«علی ربیعی» بعداز ظهر دوشنبه در نشست خبری در ساختمان ریاست جمهوری، اظهار داشت: هفته سلامت را به خانواده بزرگ تامین سلامت کشور، به کادر درمانی که در حوزه سلامت جان و روان فعالیت دارند تبریک می گویم. برای ما این هفته معنایی دیگر دارد.ما هیچ سالی مثل امسال درکی چنین غنی از سلامت نداشتیم. جامعه ما توامان به سلامت تن و روان نیاز دارد. این دو در کنار یکدیگر عامل پویایی، نشاط و پیشرفت جامعه هستند. در نگاه دولت، سلامت چیزی بیش از نبود بیماری است. سلامت و کرامت، سلامت و عدالت و سلامت و کیفیت زندگی، مفاهیمی بهم پیوسته اند که در کنار هم معنا دارند.
سخنگوی دولت ادامه داد: ما در این روزها حماسه بزرگ سلامت را تجربه می کنیم. این بار قهرمانان و حماسه سازان از عرصه ای متفاوت، از کف بیمارستانها، درمانگاهها، آزمایشگاهها، از عرصه پزشکی، پرستاری و بهیاری تا کارگران شریفی که در بخش خدمات حوزه سلامت مشغول به کار هستند، برخاسته اند.
آثار تحریمها تلاش دولت برای مبارزه با کرونا را پیچیده کرده است
ربیعی خاطرنشان کرد: امروز دولت با مسئله سلامت انسانها در همه ابعاد آن روبرو است. دولت هم باید با پیامدهای منفی مستقیم و غیر مستقیم کرونا از جمله فقر و بیکاری و رکود مبارزه کند و این در حالی است که آثار تحریمها این مبارزه را سخت تر و پیچیده تر کرده است.
وی ادامه داد: امروز در دنیا هیچ جامعه کرونا زدهای را نداریم که با چنین شرایط ظالمانه و غیرانسانی روبرو شده باشد. بنابراین اتخاذ سیاست فاصله گذاری فیزیکی هوشمند، راه حلی برای پاسخگویی به این معضل جهانی چند جانبه بوده است که ضمن پاسداری از سلامت جان و روان جامعه، مانع از به خطر افتادن سایر شئونات زندگی و زیست اجتماعی شود.
دولت یازدهم دولت تحریمزدا و سلامتمحور بود
ربیعی با بیان اینکه دولت یازدهم دولت تحریمزدا و سلامتمحور بود که طرح تحول سلامت را بنیاد گذاشت، افزود: در دولت دوازدهم نیز مبارزه با کرونا، محور اصلی قرار گرفته و به تعبیری این دولت، دولت سلامت محور شده است. حتی تلاشها و مبارزات بی وقفه دولت برای رفع تحریم ها هم در راستای حفظ سلامت معیشت و اقتصاد کشور است. به این معنا این دولت به دنبال این است که هم تحریمها را به عقب براند و هم جامعه را برابر همه اشکال بیماری و از جمله کرونا محفوظ و سالم نگاه دارد.
دستیار اجتماعی رییسجمهوری یادآور شد: مایلم به استحضار ملت ایران برسانم که این دولت همزمان با مبارزه و تلاش برای رفع تحریم ها و بهرغم همه دشواریهای پیش گفته دست روی دست نگذاشته و با اتکا به ظرفیت های داخلی توانست در کمترین زمان ممکن نیازمندیهای مردم در حوزه سلامت را برطرف کند.
وی تاکید کرد: تولیدات ماسک از ۴۰۰ هزار عدد، امروز به ۴ میلیون تولید صنعتی در روز رسیده است. از نظر تولیدات مواد بهداشتی و ضد عفونی علاوه بر تامین مصرف داخلی به مرحله صادرات نیز رسیدهایم . امروز فروشگاههای ما در سراسر کشور کلیه اقلام مورد نیاز بهداشتی مردم را عرضه می کنند.
