استاد دانشگاه تهران اظهار داشت: در انتخابات سال ۸۴ هم نظرسنجیها در ایران حکایت از این میکرد که آقای هاشمی رفسنجانی پیروز مبارزه خواهند بود اما دیدیم که آقای احمدینژاد همه را شگفت زده کرد.
به گزارش «بامردم»، صادق زیباکلام استاد دانشگاه در خصوص نتیجه انتخابات ایالات متحده با بیان اینکه آن چیزی که اتفاق افتاده مقدار زیادی شبیه انتخابات ۸۴ ایران بین آقای احمدینژاد و آقای هاشمی رفسنجانی است گفت: در آن انتخابات هم خیلیها نظرشان این بود که آقای هاشمیرفسنجانی با توجه به جایگاه، نقش، پیشینه سیاسی و اینکه آقای احمدینژاد واقعا جزء حاکمیت به حساب نمیآمد حتما برنده میشود.
زیباکلام خاطر نشان کرد: در انتخابات سال ۸۴ هم نظرسنجیها در ایران حکایت از این میکرد که آقای هاشمی رفسنجانی پیروز مبارزه خواهند بود اما دیدیم که آقای احمدینژاد همه را شگفت زده کرد و این در شرایطی بود که خیلی از آمارها و نظرسنجیهایی که حتی توسط صدا و سیما و طرفداران اصولگرای آقای احمدینژاد انجام شده بود برخلاف این مساله را نشان میداد.
وی اظهار اظهار داشت: نکته مهم این است که ما به تدریج داریم متوجه میشویم، کسانی که نمیخواستند در انتخابات شرکت کنند و به همین دلیل نظرسنجیها هم نمیتوانستند در مورد آنها داوری درستی داشته باشند آمدند و در انتخابات شرکت کردند یعنی حدود ۲۰-۳۰ درصد از کسانی که به نظر میرسید قصد شرکت در انتخابات را ندارند، آمدهاند در انتخابات رای دادهاند و به آقای ترامپ هم رای دادهاند.
این استاد دانشگاه افزود: چیزی که باعث شد آقای ترامپ این پیروزی غیرمنتظره را به دست بیاورد آرائی بود که بنا نداشتند در انتخابات شرکت کنند ولی آمدند و به آقای ترامپ رای دادند.
وی با بیان اینکه بعد از انتخابات آمریکا قطعا جریانات آمریکاستیز و جریاناتی که در ایران اصرار بر دشمنی با آمریکا دارند از پیروزی ترامپ بسیار خوشحال و شعف زده هستند گفت: دلیل این خوشحالی این است که با ورود آقای ترامپ به کاخ سفید احتمال هرگونه تنشزدایی و نزدیکی با ایران را مرتفع خواهد شد و تندروها هم دیگر نگرانی ندارند که مبادا تنشزدایی یا نزدیکی بین ایران و آمریکا صورت بگیرد و از این بابت خیلی خوشحال هستند.
زیباکلام افزود: تندروها با موضعگیریهایی که آقای ترامپ خواهد کرد به میانهروها خواهند گفت دیدید شما چقدر اشتباه فکر میکردید؟! دیدید حق با ما بود و به آمریکا به هیچ وجه نمیشود اعتماد کرد؟! ببینید موضعگیریهایی که آقای ترامپ دارد علیه جمهوری اسلامی ایران انجام میدهد، دیدید ما گفتیم که گول آمریکا را نباید خورد و لبخند دوستی آمریکا رو نباید جدی گرفت؟!.
وی تاکید کرد: آنقدرها طول نخواهد کشید که خیلیها از ایران چراغ به دست خواهند گرفت و به دنبال روزهایی که آقای اوباما در راس کاخ سفید بود و آقای جان کری سکان وزارت خارجه آمریکا را در دست داشت بگردند، آن روز متوجه خواهند شد که چه روزهای خوبی بود که میشد با آمریکا به تفاهم رسید، به سمت تنشزدایی رفت اما این فرصت طلایی را ما در ایران از دست دادیم.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه روسها هم خیلی خوشحال هستند که یک آدم تندرو در راس کاخ سفید قرار گرفته گفت: چون روسها معتقد هستند که با تندروها میشود کنار آمد اما با دموکراتها نمیشود؛ آنها معتقدند با ریگان، ترامپ و جرج بوش میشود کنار آمد ولی با دموکراتها کنار آمدن همواره دشوار بوده است بنابراین روسها هم مثل تندروهای خودمان خیلی خوشحال هستند که آقای ترامپ رئیس جمهور شده ولی قطعا جریانات میانرو، لیبرال، طرفدار حقوق بشر و غیره در اروپا از پیروزی آقای ترامپ استقبال نمیکنند.
منبع: عصر ایران/انتشاردهنده: علیرضا پرندوش
ثبت دیدگاه