اگر برای خرید عسل به بازار بروید از کیلویی ۳۰ هزار تومان تا کیلویی ۳۰۰ هزارتومان عسل پیدا میشود. اما آیا واقعا عسل ۳۰ تومانی عسل طبیعی و باکیفیتی است؟ بدون شک نه! اگر طرفدار عسلهای طبیعی و باکیفیت باشید حتما میدانید عسل طبیعی قیمت بالایی دارد. اما سوال اینجاست که عسل طبیعی را چطور میتوان تشخیص داد و قیمت آن باید چقدر باشد؟ در این مقاله به این دو سوال پاسخ روشنی خواهیم داد.
وقتی ما در تیم درکام متوجه این موضوع شدیم که یکی از دغدغههای اصلی خریداران عسل، فهمیدن راهی برای تشخیص کیفیت آن است تصمیم گرفتیم از یک کارشناس خبره سوال کنیم که چه راههایی برای تشخیص عسل طبیعیوجود دارد. از این گفتوگو فیلم زیر را تهیه کردیم تا با اطمینان به شما بگوییم تنها یک راه قطعی برای تشخیص عسل طبیعی از تقلبی و تغذیهای وجود دارد. در این فیلم خانم امیدپور کارشناس صنایع غذایی با تجربه ۱۳ سال کار در آزمایشگاه عسل آسا به شما تنها راه تشخیص عسل طبیعی را توضیح خواهند داد. همچنین با دیدن این فیلم اطلاعات جالب دیگری در مورد عسل خواهید فهمید که احتمالا تا کنون از آن بی خبر بودهاید.
https://aparat.com/v/MI6Xf
تنها یک راه قطعی برای تشخیص عسل طبیعی وجود دارد و آن آزمایش عسل در آزمایشگاههای معتبر عسل است. اما باید بدانید که آزمایش عسل وظیفه فروشندگان عسل است و نه مشتری. پس این بار که برای خرید به بازار رفتید و یا تصمیم به خرید اینترنتی عسل گرفتید به دنبال برگه معتبر تایید آزمایشگاه عسل باشید.
سوال دومی که قرار بود در این مقاله به آن پاسخ دهیم قیمت عسل طبیعی بود . قبل از هر چیز باید بدانید عسل طبیعی چه تفاوتی با عسل تغذیهای دارد تا بگوییم چرا قیمت آن بسیار گرانتر است. در تولید عسل طبیعی زنبورها فقط از شهد گلها و گیاهان تغذیه میکنند اما در تولید عسل تغذیهای علاوه بر شهد گل، زنبوردار به زنبورها محلول آب و شکر نیز میدهد تا تولید عسل چند برابر شود. عسل تغذیهای چند برابر عسل طبیعی تولید میشود و در ظاهر تفاوتی با عسل طبیعی ندارد اما از لحاظ خواص و کیفیت متفاوت است. به همین دلیل قیمت عسل طبیعی چند برابر عسل تغذیهای است.
اگر فرصت کافی برای دیدن فیلم بالا را نداشتهاید در زیر به صورت خلاصه به بعضی از نکات مهمی که خانم امیدپور در فیلم توضیح دادهاند اشاره کردهایم.
- تفاوت عسل تغذیهای و عسل طبیعی در مقدار ساکارز عسل است. ساکارز عسل تغذیهای به دلیل اینکه زنبورها از آب و شکر تغذیه کردهاند بیشتر است. طبق استاندارد ملی ساکارز عسل طبیعی زیر ۵ درصد است. البته بعضی از عسلها مانند عسل کنار استثنا هستند و میزان ساکارز بیشتری دارند.
- تنها راهی که میتوان عسل طبیعی را از تقلبی تشخیص داد آزمایش عسل است. هیچ کدام از روشهای خانگی مانند آویزان کردن عسل و یا حتی بررسی رنگ و میزان شل یا سفت بودن آن روشهای معتبری نیستند.
- عسل طبیعی ممکن است شکرک بزند و شکرک زدن عسل دلیلی بر خوب یا بد بودن آن نیست. در دمای پایین و هنگامی که رطوبت عسل بالا باشد امکان شکرک زدن عسل وجود دارد.
- رنگ عسل طبیعی ممکن است زرد روشن و یا خرمایی تیره باشد و این به منطقه برداشت عسل و گیاهانی که زنبور از آن تغذیه میکند بستگی دارد.
- بهتر است عسل را با آب یا چای داغ میل نکنید زیرا گرم کردن عسل باعث از بین رفتن خواص و آنزیمهای آن میشود.
- بسیاری از مومهای عسلی که در بازار موجود است مصنوعی هستند و در معده هضم نمیشوند بنابراین بهتر است عسل را با موم مصرف نکنید.
اگر خواندن این مقاله برای شما مفید بوده است لطفا آن را با دوستانتان به اشتراک بگذارید.
منبع خبر: https://alef.ir/news/3990402053.html
ثبت دیدگاه