ربیعی اضافه کرد: حوزه دانش بنیان ما، اقدامات حائز اهمیت و بسیار مهمی در بخش سلامت انجام داده است، از جمله ساخت ونتیلاتور و کیت های تشخیص بیماری کوید۱۹ که پس از تامین نیازهای داخل، امکان صادرات آن از هم اینک موجود است. مطابق آخرین آمار اعلام شده در ستاد ملی ودولت هم در ابتلا و هم در فوت روندها کاهشی هستند. غربالگری ما از مرز ۷۲ میلیون نفر گذشت و وارد مرحله دوم از طریق تست هدفمند و رسیدن به افراد در تماس با مبتلایان شده ایم. لازم است یادآور شوم که ما اساسا چیزی به نام عادی شدن شرایط نداریم و همچنان باید مراعات کنیم. در این دوره ناگزیر از زندگی همراه با فاصله گذاری و رعایت پروتکل هستیم.
سخنگوی دولت تاکید کرد: مجددا به همه ایرانیان توصیه می کنم از اپلیکیشن ماسک استفاده کنند. این اپ مورد حمایت دولت بوده و به فاصله گذاری هوشمند کمک می کند.
ربیعی در بخش دیگری از سخنان خود با تبریک حلول ماه مبارک رمضان، گفت: ماه رمضان برای ما ماه برکت و رحمت و مغفرت بوده است. از خداوند متعال خواستارم به برکت این ماه بر این ویروس و بیماری که گریبانگیر جامعه ما و بشریت شده پیروز شویم. همانگونه که مقام معظم رهبری مطرح کردند در این ماه مبارک بسیار پسندیده است که همه ما و ملت شریف ایران در پویش خیر جمعی شرکت کنند و دست یاری به سمت اقشار نیازمند و اسیب دیده از کرونا دراز کنند.
اختصاص ۱۲ هزار میلیارد تومان برای مقابله با کرونا
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیسجمهوری درباره جزییات موافقت رهبری با درخواست دولت برای برداشت از صندوق توسعه ملی برای مقابله با کرونا هم اظهار داشت: این پول از تبدیل به نرخ نیمایی به دو امر اختصاص پیدا میکند؛ حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان برای وزارت بهداشت با اولویت تقویت و ساماندهی تولید دارو یا درصورت لزوم، واردات دارو، تجهیز تختهای بیمارستانی و افزایش آیسییو برای مقابله با بیماری کرونا.
ربیعی با بیان اینکه تاکید دیگر آن است که شرکتهای دانشبنیان در هر دو نیاز وزارت بهداشت تقویت آنها اولویت قرار گیرد، تصریح کرد: هر چقدر از این پول در مابهالتفاوت تبدیل به نرخ ارز نیمایی، باقی بماند آن پول به حمایت از کارگران شاغل در حوزههایی که از بیماری کرونا آسیب دیدند و دچار بیکاری شدند، در اختیار صندوق بیمه بیکاری قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: صندوق بیمه بیکاری به شکل شفاف همه خدمتگیرندگانش را مشخص کرده و میکند. وامی هم که تصمیم گرفتیم در اختیار بنگاهها قرار گیرد، ضمن آنکه به شکل سادهای پرداخت میشود، در سایت اطلاعرسانی شده و منوط به حفظ کارگر خواهد بود و هر مرحله که پول پرداخت شود، در سایت اعلام میشود.
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره اینکه اقلام بهداشتی تحریم هستند یا خیر، گفت: اخیرا همانطور که ترامپ رییس جمهوری آمریکا موضع گرفت و آنرا را به خط امنیت روانی تبدیل کرد و گفت که پولهای ما را آزاد نمیکند و بعد اتهام می زند اگر پولها را بدهیم جور دیگر هزینه میکنند. این اظهارات درحالی است که تصمیم داریم هزینه کرد پول برداشت شده از صندوق ملی را طور دقیق و با جزییات اعلام کنیم.
حفظ جان در برابر بیکاری و بیماری در مقابل فقر وظیفه ماست
ربیعی در پاسخ به سوالی درباره تاکید دولت بر در خانه ماندن و اصرار کارفرمایان به بازگشت کارمندان به محل کار، اظهار داشت: نباید در اینجا یک تعارض ببینیم. یک سیاست و یک استراتژی که دو پایه دارد. و باید به طور همزمان آن را دنبال کنیم. به سمت تعارض بردن اینها ما را با شکست مواجه میکند.
