد. اولین هواپیمایی که توسط ایران خریداری شد بوئینگ 727 بود. این هواپیما در سال 1345 خریداری شد با نام آبادان در ایران شروع به فعالیت کرد. بعد از مدتی دو هواپیمای دیگر از همین مدل توسط ایران ایر خریداری شد و به ناوگان هوایی کشور اضافه گشت.
دو هواپیمایی که توسطاین ایرلاین وارد کشور شدند با نامهای شیراز و رامسر به آغاز فعالیت در این کشور مشغول شدند. از این شرکت هواپیمایی دو هواپیمای شخصی نیز توسط شاه خریداری شد که برای سفرهای خصوصی مورد استفاده قرار میگرفت.
هواپیما بوئینگ 727 آبادان
این هواپیما در سال 1357 بعد از 12 سال پرواز در خطوط هوایی ایران با سانحه روبرو شد که منجر به تعمیر شدن آن شد. بعد از آن در سال 1378 در امان ایر به اجره داده شد. این هواپیما در سال 1387 با انجام آخرین پرواز خود از خطوط هوایی کنار گذاشته شد و در واقع بازنشسته شد. این هواپیما به همراه 8 هواپیمای دیگری که از مدل بوئینگ 727 بودند همگی بازنشست شدند و از فعالیت در خطوط هوایی معاف گشتند.
ماجرای بوئینگ 727
زمانیکه سخن از اتفاقات ناگوار و گاها هواپیما ربایی به میان میآید ذهنها به سمت هواپیمای لوئینگ 727 کشیده خواهد شد. در گذشته شاهد سقوط بسیاری از این نوع هواپیماها بودهام که به دلایل گوناگون صورت میپذیرفت. یکی از مهمترین خبرهایی که در رابطه با این هواپیما که در ناوگان هوایی هما حضور داشت شنیده شده است خبر ربوده شدن آن هواپیما بوده است.
این هواپیما که در حال فعالیت در خطوط هوایی هما بوده است در زمان جنگ خلیج فارس توسط عراقیها ربوده شد. این هواپیما که در دهه شصت ربوده شد توسط خلبانی در دهه 80 در فرودگاه رشت به زمین نشست. ابتدا تصور میشد که هواپیمایی عراقی باشد زیرا نام و رنگش تغییر کرده بود اما پس از بررسی مشخص شد که همان هواپیما بوده است.
ثبت دیدگاه