شیشه به عنوان یکی از بزرگترین اختراعات بشر بهشمار میآید که از ادوار گذشته بیشترین کاربرد را در طراحی داخلی و خارجی بناها داشته است همچنین با گذر زمان و تغییرات و تحولات ایجاد شده در صنعت شیشه سازی، انسانها را وادار کرده تا دایره مصرفی این محصول را بیشتر از گذشته در زندگی روزمره ایجاد کنند. در نگاه کلی شیشه یک جامد شفاف و شیای مرئی است که نور را از خود عبور میدهد و جلوه خاصی در فضا ایجاد میکند، حالا خواه این فضا در داخل ساختمان ایجاد شود یا در بخش خارجی ساختمان و حتی استفاده از آن به عنوان یک شیء دکوراتیو، جلوه و درخشندگی چشم نوازی دارد. در این گفتمان دوستانه میخواهیم به تنوع و کابرد شیشهها در زمینه شیشههای ساختمانی بپردازیم تا به یک جمعبندی کلی در رابطه با ویژگیهای یک شیشه خوب، برای استفاده در ساختمانسازی برسیم.
انواع شیشههای ساختمانی
در این بخش به انواع شیشههای ساختمانی با مزایای استفاده از آنها خواهیم پرداخت، تا شما به راحتی بتوانید با شناخت ویژگیهای مختلف شیشه، شیشهمورد نیاز خود را تهیه و در جایگاه درستی از آن استفاده کنید.
شیشه مات:
برای تولید شیشههای مات، از شیشههای معمولی شفاف استفاده میکنند که با چندین روش مختلف این شفافیت را از دست داده و به حالتی مات و کدر در میآیند. شیشه مات نور را به راحتی از خود عبور میدهد و فضا را به خوبی روشن میکند اما با ویژگی مات بودن خود، دید را به طور کامل یا اندک از بین میبرد و محیطی امن را برای حفظ حریم خصوصی فراهم میآورد.
مزایا شیشه مات:
- کم هزینه
- حفظ حریم خصوصی
- دوام بیشتر نسبت به دیوارهای خشک
شیشه لمینیت:
در فرآیند تولید شیشههای لمینت از لایههای مختلف شیشه و طلق رزینی استفاده میشود که در صورت هر نوع ضربه دیدن و شکسته شدن، به طور کل خرد میشوند اما ذرات شیشه در جای خود ساکن میمانند و فرو نمیریزند. شیشه لمینت به دلیل این امنیت و استحکام، کاربرد زیادی در مصارف گوناگون دارد که از مهمترین آن استفاده در پنجرههای دوجداره و خودرو میباشد. شیشه لمینت با توجه به ضخامت لایهها میتواند به یک شیشه ضدگلوله و ضدسرقت تبدیل شود.
مزایا شیشه لمینت:
- ایمنی
- عایق صدا
- کاهش اثرات UV
- مقاومت در برابر ضربه
شیشه رنگی یا لاکوبل:
از شیشههای رنگی بیشتر در زیباسازی فضای محیط، ویترین مغازهها، دکوراسیون داخلی و خارجی، نمایشگاهها، آزمایشگاهها، پارتیشن شیشهای، هندریل شیشهای، ساختمانهای صنعتی و مسکونی با طراحی خاص و … استفاده میشود. با استفاده درست از رنگهای مختلف شیشههای لاکوبل میتوان به شکل درمانی از آن نیز در طراحی داخلی ساختمان بهکار برد.
