محمد حسین قربانی روز دوشنبه افزود : با توجه به اینکه تجهیزات سرمایه ای گیلان نسبت به سایر استان ها، گرفتار عقب ماندگی های جدی است، باید برای ارتقا سطح خدمات این حوزه توجه جدی شود.
وی با بیان اینکه ساختمان بسیاری از بیمارستان های استان مربوط به ۵۰ سال قبل و دچار فرسودگی است چنانکه ساختمان بیمارستان رازی مربوط به ۱۳۱۲ است و اکثر بیمارستان های استان همین شرایط را دارد و تجهیزات آنها هم تناسبی با جمعیت و شرایط استان ندارد.
وی افزود : این استان با وجود ۲.۵ میلیون نفر جمعیت قابل توجه مسافر و گردشگر، حتی یک بیمارستان جنرال ندارد.
وی تصریح کرد : چنانکه در جریان بحران اخیر کرونا در استان که شیوع گسترده ای هم داشت، از جمله دلایل عقب ماندگی ما و مشکلات جدی در خدمت رسانی به مبتلایان و مدیریت شرایط، نبود یک بیمارستان جنرال ۶۰۰ یا ۱۰۰۰ تختخوابی بود که همه تخصص ها و امکانات را یکجا داشته باشد.
وی افزود : بخشی از توان و ظرفیت و انرژی ما صرف جبران این کمبود و ضعف جدی شد.
وی عنوان کرد : از آنجایی که شعار ما این بود که از این تهدید فرصت بسازیم، تمام انرژی خود را معطوف بر این کردیم و طی همین بحران بالغ بر ۲۰۰ میلیارد تومان منابع اعتباری توسط سازمان برنامه و بودجه به دانشگاه علوم پزشکی گیلان تزریق شد و دانشگاه توانست با این منابع بخشی از کمبودها و مشکلات خدمات رسانی حوزه بهداشت و درمان را مرتفع کند.
وی ادامه داد : توجه و تمرکز ما بر ارتقا زیرساخت ها و تجهیزات سرمایه ای است و در این مدت۳۰ تخت آی. سی. یو به ظرفیت و تجهیزات بیمارستان رازی رشت افزوده شد و ۵ دستگاه سی تی اسکن هم به استان اختصاص یافت در حالی که در طول ۱۰ سال گذشته حتی یک دستگاه هم نتوانسته بودیم به ظرفیت استان اضافه کنیم.
وی با اشاره به کمک های خیرین و مردمی در این ایام عنوان کرد : توجه به امکانات و تجهیزات تنفسی در تمامی بیمارستانها که منجر به ارتقا تجهیزات سرمایه ای استان شد از دیگر مباحثی بود که در بحران کرونا با کمک خیران برای گیلان فرصت ساز شد.
وی ابراز امیدواری کرد : از محل منابع صندوق توسعه ملی که برای حوزه بهداشت و درمان و مدیریت کرونا در نظر گرفته شده سهم گیلان رقم قابل توجهی باشد که بتواند بخشی از عقب ماندگی های تاریخی اش را جبران کند.
منبع:ایرنا
ثبت دیدگاه