سخنان رئیس جمهور در شبستان مصلی امام خمینی (ره) در مراسم افتتاحیه نمایشگاه مطبوعات واکنش خیل کثیری از تندروها را برانگیخت.
بامردم: لذا برخی رسانه های تندرو نسبت به سخنان روحانی واکنش نشان داده و موضع گیری ها کردند. البته تندروها از روزهای آغازین دولت یازدهم، کارشان فقط تخریب بود و همچنان ادامه دارد. با زیر ذره بین قرار دادن دولت و عملکرد آن_بدون توجه به شرایط زمانی و مکانی و یا بدون توجه به آنچه که دولت یازدهم وارث آن شد یا تحویل گرفت_ دست به تحلیل های تند و غیر منصفانه می زنند. در حالی که یکی از جنبه های نقد که همان خود انتقادی است را فراموش کرده و نقد را تنها در رد یا تایید اعمال یا نتیحه اعمال دیگری می دانند. در اولین گام هیچ انگاشتن روحانی و عملکردش در طول مدت سکانداری اش در قوه مجریه، هیچ انگاشتن خرد جمعی یا صلاحیت کسانی است که به روحانی رأی داده اند و ایشان را صالح ریاست جمهوری دانسته اند. آیا تنها، «مردم»ی که تندروها آن را ابزار خود برای تخریب کرده اند فقط «مردم» هستند، و مردمانی که با اکثریت آراء به روحانی رأی داده اند واقعا از نظر تندروها «مردم» نیستند؟ به نظر می رسد بحث نه این است و نه آن، بلکه این نوع برخورد ها جز از سر منفعت خصوصی یا منفعت حزبی نیست. چون اگر حزبی یا گروهی یا شخصی، منافع ملی و مصالح عمومی را مد نظر قرار دهد، به هیچ وجه کمر همت به تخریب یک دولت نمی بندد، بلکه با دیدی کارشناسانه، با نظری با پشتوانه نظری، عملکرد دولت را با توجه به شرایط مکانی و زمانی مورد بررسی قرار می دهد. چه بسا اگر از موضع کسی که منافع ملی و مصالح عمومی را ملاک قرار بدهد ابراز نقد بکند، ضعف دولت را ضعف خود و قوت آن را نیز قوت خود می داند.
دغدغه های روحانی واقعی هستند
حسن روحانی طی سخنانی در مراسم افتتاحیه بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات صرفا از دغدغه های خود در این زمینه گفت و انتقادهای خود را در مورد برخی حوزه ها و عرصه ها که از اهمیت زیادی برخوردار هستند عنوان کرد و در وهله اول دغدغه های خود را با درخواست از کابینه و تیم دولت مبنی بر تلاش های گسترده تر و منسجم تر برای حل و فصل یا رفع رجوع این مشکلات طرح کرد، سپس نقد های خود را به کسانی که باید از مواضع تند خود دست بکشند و نگاهی واقع بینانه به امور داشته باشند عنوان کرد. روحانی با ضرورت و مهم شمردن رسانه ها و مطبوعات اظهار کرد: «بیتردید رسانه، مطبوعات و اصحاب آن به فرهنگ و ارتباط افکار مردم با حاکمیت و انتقال نظر حاکمیت و فراهم آوردن زمینه برای توسعه جامعه، کمک میکنند. رسانه یکی از عوامل اصلی توسعه است و توسعه هم وسیلهای برای توسعه فعالیت رسانههاست.»
روحانی در ادامه این سخنان امنیت آفرینان جامعه را اصحاب رسانه و دنیای فرهنگ و هنر دانست. و برای محقق کردن امنیت جامعه اولین گام را داشتن امنیت شغلی، جانی و مالی اصحاب رسانه عنوان کرد. و اظهار کرد کسی که امنیت نداشته باشد چطور می توانند امنیت را بیافرینند. لذا از قلم شکسته و دهان بسته انتظار کاری نیست.
رئیسجمهور با انتقاد از برخی برخورد های که با اهل رسانه یا روزنامه می شود ضمن اشاره به لزوم توجه به آزادی مطبوعات اشاره کرد و گفت: از قلم شکسته و دهان بسته کاری ساخته نیست پس نشکنیم قلمها را به بهانههای واهی، نبندیم دهانها را با بهانههای غیراساسی، و بگذاریم در این جامعه آزادی باشد و بگذاریم آزادی مسئولانه باشد.
