دوشنبه, 3 دی 1403 Sunday, 22 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 44797 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد دیدگاهها : 2505×
سیاه شدن موهای سفید؛ شایعات و حقایق و راهکارهایی برای حفظ رنگ موها
14 بهمن 1399 ساعت: 23:36
شناسه : 180170
2

سیاه شدن موهای سفید ؛ شبیه رؤیا نیست؟ بعید و دور از انتظار است یا امکانش وجود دارد؟ معمولا مویی که سفید و خاکستری شده دیگر به رنگ اولیه خود بر نخواهد گشت.

پ
پ
موی سر موی سفید - سیاه شدن موهای سفید؛ شایعات و حقایق و راهکارهایی برای حفظ رنگ موها -
به گزارش بهداشت نیوز، موی سر بیشتر افراد قبل از ۵۰سالگی رو به سفیدشدن می‌رود. قبل از این سن، روند سفید و خاکستری‌شدن موها کند است؛ اما بعدتر به تعداد رشته‌ها و دسته‌های سفید مو افزوده می‌شود. تغذیه مناسب و داشتن سبک‌زندگی سالم ازبین‌رفتن رنگ‌دانه‌های مو را به تأخیر می‌اندازد. معمولا اقدامات پیشگیرانه برای کسانی مناسب است که موهایشان قبل از ۳۰سالگی شروع به سفیدشدن می‌کند.
منتها بعد از آنکه ملانین موجود در موها از دست می‌رود،‌ موها سفید و خاکستری می‌شوند و نمی‌توان کاری برای سیاه‌شدن آنها کرد. ملانین رنگ‌دانه‌ای است که در سلول‌های ملانوسیت تولید می‌شود. این سلول‌ها به پوست و موهایتان رنگ می‌دهند. هرقدر میزان ملانین موجود در موهایتان کمتر باشد، کم‌رنگ‌تر خواهند شد. مقدار این ماده در موهای خاکستری بسیار اندک و در موهای سفید صفر است.
با افزایش سن، ازدست‌دادن ملانین موجود در موها کاملا طبیعی است. بعد از ۳۰سالگی، با گذر هر دهه از عمر، احتمال خاکستری‌شدن موها تا ۲۰درصد افزایش می‌یابد. البته بعضی از افراد، به‌واسطه مسائل ژنتیکی و سبک‌زندگی، در دوران قبل از ۳۰سالگی، شاهد خاکستری‌شدن موهای خود هستند.
سیاه‌ شدن موهای سفید و شایعاتی ناممکن
متأسفانه شایعات و اطلاعات اشتباه زیادی درباره سیاه‌شدن موها بعد از تغییر رنگشان وجود دارد. بعضی مشکلات جسمانی و کمبود برخی از مواد مغذی و مفید در بدن ممکن است باعث سریع‌ترشدن سفیدی موها شود؛ اما بعد از اینکه به هر دلیلی مو خاکستری و سفید شد، دیگر نمی‌توان با چیزی جز رنگ آن را به‌شکل قبلی‌اش درآورد.
پس یادتان باشد که اگر موهایتان به‌دلیل کمبود برخی مواد مغذی در حال خاکستری و سفید شدن‌اند، امکان تغییر رژیم غذایی و جلوگیری از سریع‌ترشدن روند تغییر رنگ باقی موها وجود دارد؛ اما اگر موها به‌شکل ژنتیکی در حال تغییر رنگ‌اند، دیگر کاری از دست‌تان بر نخواهد آمد.
