شانه دامنه حرکتی وسیع و متنوعی دارد. وقتی مشکلی در شانه شما پیش بیاید، توانایی شما برای حرکت آزاد را مختل میکند و میتواند باعث درد و ناراحتی زیادی در شانه شود.درد، سفتی یا ضعف شانه میتواند انجام کارهای روزمره مانند ظرف شستن، برداشتن چیزی از بالای قفسه، رانندگی با ماشین یا حتی برس زدن موهایتان را دشوار کند.تشخیص اینکه چه چیزی باعث ایجاد درد در شانه شما میشود، اولین قدم برای بهبود آن است. برخی بیماریها میتوانند باعث ایجاد درد در شانه شما شود. اینها شامل بیماریهای ستون فقرات گردن و همچنین بیماریهای کبد، قلب یا کیسه صفرا است.در بسیاری از موارد میتوانید درد شانه را در خانه درمان کنید. با این حال، فیزیوتراپی، داروها یا جراحی نیز ممکن است لازم باشد. هدف از درمان، تسکین درد و حفظ دامنه حرکتی شانه است.
علائم هشدار دهنده آسیب شانه چیست؟
- درد ناگهانی و شدید
- کاهش دامنه حرکتی
- درد همراه با تورم، فشار یا کبودی
- درد مداوم که بدتر میشود
- دردی که مانع خوابیدن شما میشود یا شما را از خواب بیدار میکند
علتهای درد شانه چیست؟
عوامل و شرایط متعددی میتوانند باعث ایجاد درد شانه شود. شایعترین علت تاندونیت روتاتور کاف است. گاهی اوقات درد شانه نتیجه آسیب به محل دیگری در بدن شما است.
- پارگی روتاتور کاف
- تاندونیت روتاتور کاف
- بورسیت روتاتور کاف
- سندرم گیرافتادگی شانه
- شانهی یخ زده
- تاندونیت کلسیفیک
- آرتروز شانه
- آسیب نخاعی
- حمله قلبی
- شانه دررفته
- گرفتگی عصب در گردن یا شانه
مشکلات شانه چگونه تشخیص داده میشود؟
علاوه بر سابقه پزشکی و معاینه فیزیکی، روشهای تشخیص مشکلات شانه ممکن است شامل موارد زیر باشد:
اشعه ایکس. یک آزمایش تشخیصی است که از پرتوهای انرژی الکترومغناطیسی نامرئی برای تولید تصاویری از بافتهای داخلی، استخوانها و اندامها استفاده میکند.
تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI). در این روش ترکیبی از آهنرباهای بزرگ، فرکانسهای رادیویی و کامپیوتر، برای تولید تصاویر دقیق از اندامها و ساختارهای بدن استفاده میکنند.
اسکن توموگرافی کامپیوتری (سی تی اسکن). یک روش تصویربرداری است که ترکیبی از اشعه ایکس و فناوری کامپیوتری برای تولید تصاویر افقی یا محوری از بدن استفاده میشود. سی تی اسکن تصاویر دقیقی از هر قسمت از بدن، از جمله استخوانها، ماهیچهها، چربیها و اندامها را نشان میدهد. سی تی اسکن جزئیات بیشتری نسبت به اشعه ایکس عمومی دارد.
الکترومیوگرافی(EMG). آزمایشی برای ارزیابی عملکرد عصب و عضله است.
سونوگرافی. یک تکنیک تشخیصی است که از امواج صوتی با فرکانس بالا برای ایجاد تصویری از اندامهای داخلی استفاده میشود.
آرتروسکوپی. در این روش از یک لوله نوری کوچک (آرتروسکوپ) استفاده میشود که از طریق یک برش کوچک در مفصل وارد مفصل میشود. تصاویر از داخل مفصل بر روی صفحه نمایش داده میشود. برای ارزیابی هرگونه تغییر دژنراتیو ویا آرتروز در مفصل استفاده میشود.
مشکلات شانه چگونه درمان میشود؟
درمان به علت و شدت درد شانه بستگی دارد،گزینههای درمان شامل داروهای ضد التهاب، تزریق کورتیکواستروئید و فیزیوتراپی است. فیزیوتراپی معمولاً یکی از اولین درمانهایی است که توسط پزشک پیشنهاد میشود. تعداد جلسات فیزیوتراپی به علت درد شانه شما وابسته است. تمرینات متناسب با محل خاص آسیب روتاتور کاف شما میتواند به بازگرداندن انعطاف پذیری و قدرت به شانه شما کمک کند. فیزیوتراپی نیز بخش مهمی از روند بهبودی پس از جراحی شانه است. همچنین تزریق استروئید به مفصل شانه ممکن است مفید باشد، به خصوص اگر دردشانه شما با خواب، فعالیتهای روزانه یا فیزیوتراپی تداخل داشته باشد.
درمان مشکلات شانه شامل موارد زیر است:
- اصلاح فعالیت
- باقی مانده
- فیزیوتراپی
- داروها
- عمل جراحي
چگونه از درد شانه جلوگیری کنید؟
تمرینات ساده شانه میتواند به کشش و تقویت عضلات و تاندونهای روتاتور کاف کمک کند. اگر در مشهد یا خراسان رضوی سکونت دارید، دکتر ابراهیم زاده یکی از برترین متخصصین شانه است که میتواند به شما نشان دهد که چگونه آنها را به درستی انجام دهید.اگر قبلاً مشکل شانه داشتهاید، برای جلوگیری از آسیبهای بعدی، به مدت 15 دقیقه بعد از ورزش از یخ استفاده کنید.پس از ابتلا به بورسیت یا تاندونیت، انجام تمرینات ساده با دامنه حرکتی میتواند از ابتلا به شانه یخ زده جلوگیری کند.
چه زمانی در مورد درد شانه به جراح شانه مراجعه کنید؟
اگر درد آرنج یا شانه شما بیش از چهار هفته طول بکشد و در صورت بروز تب، ناتوانی در حرکت دادن شانه، کبودی مداوم، گرما و حساسیت در اطراف مفصل یا دردی که پس از چند هفته درمان خانگی ادامه دارد، باید با پزشک خود تماس بگیرید.
ثبت دیدگاه