چهارشنبه, 12 دی 1403 Tuesday, 31 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 44949 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد دیدگاهها : 2512×
بخش‌های بدن که بدون آنها هم می‌توان زنده ماند
19 آذر 1395 ساعت: 1:37
شناسه : 24524
4

به گفته محققان، برخی از بخش های درونی بدن هستند که افراد می توانند بدون آنها هم زندگی کنند، هرچند این زندگی همراه با برخی محدودیت ها هم هست. به گزارش «بامردم»، همه می دانیم که برداشتن آپاندیس مشکل حادی برای بدن ایجاد نمی کند. اما برخی دیگر از بخش های درونی بدن هم هستند […]

پ
پ

بدن انسان

به گفته محققان، برخی از بخش های درونی بدن هستند که افراد می توانند بدون آنها هم زندگی کنند، هرچند این زندگی همراه با برخی محدودیت ها هم هست.

به گزارش «بامردم»، همه می دانیم که برداشتن آپاندیس مشکل حادی برای بدن ایجاد نمی کند. اما برخی دیگر از بخش های درونی بدن هم هستند که بدون آنها می توان به زندگی ادامه داد:
یک ریه
به گفته محققان، زندگی تنها با یک ریه یا یک و نیم ریه تفاوت چندانی با زندگی با دو ریه ندارد. مشاهدات نشان می دهد افرادی که با عمل جراحی یک ریه شان را برداشته اند توانسته اند ۷۰ تا ۸۰ درصد عملکرد تنفسشان را حفظ کنند. در این مواقع، معمولا ریه باقیمانده برای جبران ریه از دست رفته، زودتر منبسط شده و روند عملکرد را تسریع می کند.
یک کلیه
فردی که یک کلیه اش را از دست داده می تواند تا سال ها با یک کلیه دیگر زنده بماند. در بلندمدت ممکن است در عملکرد کلیه کمی مشکل ایجاد شده یا فرد مبتلا به فشارخون بالا شود، اما در مجموع یک کلیه سالم می تواند همانند دو کلیه هم به خوبی کار کند.
معده و روده کوچک
امکان دارد کل معده برداشته شود و در عوض مری، گلو را مستقیماً به روده کوچک وصل کند. بعد از دوره بهبود فرد باید وعده های غذایی کوچک بخورد و به خاطر عدم جذب ویتامین های کافی، مکمل مصرف کند. نتایج مشابه در مورد برداشتن کامل یا جزئی روده کوچک هم وجود دارد.
روده بزرگ
زمانی که روده بزرگ برداشته می شود ممکن است جراح برای دفع مدفوع، سوراخی در قسمت شکم ایجاد کرده و کیسه ای به آن برای جمع آوری مدفوع وصل شود. معمولا این کیسه ها به اندازه یک کف دست هستند. به این عمل جراحی کولوستومی گفته می شود.
غده تیروئید
غده تیروئید که در گردن قرار دارد بر رشد، نمو، متابولیسم و سایر عملکردها کنترل دارد. طبق اعلام انجمن تیروئید آمریکا، در افرادی که غده ی تیروئیدشان برداشته می شود فرد می تواند سال ها تحت درمان با هورمون تیروئید بوده و به زندگی اش ادامه دهد.
طحال

در صورت پارگی طحال، باید این عضو بدن برداشته شود. حال اگر هیچ مشکل دیگری در بدن وجود نداشته باشد، سایر اندام های بدن کارهای طحال را انجام خواهند داد اما از آنجائیکه طحال به بدن در مقابله با عفونت کمک می کند بیمار در معرض ریسک بالای بیماری قرار می گیرد. در چنین مواقعی زدن واکسن، نظیر واکسن آنفولانزا، می تواند کمک کننده باشد.


 منبع: جام جم | انتشاردهنده: علیرضا پرندوش

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.