اگر این سخنان روحانی آنطور که برخی رسانه های تندرو گفته اند« بیش از هر چیز به میتینگ تبلیغاتی و انتخاباتی یک نامزد ریاست جمهوری شباهت داشته نه به سخنان کسی که باید پاسخگو باشد!» پس برخورد و توقیف 46 نشریه در زمان محمود احمدی نژاد را چه باید نام گذاشت؟ باید از برخی رسانه های تندرو که تنها اقدامات دیگران را به زیر ذره بین می برند پرسید، اقدامات خلاف واقعی که محمود احمدی نژاد در طول آن چند سال دوران سخت و طاقت فرسا که واقعا مردم تحمل می کردند، انجام داد، آیا با شعارها و سخنانش یکی بود؟ به نظر نمی رسد کسی بخواهد این دو را یعنی روحانی و احمدی نژاد را، در کنار هم بنشاند و مقایسه کند، چون ظلم به قیاس محسوب می شود. برخی رسانه های تندرو به جای آنکه روحانی و اقدامات دولت روحانی در جهت حمایت از اهل رسانه، مطبوعات و روزنامه نگاران، را مورد حمایت و تشویق قرار دهند، نه تنها آنها را «انشاء»، «عبارات شیرین و خوشایند»، «زنگ انشاء پایان ناپذیر دولت یازدهم» خوانده اند بلکه آن را سخنان و شعارهایی در راستای تبلیغات انتخاباتی می دانند. و به همین خاطر به بهانه های واهی دولت و اقدامات وی را نادیده و ضعیف جلوه می دهند. در این زمینه به سراغ برخی نمایندگان مجلس رفته ایم تا هدف تندروها را از تخریب های همیشگی دولت جویا شویم، و از آنها بپرسیم که عملکرد دولت یازدهم در طول سه سال و نیم از عمر دولت، در قبال رسانه ها و مطبوعات چگونه بوده است؟
برخی مجاری اطلاع رسانی را می بندند
محمود صادقی با اشاره به اینکه رسانه ها و ساماندهی ان یکی دغدغه های اصلی روحانی است، اظهار کرد: « سخنان روحانی که در روز افتتاحیه نمایشگاه بین المللی مطبوعات بیان شد امید و نشاط تازه ای را ایجاد کرد، چون سخنان و حمایت های ایشان سقف انتظارات جامعه رسانه ای بود که تا کنون محقق نشده است.»
عضو هیات رییسه فراکسیون امید در ادامه گفت:« برخی نگرانی ها در زمینه برخوردهای قضایی و امنیتی با روزنامه ها و روزنامه نگاران وجود دارد، و نمونه آن برخورد با یاشار سلطانی که خیلی از نیازهای بازبینی نظام رسانه و مطبوعات را مرتفع میکند. نمایندگان مجلس در صدد آماده کردن طرحی هستند که بتوان نظام رسانه را تدوین و سازماندهی کنند. که جزئیات این طرح در حمایت از جامعه رسانه و روزنامه نگاران است. برخی بجای آن که از روزنامه نگارانی که در پی اطلاعات شفاف و موثق هستند حمایت کنند، مجاری های اطلاع رسانی را می بندند.» جلسه امروز بهمنظور انجام هماهنگیهای بیشتر میان اعضای تیم تحقیق و تفحص برای ادامه کار انجام گرفت.
روحانی به گفتههای خود عمل کرده است
بهرام پارسایی نماینده مجلس و عضو فراکسیون امید با اشاره به اینکه سطح انتظارات از رئیس جمهوری خیلی زیاد شده است، گفت: « تنها قشری که در اینکه روحانی در زمینه حمایت یا عدم حمایت از جامعه رسانه یا مطبوعات چه کارنامه ای دارد، خود روزنامه نگاراها و جامعه خبرنگاران هستند. متأسفانه هر چقدر به انتخابات ریاست جمهوری سال 96 نزدیک می شویم هجمه حملات به روحانی و تیم کابینه ایشان بیشتر می شود.» وی در ادامه افزود: «روحانی در عمل نشان داده اند که آنچه گفته اند را عملی کرده اند. در بحث سیاست خارجی در همان روزهای شروع به کار تمام توان خود را برای حل بحران هسته ای ایران گذاشت و دیدیم که چگونه فرجام قضیه برجام را به هم رساند، یا در زمینه سیاست داخلی و ایجاد تعادل در سطح جامعه و جلوگیری و کنترل تورم نیز از اقداماتی بود که خلاف آنچه که برخی رسانه های تندرو آن را بهانه کرده اند را ثابت می کند. به نظر من بهترین قاضی ها بریا سخنرانی روز افتتاحیه رئیس جمهور خود رسانه ها هستند.»
کم کاری های دولت پیشین را به روحانی نسبت ندهیم
جلال میرزایی نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به اقدامات دولت بر اساس وعده هایی بود که در روز اول شروع به کار داده است، گفت: « رسانهها یکی از مولفه های جامعه مدنی هستند و هیچ دولتی نمی تواند به آسانی از کنار آنها و مشکلاتشان بگذرد و در این خصوص وعده های سر خرمن بدهد. اتفاقا از سال 75 تا کنون باز این دولت روحانی است که با لایحه ای قصد تدوین نظام رسانه را دارد.» وی در ادامه افزود: «برخی رسانه ها تمام کاستیهای دولت پیشین که دولت روحانی وارث ان بوده است را از کم کاری یا بی توجهی دولت یازدهم می دانند، در صورتی که چنین نیست. روحانی به آنچه تا حالا گفته است عمل کرده است. کم کاری های دولت پیشین را به روحانی نسبت ندهیم» .
منبع: نوآوران/انتشاردهنده: علیرضا پرندوش
ثبت دیدگاه