به گزارش «بامردم» به نقل از ایسنا؛ دکتر مینو محرز، درباره جزییات روند تولید اولین واکسن کرونای ایرانی که اخیرا مجوز سازمان غذا و دارو و کمیته اخلاق در پژوهش وزارت بهداشت را برای آغاز مطالعات انسانی دریافت کرده است، گفت: واکسن کرونایی که تولید شده، درواقع ویروس ضعیف شده است که مانند واکسنهایی است که در کشورهایی مانند چین و روسیه ساخته شده است.
نتایج آزمایش واکسن ایران بر روی ۳ حیوان
وی با بیان اینکه مطالعات حیوانی این واکسن کرونا، نتیجه بخش بوده است، افزود: این واکسن بر روی سه حیوان موش، خرگوش و میمون آزمایش شده است و در هر سه مورد موفقیتآمیز بوده است. بعد از پایان مطالعات حیوانی و نتایج موفق آن، مستندات به سازمان غذا و دارو ارائه شد که مورد تایید این سازمان قرار گرفت و کمیته اخلاق هم مجوز آغاز مطالعات انسانی آن را ارائه داه است و باید کلینیکال ترایال انسانی این واکسن را که سه مرحله دارد، آغاز کنیم.
محرز درباره تعداد داوطلبان برای آزمایش انسانی واکسن کرونا، ادامه داد: این موارد به تدریج اعلام میشود. افراد داوطلب باید واکسن را در دو دوز تزریق کنند و مطالعه انسانی آن باید در سه مرحله انجام شود تا اگر در این آزمایشات هم، واکسن هم مصون بود و هم موثر بود، بتواند به تولید برسد.
وی گفت: ایمنی این واکسن در بخش حیوانی خوب بوده است و بالای ۷۰ درصد ایمنی داشته است.
شرایط داوطلبان در فاز مطالعه انسانی
محرز درباره شرایط داوطلبان تزریق واکسن در فاز مطالعاتی، گفت: داوطلبان باید بین ۱۸ تا ۵۰ سال بوده، سالم باشند، بیماری خاصی نداشته باشند، قبلا به کرونا مبتلا نشده باشند و تست کووید-۱۹ آنها هم منفی باشد.
واکسن کرونای ایرانی احتمالا تا تیر در دسترس قرار می گیرد
وی درباره زمان احتمالی تولید انبوه و دسترسی به این واکسن، گفت: اگر خیلی خوشبینانه فکر کنیم، در سال جدید و اواخر بهار میتوانیم این واکسن را داشته باشیم. واکسنهای کرونایی هم که در دنیا آماده شده تا بخواهد به دست ما برسد، زودتر از تیر ماه نخواهد بود. ان شالله واکسن خومان هم تا همان زمان یعنی تا تیر ماه نتیجه خواهد داد.
محرز با بیان اینکه اگر نتایج مطالعات انسانی این واکسن هم مانند فاز حیوانی آن خوب و موفقیتآمیز باشد، امیدواریم تا تیر ماه به تولید برسد، گفت: اگر واکسن ایمن و موثر باشد، باید مجددا از سازمان غذا و دارو مجوز دریافت کند و بعد از آن میتواند وارد فاز تولید شود.
وی تاکید کرد: واکسنهایی که در دنیا موجود است تا بخواهد تولید انبوه شود و به دست ما برسد نیز همین قدر طول میکشد. امیدواریم ما هم بتوانیم مطالعات را انجام داده، نتیجه بگیریم و واکسن در حدود خرداد یا تیر ماه آماده شود.
ثبت دیدگاه