جمعه, 21 دی 1403 Friday, 10 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 45066 تعداد نوشته های امروز : 1 تعداد دیدگاهها : 2524×
خفاش ها باز هم بیماری آورده اند؟ / ویروس نیپا و علائم آن چیست؟
18 شهریور 1400 ساعت: 0:44
شناسه : 187791
3

مقامات بهداشتی هند از فوت پسر ۱۲ ساله‌ای بر اثر ابتلا به ویروس نیپا در این کشور خبر دادند.

پ
پ

فوت کرونا فوت نیپا - خفاش ها باز هم بیماری آورده اند؟ / ویروس نیپا و علائم آن چیست؟ - علائم نیپا

به گزارش تجارت‌نیوز، شناسایی ابتلای ۱۱ نفر به ویروس نیپا در هند قطعی شد. هفته گذشته یک پسربچه ۱۲ ساله هندی با علایم تب شدید و التهاب مغزی در بیمارستانی در کرالا هند بستری شد و چند روز پس از بستری درگذشت. پزشکان پس از گرفتن آزمایش خون تشخیص دادند که به ویروس نیپا مبتلا شده بود.

وزارت بهداشت کرالا ۲۵۱ نفر را که با پسر ۱۲ ساله‌ای که بر اثر عفونت ویروس نیپا جان خود را از دست داد، شناسایی کرده است. از این تعداد، ۳۸ نفر در بیمارستانی در قرنطینه هستند. ضمن اینکه ۱۱ نفر علائم بیماری را نشان داده‌اند. اما ویروس نیپا چقدر خطرناک است؟

ویروس نیپا نخستین بار در سال ۱۹۹۸ میلادی در منطقه «کامیون سون نیپا» در مالزی مشاهده شد و به نام آن منطقه نیپا نامگذاری شده است. ویروس نیپا می‌تواند التهاب مغز یا بیماری‌های تنفسی را تحریک کند.

این ویروس در انسان به سرعت خود را به مغز رسانده و علاوه بر ایجاد عفونت و دیگر آسیب‌های بدنی تاثیرات شدید روانی مانند توهم و عدم تعادل روحی فرد می‌شود.

ویروس نیپا همچنین از خفاش و خوک به انسان منتقل می شود، البته این ویروس از انسان به انسان هم قابل انتقال است. این در حالی است که براساس گزارش دویچه وله، کارشناسان سازمان جهانی بهداشت گفته‌اند که سرمنشا ویروس کرونا «به احتمال خیلی قوی» خفاش بوده است.

علائم ابتلا به ویروس نیپا
تب شدید، سردرد وحالت تهوع و رفتارهای غیرطبیعی از علایم ابتلا به بیماری نیپا به شمار می‌رود. همچنین در صورت کنترل نشدن علائم بیماری، فرد مبتلا می‌تواند با مرگ روبرو شود. واکسن مخصوص برای پیشگیری از ابتلا به ویروس نیپا هنوز کشف نشده است.

شروع علائم ابتلا به ویروس نیپا از چهار تا ۱۴ روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس است.

اردیبهشت ماه سال جاری هند با موج مرگبار کرونا مواجه بود. تا جایی که کار به سوزاندن دسته جمعی فوتی‌های کرونا رسید. دوره‌ای که مرده‌سوزخانه‌هایی ۲۴ ساعته کار می‌کردند.

حالا با مشاهده مبتلایان به ویروس نیپا در این کشور نگرانی از شیوع و موج دیگری از بیماری دیگری را دارند. اما این بار کسانی که با پسر ۱۲ ساله‌ای که بر اثر ابتلا به نیپا جان خود را از دست داده بود، شناسایی و قرنطینه کردند.

شیوع ویروس نیپا سال ۲۰۰۱ و ۲۰۰۷ در ایالت بنگال غربی در شمال غربی هند گزارش شده است.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.