سخنگوی دولت افزود: ما باید در خانه بمانیم، سالخوردگان، زنانی که کار ندارند در خانه بمانند، پاساژ گردی نباید داشته باشیم، کودکان هم باید در خانه بمانند چرا مدارس و دانشگاهها تعطیل است که اینها در خانه بمانند. یعنی بنای ما بر این است که افرادی که باید در خانه بمانند، حتما این کار را انجام دهند. در کنار این مساله توامان حفظ جان در برابر بیکاری و بیماری و در مقابل فقر وظیفه ما است.
نیازمند بینش در سلامت درازمدت هستیم
ربیعی خاطرنشان کرد: ما باید به شکلی برنامهریزی کنیم که بتوانیم با رعایت پروتکل، اشتغالمان را داشته باشیم، بتوانیم با پروتکلهای بهداشتی زندگی کنیم و گرنه در درازمدت جامعه قابل تحمل نمیشود. بسیاری از سیاستگذاران حوزه سلامت که تاکید اصلی آنها بر سلامت است، امروز بر سلامت درازمدت تاکید میکنند.
سخنگوی دولت ادامه داد: ما نیاز به یک بینش در سلامت درازمدت داریم. سلامت دراز مدت ممکن است فقط ناشی از ویروس کرونا آسیب نبیند. آسیبپذیری خانواده فقیر بیکار شده، در مقابل کرونا هم زیاد است.
میخواهیم جان را درمقابل مقابل کرونا و آثار اقتصادی آن حفظ کنیم
ربیعی در ادامه با قدردانی از صداو سیما به دلیل همراهی با دولت در موضوع مقابله با کرونا، گفت: سعی میکنیم این را نه با یک استراتژی دوگانه بلکه با استراتژی واحد جلو ببریم. ما هم میخواهیم جان افراد را در مقابل بیماری حفظ کنیم و هم جان را در مقابل آثار اقتصادی ناشی از بیماری و تحریم حفظ میکنیم.
سخنگوی دولت بیان داشت: بنابر این اصل بر خانه ماندن است. بیرون آمدن از خانه استثنا دارد و بر حسب ضرورت باید صورت بگیرد. به اعتقاد من نباید فراموش کنیم که هنوز بخشهای بزرگی از اجتماع ما در خانه هستند. شما هم کمک کنید تا ما بتوانیم این سیاست را دنبال کنیم. ما در آن روز قادر خواهیم بود که بگوییم هم زندگی مردم را حفظ و هم بر بیماری غلبه کردهایم.
ربیعی عنوان کرد: اگر امروز این استراتژی که ۲ ستون دارد را دنبال نکنیم در روزگاری نهچندان دور، در ماههای آتی با جامعهای بحرانزده از ابعاد دیگر روبرو خواهیم بود.
وی در پاسخ به سوالی دیگری درباره اینکه چرا وقتی افرادی با علایم مشابه کرونا با شماره ۴۰۳۰ تماس میگیرند و درخواست میکنند که مرکزی برای انجام تست کرونا به آنها معرفی شود، اصرار میشود که لازم به گرفتن تست نیست، اظهار داشت: این تستها به گونهای نیست که بخواهیم از همه افراد تست بگیریم. مگر اینکه تست پادتن که اگر به تولید برسد و مورد قبول واقع شود و نهایتا وزارت بهداشت این تست پادتن را عرضه کند. این تست را همه کارخانهها میتوانند بگیرند و ببیند که چه کسی پادتن بدنش بالا است و میتواند علامتی برای حضور راحتتر باشد.
سخنگوی دولت تصریح کرد: در سامانه ۴۰۳۰ افرادی که تماس میگیرند به مراکز منتخب و پایگاههای سلامت ارجاع میشوند. در این مراکز پزشک آنها را ویزیت میکند و در صورت داشتن علایم و نیاز به انجام آزمایش، حتما نمونهگیری انجام میشود.
واردات دارو بدون انتقال پول ممکن نیست
ربیعی خاطرنشان کرد: ساده ترین راه برای روشن شدن واقعیت و مشاهده موانعی است که تحریم برای دارو و حتی کمکهای مواد غذایی ایجاد کرده است. تلاش برای سر انجام رساندن یکی از این اقدامات از طریق سیستم بین المللی است. دولت امریکا پاسخ دهد کدام سیستم بین المللی را از تحت فشار خود خارج کرده است او میگوید میتوان دارو تامین کرد اما چگونه پول آن را میتوان انتقال داد؟ این موضوع نوعی فریبکاری بیشتر نیست. این اتفاق برای ایرانیان امروز با ادراک کامل ملموس است.
