ایمپلنت دندان چیست؟
بهطور کلی ایمپلنت دندان، پیچ ساخته شده از جنس تیتانیوم است که در استخوان فک فیکس شده و یک جایگزین بسیار مناسب برای دندان از دست رفته خواهد بود. این فلز ضدحساسیت بوده و موجب عفونت در استخوان فک نمیشود. همچنین این فلز در برابر خوردگی کاملاً مقاوم بوده و همچنین اسید، ترکیبات نمکی و اکسیژن نیز بر روی فلز تیتانیوم تأثیری ندارند.
علاوهبر موارد گفته شده، فلز تیتانیوم کاملاً غیرمغناطیسی بوده و وزن متناسبی دارد.
از مهمترین و اصلیترین ویژگیهای تیتانیوم باید به پذیرفتن این فلز توسط بدن اشاره کرد. در واقع بدن فیکسچر تیتانیومی را بهعنوان یک چسم خارجی، پس نمیزند و استخوان در اطراف آن بهراحتی رشد میکند. البته تیتانیوم مورد استفاده برای ساخت ایمپلنت نیز مختلف بوده و شامل انواعی مانند اسید اچ، اسپری پلاسما و پوشش هیدروکسی آپاتیت میشود. هیدروکسی آپاتیت در واقع همان مادهای است که استخوانها از آن ساخته شدهاند. این ماده با روشی به نام اتصال زیستی به استخوان پیوند میشود.
ایمپلنتهای دندانی میتوانند در نوع یکپارچه و یا دو تکه تولید شوند. دو قسمت اصلی این نوع کاشت دندان، فیکسچر (Fixture) و تاج دندان (Abutment) نامیده میشوند. فیکسچر همان قسمتی است که در استخوان فک فیکس میشود و نقش ریشه دندان را ایفا میکند. بر روی تاج دندان نیز روکشی به نام پروتز یا روکش استفاده خواهد شد. از اصلیترین ویژگیهای این روش باید به عدم لغزش، بروز سروصدا و آسیب استخوانی اشاره نمود.
ایمپلنت برای این افراد مناسب است:
- در صورتی که کلیه دندان های فک جلو و یا فک عقب از بین رفته باشد.
- در صورتی که یکی از دندان های جلو از بین رفته باشد و فاصله ایجاد شده از دندان های کناری آن طبیعی باشد.
- در صورتی که بیش از یک دندان از بین رفته باشد و فاصله بین دندان های کناری طبیعی باشد.
- درصورتی که یک یا بیش از یک دندان از انتهای هر قوس دندانی از بین رفته باشد و تنها از یک طرف، دندان طبیعی باشد.
- افرادی که نمی توانند از دندان های مصنوعی استفاده کنند.
- افرادی که می خواهند گفتار خود را بهبود ببخشند.
ایمپلنت دندان محدودیت سنی خاصی ندارد و هر فردی که قادر به رعایت بهداشت دهان خود باشد، می تواند دندان های خود را ایمپلنت کند. اگر فرد به سن رشد رسیده باشد، می تواند به جای دندانی که از دست داده است، از ایمپلنت استفاده نماید. مثلا اگر کودکی که در سن کودکی دندان دائمی خود را در اثر حادثه ای از دست داده باشد می تواند بعد از آن که به سن ۱۶ سال رسید، از ایمپلنت استفاده کند. البته همانطور که گفته شد هر فردی می تواند دندان خود را ایمپلنت کند ولی در مورادی که در ادامه به آن اشاره می کنیم نمی تواند دندان خود را ایمپلنت کند.
ایمپلنت دندان چه مزایایی دارد؟
- در عین گران بودن درمان ، مزایا یی همچون راحتی، مقاومت بالا، کاربردی بودن، بازگرداندن توانایی جویدن طبیعی و زیبایی فوق العاده ، باعث میشود تا رضایت خاطر بیماران نسبت به بریجهای ثابت یا پرتز متحرک بیشتر شود. در صورت رعایت کامل بهداشت، این دندان ها دائمی (Lifetime) خواهند بود.
- با درمان ایمپلنت، دندانهای دیگر قربانی جایگزینی دندان از دست رفته نمیشوند.
- پایه ایمپلنت مانند ریشه دندان داخل استخوان قرار گرفته و استخوان فک به دلیل ساپورت توسط ایمپلنت تحلیل نمیرود. بنابراین فرم صورت، کمتر دستخوش تغییرات ناشی از از دست دادن دندان میشود.
- به طور معمول طول عمر ایمپلنت دندان از سایر درمانهای جایگزین طولانی تر است و در صورت از دست رفتن ایمپلنت، امکان جایگزینی مجدد وجود دارد.
انجام جراحی کاشت دندان یا ایمپلنت توسط دندانپزشکان عمومی که با گذراندن دوره های تخصصی لازم دانش و مهارت کافی را بدست آورده اند و متخصصان جراحی فک و لثه امکان پذیر میباشد.به متخصصان در حوزه انجام انواع کاشت دندان، پریودنتیست گفته میشود. همچنین نام دیگر این متخصصان، جراح دهان و دندان نیز بوده است. این گونه دندانپزشکان، بهترین افراد برای انجام عمل جراحی ایمپلنت هستند و البته باید تحقیقات لازم بر روی این دندانپزشکان نیز صورت گیرد. شما میتوانید با ارسال عکس از دندانهایتان از مشاوره ی رایگان متخصصان کلینیک دندانپزشکی گلزار بهره مند شوید.
ثبت دیدگاه