علت سفیدی زودرس موها و راه‌هایی برای توقف روند خاکستری شدن آنها
۱. عوامل ژنتیکی
موی انسان به‌طور طبیعی سفید است. ملانین مسئول رنگی‌کردن موهایی است که آدمی با آنها به دنیا می‌آید. میزان داشتن ملانین در موها موضوعی ژنتیکی است. فولیکول موها حاوی سلول‌هایی‌اند که ملانین برای تولید رنگ‌دانه استفاده می‌کند. این سلول‌ها باید با پروتئین کراتین‌ ترکیب شوند. ازدست‌رفتن ملانین به‌طور طبیعی به‌ویژه بعد از ۳۰سالگی رخ می‌دهد. این کاهش و ازدست‌رفتن ملانین تا حد زیادی ژنتیکی است. اگر والدینتان زود و زیاد ملانین موها را از دست داده باشند و موهایشان زود شروع به سفیدشدن کرده باشد، احتمال اینکه چنین چیزی برای شما هم رخ بدهد زیاد خواهد بود.
اگر موهایتان قبل از ۲۰ و ۳۰ سالگی شروع به خاکستری و سفید شدن کند، یعنی پای ژنتیک در میان است و شما به‌طور ارثی موهایتان زود سفید می‌شود. با وجود این، امکان دارد مشکلاتی پنهان یا کمبود برخی مواد مغذی هم سبب سفیدی زودرس موها شوند. برای آگاهی از ریشه و دلیل سفیدی زودرس موها باید با پزشک صحبت کنید، چون شاید یکی از مشکلات زیر برایتان به وجود آمده باشد:
۲. کمبود برخی مواد مغذی در بدن
اگر رژیم غذایی سالم و متعادلی دارید، دیگر نباید دلیل سفیدی موها را در کمبود مواد مغذی جست‌وجو کنید؛ اما کمبود برخی از مواد در رژیم غذایی روی تولید ملانین در فولیکول‌های مو اثر منفی می‌گذارد. از مواد مهمی که تولید ملانین به آنها وابسته است مواد زیر را به خاطر بسپارید:
کلسیم
کلسیم فقط برای تقویت استخوان ها نیست. این ماده به سلامت بیشتر اعصاب، سلامت قلب و ماهیچه‌ها هم کمک می‌کند. محصولات لبنی مانند شیر و ماست از ستاره‌های دنیای لبنیات در زمینه رساندن کلسیم به بدن هستند. این ماده مفید در مواد دیگری مانند سبزیجات با برگ سبز تیره، غلات غنی‌شده و ماهی هم موجود است.
مس
کمبود مس در بدن باعث مشکلاتی در زمینه تولید انرژی می‌شود و روی سلول‌های خونی و بافت‌های همبند اثر می‌گذارد. منظور از بافت هم‌بند بافت‌هایی است که از بافت‌های دیگر بدن حفاظت و پشتیبانی می‌کنند. این ماده معدنی در سوخت‌وساز آهن در بدن و تولید سلول‌های خونی تازه هم نقش دارد. مس باعث تولید ملانین در بدن می‌شود؛ پس باید با مصرف موادی مانند بادام زمینی، بادام، عدس، جگر گاو، گوشت خرچنگ یا قارچ سفید، مس را به بدن خود وارد کنید. مشکل کمبود این ماده را پزشکان با تجویز مکمل‌های روغن ماهی حل می‌کنند. مس در غذاهای دریایی هم وجود دارد و مقدار مصرف مناسب روزانه آن برای بزرگ‌سالان ۹۰۰ میکروگرم (۰٫۹ میلی‌گرم) است.
آهن
اگر دچار سفیدی زودرس موها شده‌اید، احتمالا میزان آهن بدنتان کم است. آهن ماده معدنی ضروری برای ساخت هموگلوبین در سلول‌های خونی است. هموگلوبین وظیفه دارد اکسیژن را به نقاط مختلف بدن برساند. با مصرف گوشت، عدس و سبزیجاتی با برگ‌هایی به‌رنگ سبز تیره می‌توانید میزان آهن موردنیاز بدن را تأمین کنید. اگر گیاه‌خوار یا خام گیاه‌خوار هستید، حتما به مصرف ویتامین C هم دقت کنید؛ چون وجود این ویتامین به جذب بیشتر آهن در بدن کمک می‌کند.
