دوشنبه, 17 دی 1403 Monday, 6 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 45014 تعداد نوشته های امروز : 3 تعداد دیدگاهها : 2520×
احمدی‌نژادی‌های بدلی با کاندیدا وارد انتخابات ۹۶ می‌شوند/مقصد اسب تروای جبهه یکتا کدام اردوگاه است؟
26 مهر 1395 ساعت: 22:20
شناسه : 21923
5

بازار رقابت انتخابات ریاست جمهوری در این سوی میدان که اصولگرایان ایستاده‌اند آنچنان شلوغ شده که حالا جبهه یکتا هم می‌گوید: «ما هم نامزد داریم». نام‌ها را پشت هم ردیف می‌کنند و از ایده‌هایشان برای اداره کشور می‌گویند؛ همان‌ها که روزگاری در کنار محمود احمدی‌نژاد در پاستور قدم می‌زدند، حالا یک هویت سرشار از ابهام […]

پ
پ

بازار رقابت انتخابات ریاست جمهوری در این سوی میدان که اصولگرایان ایستاده‌اند آنچنان شلوغ شده که حالا جبهه یکتا هم می‌گوید: «ما هم نامزد داریم».

نام‌ها را پشت هم ردیف می‌کنند و از ایده‌هایشان برای اداره کشور می‌گویند؛ همان‌ها که روزگاری در کنار محمود احمدی‌نژاد در پاستور قدم می‌زدند، حالا یک هویت سرشار از ابهام دارند تا آنجا که معلوم نیست که می‌خواهند «با» احمدی‌نژاد باشند یا «بی» او. این سر گیجگی سیاسی البته جزوی از شناسنامه آنهاست؛ چنانکه که برخی معتقدند اصل وجودی یکتا در همین سرگشتگی و مانور میان «با» و «بی» است. آن‌ها که روزگاری که برخی می‌گفتند آمده‌اند تا اسب تراوای احمدی‌نژاد باشند تا امروز از جای خود تکان نخورده‌اند و دور‌تر از هر می‌دانی بوده‌اند که رقابتی در آن برقرار بوده است.
اما اکنون که آن‌ها گفته‌اند می‌خواهند جزوی از بازی سیاسی باشند و در فرآیند انتخابات حضور یابند حتما باید آن‌ها را رصد کرد و با بررسی دگرباره چیستیشان به تصویری روشن‌تر رسید که یکتا و تصمیم سازانش چه در سر دارند.

حواریون آشوب زده
دوران صدارت محمود احمدی‌نژاد حتما در نوع خود بی‌نظیر و یکتاست. این یکتایی البته نه در نظم و شیوه خوب سیاست ورزی و کشور داری که کلاسی برای «چگونه نبودن» است. مصداق اینکه هر چه او کرد دیگران تکرارش نکنند. در میانه همین یکتایی می‌توان خصوصیاتی همچون آشوب زایی در کابینه را هم یافت. آشوبی که نه از خارج از دولت بلکه از‌‌ همان صندلی‌های صدر دولت سرچشمه می‌گرفت. نمونه‌اش‌‌ همان ماجرای ظهور مشایی و ترقی او در دولت. آنچنان بلوایی به راه افتاد که برای اولین بار در دولت‌های جمهوری اسلامی نیمی از کابینه به سمتی و نیمی دیگر به سمتی دیگر رفتند. برای در دولت ماندن «با» مشایی بودن فضیلت بود و برای اخراج از کابینه «بی» مشایی بودن دلیل مکفی.
شاید حتی بتوان دوران صدارت محمود احمدی‌نژاد را به دو دوره قبل از ماجراهای آقای رییس دفتر و بعد از آن تقسیم کرد. این مبنا البته سرآغاز تحولات مهمی هم بوده، چه درآرایش سیاسی و چه در رخدادهای پس از آن.

