یکشنبه, 25 آذر 1403 Sunday, 15 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 44669 تعداد نوشته های امروز : 7 تعداد دیدگاهها : 2502×
میزان مرگ و میر این نوع ویروس بسیار زیاد است / توسط بسیاری از تست ها قابل تشخیص نیست
21 مرداد 1400 ساعت: 13:17
شناسه : 186742
6

ویروس شناسان هشدار دادند سویه نیجریه‌ای ویروس کرونا به نام Eta در حال گسترش سریع و غالب شدن در جهان است.

پ
پ

سویه جدید کرونا نیجریه‌ ای در حال شیوع جهانی 1 - میزان مرگ و میر این نوع ویروس بسیار زیاد است / توسط بسیاری از تست ها قابل تشخیص نیست - سویه جدید کرونا

نوع ETA ویروس کرونا در نیجریه بطور مخفیانه، اما با سرعت زیادی در حال گسترش است. همچنین این نوع از ویروس توسط بسیاری از سیستم عامل‌های تست RT-PCR کووید ۱۹ قابل تشخیص نیست، که این امر سبب نگرانی متخصصان و ویروس شناسان سراسر جهان شده است.

نوع ETA در ژوئن ۲۰۲۱ توسط سازمان بهداشت جهانی نامگذاری شده است. طبق اعلام مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا، نوع اتا برای اولین بار در دسامبر سال گذشته در نیجریه شناسایی شد.

این سویه تا ۵ مارس (۱۴ اسفند) سال گذشته، در ۲۳ کشور شناسایی شده بود، اما به روز رسانی اخیر در هفتم اوت ۲۰۲۱ (۱۶ مرداد) نشان داد که اکنون در ۶۸ کشور وجود دارد و در کشورهایی مانند هند، موارد بیشتری مرتبط با آن آشکار شده است.

سویه ETA دارای بیش از ۲۰ جهش شامل E484K ،۹ نامعلوم و ۶۹-۷۰ حذف سنبله به علاوه دو حذف دیگر نیز است. نوع ETA حامل جهش N ۵۰۱ Y موجود در آلفا، بتا و گاما نیست، اما حامل جهش E484K در انواع گاما، زتا و بتاست. انتظار می‌رود در روزها یا هفته‌های آینده به وضعیت نگران کننده برسد.

سویه ETA به خاطر داشتن جهش E484K و جهش F888L جدید متفاوت از سایر گونه گونه‌هاست ۴۸ ساعت پیش، ایالت کارناتاکا هند مورد دیگری را در منطقه مانگالورو در مورد مردی هندی که از قطر سفر کرده بود، تأیید کرد.

لازم ذکر است که بسیاری از کشورهای خاورمیانه در حال حاضر منشأ اصلی نوع اِتا برای سایر کشورها است. محققان هشدار می‌دهند در صورت ترکیب نوع اتا نیجریه‌ای با نوع دلتا هندی می‌تواند سبب بروز یک فاجعه بزرگ انسانی شود.

التهاب ریه، مشکلات گوارشی شدید و بیماری‌های ثانویه که معمولاً با التهاب روده شدید همراه است، دیس بیوز میکروبی روده از جمله علائم این نوع از ویروس کروناست. اغلب اوقات بیشتر افراد مبتلا به نوع ETA دچار سپسیس، نارسایی اندام و در نهایت نارسایی قلبی می‌شوند، یعنی میزان مرگ و میر بسیار زیاد است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.