پروتئین (کراتین)
شاید درباره کراتینه کردن مو برای صاف و زیباتر شدن آن چیزهایی شنیده باشید. این کراتینه‌کردن از بیرون انجام می‌شود؛ اما مصرف کراتین به‌شکل خوردنی نیز می‌تواند روی موها اثرات مثبتی بگذارد. کراتین نوعی پروتئین است که روی سلول‌های سطح پوست وجود دارد. زمانی‌که این پروتئین‌ها در فولیکول‌های مو تجزیه می‌شوند، ریزش مو و ازدست‌رفتن رنگ‌دانه‌ها رخ می‌دهد. برای اینکه پروتئین کراتین از راه خوردن وارد بدنتان شود، باید مواد پروتئینی مصرف کنید. با مصرف پروتئین کراتین نیز به بدنتان وارد می‌شود و امکان استخراج اسیدهای آمینه و تبدیل‌کردن آنها به کراتین به وجود می‌آید.
ویتامین B5
ویتامین B5 نیز از ویتامین‌های ضروری است که به بدن در تولید انرژی از مواد غذایی کمک می‌کند. کار دیگر آن کمک به تولید گلبول قرمز است. ماهی، جگر گاو و ماست حاوی ویتامین B5 هستند.
ویتامین B6
این ویتامین به تقویت سیستم ایمنی بدن و سوخت و ساز آن کمک می‌کند. خستگی، خشکی موها و پوسته‌پوسته‌شدن لب از نشانه‌های کمبود ویتامین B6 است. ماهی، مرغ، سیب زمینی و میوه‌هایی غیر از مرکبات در کنار مواد متنوع دیگر حاوی این ویتامین‌اند. مشکلات خودایمنی و کلیه در بدن می‌توانند روی دریافت این ویتامین در بدن اثر منفی بگذارند. مقدار لازم برای مصرف مکمل‌های ویتامین B6 برای افراد معمولی اغلب ۱٫۳ میلی‌گرم در روز است؛ اما زنان باردار یا شیرده و مسن‌ترها به اندکی بیشتر از این مقدار برای مصرف روزانه نیاز دارند.
ویتامین B9 (اسیدفولیک)
این ویتامین به سوخت‌وساز اسیدهای آمینه کمک می‌کند. ویتامین B9 برای عملکرد دی. ان. ای و سو‌خت‌وساز بدن هم ضروری است. کافی‌نبودن این ماده در بدن باعث تغییراتی در رنگ‌دانه‌های مو، ناخن و پوست می‌شود. لوبیا، مارچوبه، سبزیجات با برگ‌های سبز و مرکبات حاوی ویتامین B9 هستند. مقدار مصرف مناسب روزانه مکمل ویتامین B9 مقدار ۴۰۰ میکروگرم در روز است. برای مصرف این ماده به تجویز پزشک دقت کنید.
هیچ‌گاه بدون مشورت با متخصص، اقدام به مصرف مولتی ویتامین ها و مکمل‌های مختلف نکنید. بعضی از مولتی‌ویتامین‌ها اصلا ویتامین B9 ندارند.
ویتامین B12
کمبود این ویتامین یکی از عوامل اصلی سفیدی زودرس موهاست. دانشمندان کشف کرده‌اند کمبود این ویتامین معمولا همراه با کمبود اسیدفولیک و بیوتین در بدن رخ می‌دهد و همگی موجب سفیدی زودرس موها می‌شوند. ویتامین B12 نیز برای سوخت‌وساز بدن، تولید دی. ان. ای و تأمین انرژی بدن لازم است. این ویتامین با مصرف گوشت، لبنیات و غلات غنی‌شده به بدن وارد می‌شود. کمبود ویتامین B12 در گیاه‌خواران و خام‌گیاه‌خواران بیشتر از دیگران دیده می‌شود، چون معمولا ویتامین B12 موجود در فراورده‌های حیوانی به آنها نمی‌رسد. پزشکان معمولا برای کمبود این ویتامین، تزریق آن یا مصرف مولتی‌ویتامین‌ها را تجویز می‌کنند.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.