سخنگوی دولت ادامه داد: اگر یک شهروند عادی بخواهد اقدامی برای صادرات دارو به ایران در هر کشوری انجام دهد به شکست کامل می انجامد. حتی انتقال پول ایرانیها برای اعضای خانواده شان که در خارج از کشور زندگی می کنند با هزار زحمت انجام میشود و از نقل و انتقال بانکی و ابتدایی ترین خدمات محروم هستند و بارها و بارها دچار این مشکل شدهاند و به راحتی میتوان گزارشهای متعددی در فضای رسانهای با یک جستجوی ساده درباره این موانع بدست آورد.
ربیعی تصریح کرد: آنانی که با وجود شواهد روشن همچنان به انکار غیرانسانی و نابخشودنی خود نسبت به تاثیرات تحریم بر دارو تاکید می کنند به نظرم باید به این سوال جواب دهند که چرا برای واردات داروهای خریداری شده به ایران به کانالهای ویژه مانند کانال سوییس و اینستکس که به زحمت توانست یک مبادله دارو انجام دهد با مانع روبرو می شویم.
وی ادامه داد: از ایرانیانی تعجب میکنم که در برخی رسانههای فارسی زبان مروج این دروغ میشوند. تکلیف صاحبان این رسانهها مشخص است این شبکهها برای ناامن کردن روانی جامعه ما ایجاد شدهاند. اخیرا هم یادداشتی نوشتم و بارها گفتم برای مخالف مستقل و بدون وابستگی احترام قائل هستم و این نظر شخصی خودم است. البته این را هم بگویم که حق سلامتی ایرانیان نمیتواند به یک موضوع مخالفت تبدیل شود. همچنان بحث سلامت ایران ناشی از تحریم های امریکا کاملا روشن است.
ساکنان کاخ سفید تفاوتی با هم ندارند
ربیعی درباره سخنان اخیر رییس جمهوری آمریکا درباره تمایل تهران برای مذاکره با واشنگتن، گفت: اظهار نظر ترامپ شخصی است و نمیدانیم بر چه اساسی آن را اعلام کرده است، بارها هم اعلام کردیم که ساکنان کاخ سفید برای ما هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند.
سخنگوی دولت گفت: البته ترامپ مشکلات و فقدان مهارت خود در ارتباط با دنیا و درک نادرست از تحولات منطقه وحتی از مسائل داخلی آمریکا را فرافکنی میکند و به نوعی اتهامزنی های داخلی خود را دنبال میکند و این اظهارات بهانهای برای سرپوش گذاشتن بر شکست دولت وی در به حرکت در آوردن دیپلماسی سازنده است.
وی گفت: دولت جمهوری اسلامی ایران از اصول معینی پیروی میکند که بر «احترام متقابل چند جانبه گرایی و مقاومت برابر زورگویی و اینکه همه باید به آشکارترین مقررات بین المللی تن دهند»، مبتنی است.
ربیعی گفت: هررییسجمهوری، چه جمهوری خواه و چه دموکرات در آینده در کاخ سفید حضور داشته باشد و به قدرت برسد تا زمانی که سیاستهای شکست خورده آمریکا ادامه دارد و بخواهند ما را تحقیر و زورگویی کنند و تحریم و ترور را ادامه دهند ما هیچ گفتوگویی با آنها نخواهیم داشت.
آمریکا مسیر نادرست خود را تصحیح کند/ در فشار و سختی کرونا هم مذاکره نمیکنیم
ربیعی افزود: به رییس جمهوری آمریکا توصیه میکنم به جای پیدا کردن مقصرهای خیالی مسیر نادرست خود را تصحیح کند و سپس شاهد وزیدن بادهای تغییر باشد؛ بارها گفتهایم تحریمها را بردارید به میز گروه ۱+۵ برگردد.
سخنگوی دولت گفت: کسی که برای رسیدن به اهداف خود به ترور و ارعاب و تهدید متوسل میشود،یک نوع از ناتوانی و عجز در دیپلماسی را با سخنان فرافکنانه خود انجام میدهد.
ربیعی، ایران را صلحطلب و صلحجو عنوان کرد و گفت: در چارچوبهای معین خود زور گفتن را نمیپذیریم و حتی در سختیهای بیماری کرونا به مذاکره وادار نمیشویم.