مزایا شیشه رنگی یا لاکوبل:
- زیبایی
- دوام بالا
- ضد خش
- نصب آسان
- تنوع در رنگ
- براقی و شفافیت
- قابلیت سکوریت شدن
- سازش با محیط زیست
- مقاومت در برابر حرارت و گرما
شیشه دوجداره یا چند جداره:
شیشههای دوجداره از ترکیب دو یا چند لایه شیشه، که در موازات همدیگر قرار گرفتهاند و فاصله بین آنها توسط هوای خشک و یا گازی بیاثر مثل گاز آرگون پر میشود، شکل میگیرند. استحکام شیشههای دوجداره از تک جدارهها بیشتر است و به دلیل ساختار متفاوت، مقدار گرمایی که به محیط، وارد و یا خارج میشود را تنظیم میکند. شیشههای دوجداره از انتقال اشعه uv به محیط داخلی جلوگیری میکنند و به سبب استحکام بالا در برابر زلزله کاملا مقاوم هستند. شما میتوانید برای خرید شیشههای ساختمانی خود به سایت آداک جام مراجعه نمایید.
مزایا شیشه دوجداره:
- افزایش امنیت
- کاهش مصرف انرژی
- تنوع در طرح، رنگ و انواع بازشو
- کاهش حجم صدای ورودی به ساختمان
- عمر مفید بالا و مقاوم در برابر شرایط گوناگون
- پنجرههای چندجداره، پنجرههایی مقرون به صرفه و اقتصادی
شیشه مشجر یا طرح دار:
شیشه مشجر به نوعی شیشه مات محسوب میشود که معمولا برای ایجاد محیطی خصوصی و نداشتن دید از خارج ساختمان از آن استفاده میشود. این شیشه با طرحهای متنوع به شکل برجسته و ظاهری خاص تولید میشود که آن را مناسب برای فضاها و دکوراسیونهای داخلی کرده است.
مزایا شیشه مشجر یا طرح دار:
- قابل بازیافت و دوستدار محیط زیست
- مانع از عبور مستقیم نور و تابش مستقیم آن به چشم
شیشه آینهای یا رفلکس:
شیشه رفلکس به نوعی شیشهای دوجداره محسوب میشود و قسمت ساده و بدون انعکاس آن در بخش داخلی ساختمان قرار میگیرد تا در طول روز فضای داخلی مشخص نباشد. این عمل در شب بالعکس بوده و هر فضایی که در آن نور بیشتری باشد، آن قسمت از شیشه به شکل آینه عمل خواهد کرد و تصویر را بازتاب میدهد. شیشه رفلکس به دلیل خاصیت انعکاسی و آینهای خود، فضا و نمای ساختمان را زیبا، جذاب و چشمگیر میکند و از دیگر ویژگیهای آن؛ جذب و انعکاس اشعههای مضر خورشید است که علاوهبر گرم کردن محیط، به چشم و پوست نیز آسیب میرساند.
مزایا شیشه آینهای یا رفلکس:
- حفظ حریم شخصی
- کمک به حفظ انرژی
- کاهش حرارت محیط داخلی
- جلوگیری از عبور نور خورشید به داخل فضا
شیشه خم یا منحنی:
شیشه خم با اعمال فرآیند متفاوت و ایجاد انحنا در شیشههای تخت، تولید میشود که این انحنا متناسب با نیاز و طراحی خاص بنا میباشد. میتوان این طراحیهای خاص را در ساختمانهایی که گنبد شیشهای دارند و یا ویترینها و آسانسورهایی که به شکل منحنی هستند دید. از شیشههای خم، بنا بر ضرورت طراحیهای متفاوت، میتوان در صنایع مختلف مورد استفاده قرار داد.
مزایا شیشه خم یا منحنی:
- زیبایی
- شفافیت
- دوام و مقاومت
- ایمنی و استحکام
- نصب و نظافت آسان
- تنوع طرح ها و الگوها
- مقاومت در برابر گرمای شدید و صدا
شیشه سکوریت یا میرال:
یکی از انواع شیشههای ایمن مناسب برای استفاده در ساختمانسازی، شیشه سکوریت یا همان شیشه نشکن است که هفت برابر مقاومتر از شیشههای معمولی میباشد و پس از شکسته شدن، به مکعبهای بسیار ریز بیخطر تبدیل میشود. شیشه سکوریت نسبت به شیشه لمینت ایمنی کمتری دارد و در درب های داخلی اداری و مسکونی، نرده شیشهای راه پله، پارتیشن شیشهای و… استفاده میشود.