همینجاست که می‌توان ریشه‌های تولد «یکتا» را یافت. جبهه‌ای با عنوان یاران کارآمدی و تحول ایران اسلامی و متشکل از وزرای سابق محموداحمدی‌نژاد، که یکی دو روز بعد اعلام موجودیت از سوی معاون سیاسی وزیر کشور به دلیل نداشتن مجوز، غیرقانونی اعلام شد. یکتا مولود دوران پسا احمدی‌نژاد بود اما ردیف شدن نام‌های کابینه دولت نهم و دهم در فهرست موسسین آن نگاه‌ها را خیره به احمدی‌نژاد کرد. آیا او منفذی برای بازگشت به قدرت رسمی یافته بود؟ کسانی که پاسخی مثبت برای این سوال داشتند به جد می‌گفتند این یکتا‌‌ همان اسب تروا ست. آمده است تا جای پای محمود را باز کند. می‌گفتند این حزب یک خصوصیت جذب کنندگی برای اصولگرایان دارد. آنجا که به جد از مشایی انتقاد می‌کردند.

ناگهان اما صدای آژیر احمدی نژادی‌ها همه تحلیل‌های اینچنینی را بی‌محتوا کرد. احمدی نژادی‌ها به روشنی گفتند: «این‌ها که آمده‌اند بدل‌اند و از ما نیستند». چنانکه سایت دولت بهار که نزدیک‌ترین رسانه به رییس دولت نهم و دهعم است در مطلبی نوشته بود «ریل یکتا با احمدی‌نژاد یکی نیست.» این سایت با بیان اینکه ارتباطی بین این دو جبهه وجود ندارد ادامه داده بود: «درباره جبهه یکتا، ضمن احترام به شخصیت‌های موسس آنکه در گذشته خدماتی انجام داده‌اند، خاطرنشان می‌شود که ریل این تشکل سیاسی با رئیس جمهور سابق کشورمان یکی نیست. و شایسته است از هر اقدامی که زمینه ایجاد تصور این همانی بین رفتار سیاسی جبهه یکتا و هواداران دکتر محمود احمدی‌نژاد می‌شود جلوگیری شود.»

حالا زمان واکنش به این واپس زدن احمدی نژادی‌ها بود. محمد عباسی وزیر پیشین ورزش و از موسسین یکتا در مصاحبه‌ای گفته است: «ما آقای احمدی‌نژاد را تنها به عنوان رئیس جمهور دولت نهم و دهم که در خدمتشان بودیم قبول داریم و این جمع بدون مشورت با ایشان تشکیل شده است.» کامران دانشجو وزیر علوم دولت دهم و عضو هیئت موسس جبهه یکتا در حاشیه اولین نشست جبهه مذکور گفت: «جبهه یکتا از مجموعه‌ای از یاران همفکرتشکیل شده است و این تشکل هیچ گونه رابطه تشکیلاتی با احمدی‌نژاد ندارد. البته نمی‌توان جبهه یکتا را متشکل از مدیران و وزیران دولت‌های نهم و دهم منهای احمدی‌نژاد دانست، بلکه اعضای این جبهه را مجموعه‌ای از نیروهای همسو و همفکر تشکیل می‌دهند.» دامنه بحث‌ها که بالا گرفت نقد‌ها هم تند‌تر شد. چنانکه زریبافان در یک مصاحبه انتقاد تند و تیزی به احمدی‌نژاد داشت و گفته بود: «من بعد از پایان دولت دهم اصلاً ولنجک نرفتم هیچ علاقه‌ای هم ندارم آنجا بروم و منتظرم که ان‌شاءالله آقای احمدی‌نژاد روزی رسماً از افکار انحرافی اعلام تبری بجوید و بگوید من آن افکار را قبول ندارم.» ‌ تیم رسانه‌ای دولت قبل نیز در واکنش به این مصاحبه با انتشار مطلبی در سایت دولت بهار ضمن برشمردن رابطه صمیمانه زریبافان و مشایی در قدیم نوشتند: حال باید از زریبافان پرسید شما که اینقدر به شخص رییس دولت دهم انتقاد داشتید چرا جرات آن را نداشتید که مثل یک مرد واقعی استعفا بدهید و اجازه ندهید «ننگ»! احمدی نژادی بودن روی پیشانیتان بماند؟!