گزارش دیوان محاسبات فاقد همهجانبهگرایی است
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیسجمهور درباره واکنشهای دولت نسبت به گزارش دیوان محاسبات درباره تفریغ بودجه و ادعای عادل آذر مبنی بر دادن نامهای محرمانه به روحانی گفت: اظهارات عادل آذر متناقض با آنچه بیان شد، نیست. وی توضیح داد که نامهای داده و درست هم گفته است. دولت کنونی از نظارتپذیرترین دولت بوده است.در هیچ دورهای سراغ نداریم که دولت در اتاق شیشهای باشد.
ربیعی اضافه کرد: نمیخواهم بگویم بسیار عالی هستیم اما در کدام دوران، فضای مجازی دولت را این گونه نقد کرده باشد؟ نامه اداری که میان دو دستگاه تا حقوق و مزایا در فضای مجازی و روزنامهها منتشر میشود. ما هیچ اقدامی هم برای محدودسازی فضای مجازی نکردیم. بیشترین نظارت و نقد به دولت انجام میشود. بیشترین نظارت دستگاههای نظارتی به اعتقاد من در این دولت شکل گرفته است.
وی با بیان اینکه در این دوره نهادینه شدن نظارت بر دولت بیش از دولتها و دورانهای دیگر سامان گرفته است، اظهار داشت: ضمن احترام به رئیس و کارکنان دیوان محاسبات، بحث ما این بود که نوع انتشار منجر به اتهام جدید به ایران شد. نمیگویم در نامه دیوان این بوده که پولی گم شده اما شکل بیان به گونهای بود که افکارعمومی برداشت کرد که این پول گمشده است.
سخنگوی دولت با بیان اینکه دوستان میگویند ما ننوشتم پولی گمشده است اما هر کسی آن را میخواند فکر میکرد پول گم شده است، تصریح کرد: رسانههای خارجی نوشتهاند اگر به ایران پول بدهید، دچار همین سرنوشت میشود و گم میشود. یک نفر دیگری گفت بجای وام سراغ همین پولها بروید. فکر میکنیم این گزارش میتوانست غیرعجولانه و همراه با توضیح باشد.
ربیعی با بیان اینکه نامه به رئیسجمهور ارسال شده و در همان زمان هم وی به محض رویت گزارش، دستور لازم برای بررسی را صادر کردند، خاطرنشان کرد: گزارش مربوط به آذرماه بوده است و بهتر آن بود که از دولت سوال میشد در پی آن چه اتفاقی افتاده است و این دو مسئله با هم منتشر میشد تا منجر به روشن شدن افکارعمومی میشد. شائبهای هم در افکارعمومی ایجاد نمیشد.
وی ادامه داد: قسمت قابل توجهی از تعهدات ارزی این کار انجام شده و از چهار و خردهای به سه رسیده بود. در دوران پس از آذرماه این رقم کاهش یافته بود. یک تعداد از کالاها به کشور داخل شدند یا سفارش شدند که به دلیل تحریم نتوانستند وارد کشور شوند. خوب بود این موارد در گزارش منعکس میشد.
این مقام مسئول در دولت دوازدهم با بیان اینکه هر پولی که بتواند فاصله ایجاد کند عدهای هم سواستفاده میکنند، ابراز داشت: عدهای نمیآورند و فکر میکنند موضوع فراموش میشود. عدهای ارز را میگیرند اما کالای دیگر را وارد میکنند. حجم بزرگی که وارد بازار شده، از این دست است. ای کاش اشاره میشد دولت تخلفات را مشخص کرده و به افراد مهلت داده اگر تا یک تاریخی کالا را وارد نکنید، پروندهتان در تعزیرات است. تعدادی را هم به قوه قضاییه معرفی کرده است که منتظر صدور حکم هستند.
ربیعی اشکال گزارش دیوان محاسبات را فقدان همهجانبهگرایی دانست و عنوان کرد: مردم مطمئن باشند که دولت حتی یک دلار از ارز اختصاص داده را دنبال خواهد کرد. این ارز یا کالایش باید وارد بازار شود یا به دادگاه برود و همراه با ارزش روز هم باید آن ارز را برگرداند.
منبع:ایرنا
ثبت دیدگاه