مزایا شیشه سکوریت یا میرال:
- ایمنی
- استحکام بالا و مقاوم در برابر ضربه
- درجه حرارت بالا ومقاوم در برابر گرما
- توانایی تحمل شوک ناشی از تصادف را دارد
شیشه ضد حرارت:
شیشههای ضد حرارت همانطور که از اسمش مشخص است در برابر حرارت مقاوم بوده و عملکرد متفاوتی نسبت به شیشههای معمولی دارد، به همین دلیل در پروژههایی که نیاز دارند تا از شیشه استفاده نمایند ولی حرارت زیادی نیز در آن وجود دارد از این شیشهها استفاده میشود. با اینکه از شیشه سکوریت نیز به عنوان یک شیشه مقاوم در برابر حرارت عنوان کردیم، اما باید توجه داشت که این مقاومت، به میزان و درجه حرارت وارد شده به آن نیز بستگی دارد. اینجاست که شیشه ضد حرارت با میزان مقاومت ۸۹۰ درجه از شیشه سکوریت با میزان مقاومت ۲۶۰ درجه متمایز میشود.
مزایا شیشه ضد حرارت:
- با دوام
- عایق گرما
- مقاومت حرارتی بالا
- افزایش ایمنی ساختمان و حفاظت از جان افراد در برابر حریق
شیشه هوشمند:
شیشههای هوشمند به شیشههایی گفته میشود که به وسیله جریان برق و با فشردن یک کلید به صورت مات یا شفاف تغییر حالت میدهند.
مزایا شیشه هوشمند:
- دوام بالا
- جلوهای زیبا
- افزایش راحتی
- نگهداری آسان
- قابلیت آینه شدن
- افزایش حریم شخصی
- جلوگیری از هدر رفتن انرژی
کاربرد شیشههای ساختمانی
با توجه به تنوع زیادی که در تولید شیشهها روبرو هستیم پس از این با کاربردهای بسیار زیاد آن نیز در صنایع مختلف، به ویژه در صنعت ساختمانسازی مواجه میشویم. بخشی از کاربرد انواع شیشههای ساختمانی که میتواند ما را برای انتخاب یک شیشه خوب ساختمانی راهنمایی کند به شرح زیر میباشد:
شیشههای رنگی و شیشههای طرحدار: در مواقعی که صرفا احتیاج به ایجاد زیبایی در بنا داریم، میتوانیم از شیشههای رنگی یا شیشههای طرحدار استفاده کنیم یا با انتخاب هردو این شیشهها به صورت لمینت شده، سکوریت شده یا دوجداره، کاربری آن را افزایش داده و به شکل گستردهتری از آن در فضا استفاده کرد و لذت برد.
شیشه سکوریت و شیشه لمینت: در زمانهایی که ایمنی و امنیت مکان برای کاربر اهمیت ویژهای دارد، میشود از شیشه سکوریت یا شیشه لمینت استفاده نمود. تا جایی ضخامت شیشههای لمینت را میتوان افزایش داد که از یک حالت ضدسرقت ساده به خاصیت ضدگلوله و ضدبمب تبدیل شوند.
شیشههای رفلکس و شیشه مات: در پنجره ساختمانهایی که حفظ حریم خصوصی آن مهم بوده و نیز میخواهند از تابش مستقیم نورهای مضر جلوگیری کنند از شیشههای رفلکس و از شیشههای مات برای حفظ حریم خصوصی در فضاهای داخلی مانند: حمام و سرویس بهداشتی استفاده میکنند.
نتیجه گیری کلی
در قسمت فوق تمام گفتهها ما را به یک نتیجه کلی میرساند و آن این است که هر یک از شیشهها، متناسب با ویژگیهای مختلف و کاربری مناسب خود میتوانند در جایگاه ویژهای از شیشه خوب ساختمانی قرار گیرند.
منبع : https://adakjam.com/
شماره تماس: 02191004590
ثبت دیدگاه