وضعیتی را تصور کنید که در اتاق خود نشسته اید و میخواید ویدئویی را از طریق تلفن هوشمند خود بصورت آنلاین تماشا کنید. دستگاه شما به شبکه وایفای خانگیتان متصل است و شما فاصله زیادی از مودم خود ندارید. ویدئو در حین پخش مدام قطع میشود و شما موفق به تماشای آن نمیشوید. بارگذاری یک ویدئو نباید آنقدر طول بکشد؛ ویدئو یا پخش نمیشود یا در حین پخش قطع و وصل میشود و یا با کیفیت پایین شروع به پخش میکند. اما چاره حل این مشکل چیست؟ در این مطلب به بررسی روشهای تقویت سیگنال و افزایش سرعت مودمهای وایفای میپردازیم.
زمانی که در این وضعیت قرار می گیریم ، معمولا اولین کاری که میکنیم تماس با سرویس دهنده اینترنت و بررسی پهنای باند سرویس است. در صورتی که پهنای باند و کشش خط (در صورتی که سرویس مانند ADSL روی خط تلفن باشد ) شما مناسب بود و همچنان مشکل کندی سرعت داشتید، مشکل بعدی میتواند به دلیل ضعف ارتباط بی سیم بین دستگاه و روتر شما باشد.
۱- اهمیت انتخاب روتر مناسب برای تقویت وای فای
فناوری روتر اولین عامل ایجاد ارتباط قوی بین دستگاه و روتر است. یک روتر ساده به راحتی میتواند نیاز به اتصال پایدار در محیطهای کوچک و با تعداد کاربران کم را برطرف کند. در این حالت حتی یک بسته پهنای باند متوسط نیز به راحتی از پس رفع نیاز شما بر میآید. اما ممکن است همیشه این گونه نباشد. در اکثر شرایط مردم به سیگنال اینترنت در مکانهایی که نزدیک روتر نیستند، با پشتیبانی از چندین دستگاه متصل و برخورداری از خدماتی همچون پخش ویدئو و بازی نیاز دارند. در این سناریو، علاوه بر یک پهنای باند بالا، به یک روتر قدرتمندتر نیز نیاز است.
۲- کدام روتر را انتخاب کنیم؟
در فرآیند انتخاب روتر، لازم است برخی از جنبههای مهم را در نظر بگیرید. کوالکام تولید کننده تراشههایی با اتصال پایدار و قوی، توصیه میکند ظرفیت شبکه ایجاد شده توسط روتر حداقل دو برابر پهنای باند اینترنت شما باشد. منظور از تجهیزات، برخورداری روترها و تلفنهای هوشمند از فناوریهایی مانند وایفای ۵ با ورودی و خروجی چندگانه (MIMO) ۲ در ۲ برای ارائه پهنای باند تا ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه. منظور از MIMO ورودی و خروجیهای متعدد است.
این فناوری در عمل دو آنتن برای دریافت داده و دو آنتن برای ارسال سیگنال ارائه میدهد. برای شبکههای سریعتر، استفاده از روتر با قابلیت وایفای ۶ یا ۶E با پشتیبانی از فناوری ۴×۴ یا ۸×۸ MIMO توصیه میشود. روترهایی با این مشخصات، علاوه بر قدرتمندتر بودن، قادرند با ارائه اتصال پایدارتر، در مصرف انرژی دستگاهها نیز صرفه جویی کنند.
۳- مکان قرارگیری روتر
استفاده از یک روتر قدرتمند به تنهایی اتصال اینترنت پایدار را تضمین نمیکند. توجه به محل نصب دستگاه نیز ضروری است. موقعیت مکانی میتواند تفاوت زیادی در عملکرد وایفای ایجاد کند. واضح است که هر چه از روتر دورتر شوید، سیگنال بدتر خواهد شد. نکته این است که حتما روتر خود را در یک منطقه مرکزی خانه یا محل کار قرار دهید تا فرکانسها با شدت یکسان به همه محیطها برسند. برخی از موانع و اشیاء نیز میتوانند سیگنالهای شبکه وایفای را به طور قابل توجهی کاهش دهند. آینه، پنجره، شیشه و حتی آب آکواریوم ممکن است انتقال دادهها را مختل کنند.
مصالح دیوار نیز نیاز به ارزیابی دارند؛ آجر باعث انسداد متوسط میشود، در حالی که دیوارهای بتنی موانع دشوارتری برای عبور سیگنالها هستند. فلزات نیز به طور کامل جلوی عبور سیگنالهای وایفای را میگیرند. لازم به ذکر است روترهایی با نام «مش وایفای» نیز در بازار وجود دارند که اتصال پایداری را به ارمغان میآورند. این تکنولوژی از چند Node که در مکانهای مختلف منزل یا محل کار قرار میگیرند، استفاده میکند. کاربر میتواند به نزدیکترین Node متصل شده و با بالاترین سرعت از اینترنت استفاده کند.
آیا دستگاه شما به استانداردهای فعلی وایفای مجهز است؟
برای برطرف کردن مشکلات مربوط به اتصال وایفای ویژگیهای دستگاه خود را بررسی کنید. کوالکام توصیه میکند که هنگام خرید گوشی هوشمند، به شبکه وای فای آن توجه کنید. بهترین گزینه وایفای ۶ و ۶E هستند که به استاندارد 802.11ax پاسخ میدهد. حتی وایفای ۷ نیز اخیرا ارائه شده است که فعلا بصورت تجاری در دسترس نمیباشد.
ثبت دیدگاه