حالا یک چیز مشخص بود؛ احمدی‌نژاد دلش با این تازه آمدگان به دنیای سیاست نبود. تازه آمدگانی که نشانی از احمدی‌نژاد داشتند و اهدافی نامعلوم و مبهم.

اسب تراوا برای چه کسی آمده است؟
شاید بهتر است بی‌پرده‌تر سخن بگوییم. یکتا آمده است تا اسب تروا در میان اردوگاه احمدی نژادی‌ها باشد نه اردوگاه اصولگرایان. به یک معنا درست این است که بگوییم یکتا کار ویژه‌ای دارد با موضوع کنترل احمدی نژادی‌ها. آن‌ها همیشه سکوت بر لب دارند جز آن زمان که انتخاباتی در راه است و فهرستی پیش رو.
اینبار هم که زمانه انتخابات فرا رسیده باز آن‌ها لب به سخن گشوده‌اند. کامران دانشجو، عضو شورای مرکزی جبهه یکتا می‌گوید: «در حال بررسی گزینه‌ها برای انتخابات ریاست جمهوری هستیم. همچنین درحال بررسی شاخص‌ها هستیم تا ببینیم افراد چه برنامه‌هایی دارند و در مورد این مسائل صحبت می‌شود تا به یک جمع‌بندی نهایی برسیم.» همسو با او سید محمد حسینی عضو دیگر یکتا گفته است: «در حال حاضر اقدامات و مباحث جبهه یکتا بر موضوع انتخابات سال ۹۶ به‌ویژه انتخابات ریاست جمهوری متمرکز شده است؛ زیرا آثار و تبعات انتخاب رییس‌جمهور در تمامی حوزه‌های اجرایی کشور و حتی فرا‌تر از آن تبلور خواهد یافت. از نظر جبهه یکتا مهم‌ترین و محوری‌ترین موضوعات پیرامون انتخابات سه امر حیاتی شامل گفتمان و برنامه‌ها، کاندیدا‌ها و ساز کار رسیدن به گزینه واحد در جمع نیروهای مؤمن، ارزشی و ولایی است که تاکنون در جلسات مختلف به نتایجی دست یافته‌ایم ولی تصمیم‌گیری صورت نگرفته است.»
و حالا در چنین شرایطی است که نام ۴ گزینه هم به میان آمده است: «رستم قاسمی، کامران دانشجو، حاجی بابایی و محمد عباسی».

بازی با کارت محمود
تحلیل را باید اینگونه به پایان برد؛ احمدی‌نژاد سیاست را به روش و قاعده منحصر به خودش بازی می‌کند؛ اما روش‌های دیگری هم هست که روش او را خیلی وقت است که ناکام کرده است. واقعیت تلخ برای او این است که چه احمدی‌نژاد بخواهد و چه نخواهد یکتا نشان او را دارد. آن‌ها که در صدر صندلی‌های این تازه آمده به دنیای سیاست نشسته‌اند روزگاری با او در پاستور قدم می‌زده‌اند. احمدی‌نژاد نه اگر می‌خواست که اگر می‌توانست آن‌ها را و نشان آن‌ها را تکذیب می‌کرد. او حالا می‌داند اگر بنا باشد به واسطه احمدی‌نژاد بودنش سهمی داشته باشد قبل از آنکه سبد را جلوی او بگیرند یکتا با کارت او بازی کرده است. اسب تروا دوباره زین شده؛ این خبر خوبی برای احمدی‌نژاد نیست. /خبرآنلاین

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.