مزایا و معایب استفاده از موکت در طراحی فضا داخلی
از جمله ابزارهای موجودی که با استفاده از آن میتوانیم کف ساختمان را در طراحی فضا داخلی بپوشانیم، موکت است. این نکته به شرایطی مانند محیط، میزان بودجه و کاربرد ساختمان، بستگی دارد. موکتها یکی از انواع کفپوشها بوده که به شما این امکان را میدهد، منزل شما و فضای داخلی خانه شما را گرم و صمیمیتر کند. استفاده از موکتها برای افرادی که به انواع سرامیک و سنگ حساسیت دارند، گزینه مناسبی خواهد بود. در این مطلب قصد بر این داریم تا در مورد مزایا و معایب استفاده از موکت در طراحی فضا داخلی به طور کامل صحبت کنیم. پس اگر قصد دارید تا در طراحی فضای داخلی خود، از موکت استفاده کنید، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید. پیشاپیش امیدواریم، از مطالب پیشرو نهایت استفاده را ببرید.
مزایا استفاده از موکت در طراحی فضای داخلی
موکتها از تنوع بالایی برخوردار هستند و میتوان در هر بخشی از منزل مانند اتاقخواب، راهپله، اتاق کودک، پذیرایی، نشیمن و… استفاده کرد. همچنین استفاده از انواع موکت در طراحی فضای داخلی، دارای مزایای زیادی میباشد. برخی از مزایا استفاده از موکت در طراحی فضای داخلی عبارتاند از:
- استفاده از موکت در طراحی فضای داخلی میتواند، یک عایق صدای مناسب برای کف آپارتمان شما باشد.
- از دیگر مزایا استفاده از موکت در طراحی فضای داخلی، عدم انتقال سرما از کف برای ساختمانهایی است که گرمایش مناسبی از کف محیط ندارند.
- استفاده از موکت در طراحی فضای داخلی، از تنوع طرح و رنگ بالایی برخوردار است.
- داشتن تنوع در قیمت انواع موکت، از دیگر مزایا استفاده از موکت در طراحی فضای داخلی، خواهد بود.
- یکی دیگر از مزایا استفاده از موکت در طراحی فضای داخلی این است که برای ابعاد مختلف قابلخرید خواهد بود.
- استفاده از موکت در طراحی فضای داخلی، قابل برش برای فضاهایی با فرم نامنظم خواهد بود.
- و…
معایب استفاده از موکت در طراحی فضای داخلی
اگرچه استفاده از موکت در طراحی دکوراسیون داخلی مزایای زیادی دارد و این مزایا آن را به یکی از ایدهآلترین انواع کفپوش تبدیل میکند، اما معایب واقعی نیز وجود دارد. این بدان معنا نیست که شما نباید از موکت برای طراحی فضای داخلی استفاده کنید، اما اطمینان حاصل کنید که قبل از تصمیم نهایی در مورداستفاده از آنچه که از انواع کفپوش انتظار دارید را درک کردهاید. برخی از معایب استفاده از موکت در طراحی فضای داخلی به شرح زیر است:
- یکی از معایب استفاده از موکت در طراحی فضای داخلی این است که احتمال دارد فضای خانه شما فرسوده و یا شکسته نشان داده شود.
- تابیدن آفتاب و نور مستقیم خورشید به موکت، ممکن است، رنگ آن را بهمرور کمرنگتر و کدرتر کند.
- اگر موکت در طراحی فضای داخلی بهخوبی و مرتب پاکیزه نشود، میتواند ایجاد حساسیت و آلرژی به گردوخاک و آلودگی را در افراد خانواده تشدید کند.
- موکتهایی که با آب از بین رفته و آسیبدیدهاند را باید هرچه سریعتر از فضای داخلی خانه حذف کرد. زیرا این موکتها میتوانند قارچ و کپک را به لایه زیرین موکت منتقل کرده و آسیبهای جدیتری را ایجاد کند.
- بافت متراکم موکت در طراحی فضای داخلی منزل، میتواند رطوبت، لکه و کپک بیشتری را به خود جذب کند.
- یکی دیگر از معایب استفاده از موکت در طراحی فضای خانه، این است که ظاهری قدیمیتر را به خانه شما خواهد داد.
- و…
انواع موکت در طراحی فضا داخلی
در بخش قبل درباره مزایا و معایب استفاده از موکت در طراحی فضا داخلی صحبت شد. اکنون در این بخش قصد داریم تا برخی از موکتها را برای شما معرفی کرده و به طور مختصر دربارهشان توضیحاتی دهیم. برخی از انواع موکتها عبارتاند از موکت نمدی، موکت سیزال، موکت پرز بلند و…
موکت نمدی
همانطور که میدانید، نمد نوعی از زیرانداز سنتی است که از الیاف پشمی به وجود آمده است. اکثر افراد قدیمی بر این باورند که نمد میتواند از درد مفاصل، درد رماتیسم و کمردرد پیشگیری کند. موکت نمدی، نسل جدید از موکتها بوده که از ماشینآلات پیشرفته صنعتی، به وجود میآیند. این محصول دارای الیاف بافته شده نیست و الیاف بدون بافت در کنار هم قرار گرفته و با چسب و رزین در دستگاههای پرس غلتکی به هم فشرده میشود. در واقع بافت به شکل رایج در سایر موکتها، در موکت نمدی وجود ندارد، بلکه الیاف خرد شده با تکنیک سوزنی در دستگاه به هم فشرده میشود.
موکت سیزال
از دیگر انواع موکتهای موجود در بازار، موکت سیزال میباشد. موکت سیزال جزء برترین برندهای آلمانی و اروپایی است که حضور موفقی در ایران داشته است. قیمت موکت سیزال در ایران در دسته کارهای گران و لوکس قرار میگیرد که با درنظرگرفتن کیفیت بینظیر و دوام بالای آن کاملا منطقی به نظر میرسد. از جمله طرحهای محبوب و پرفروش موکت سیزال در دسته رول، میتوان به موکت طرح سیکرت، موکت طرح سیدنی، موکت طرح شگی و موکت طرح اسنوپی اشاره کرد.
موکت پرز بلند
موکت پرز بلند محصولی است که امروزه بهعنوان نسل جدید موکت نمدی و موکت کبریتی از آن یاد خواهد شد. طول نخ این کفپوشها در مقایسه با مدلهای قدیمی دارای اندازه بلندتری میباشد. همچنین یکی از تفاوتهای اصلی آنها با موکتهای ساده در پرزهای بسیار بلند آن است. موکت پرز بلند در حالت کلی به سه دسته متفاوت تقسیم میشوند. لوپ، کات و ترکیبی یا همان لوپ کات، از انواع مختلف این نوع از موکت میباشد. کیفیت بسیار عالی در کنار قیمت مناسب باعث شده که موکت پرز بلند، یکی از پرطرفدارترین و پرفروشترین موکتهای بازار باشد. اما یکی از مشکلاتی که زمان خرید این نوع موکت با آن مواجه میشویم گستردگی و تنوع مدلهای مختلف آن است.
نتیجهگیری
در این مقاله با عنوان مزایا و معایب استفاده از موکت در طراحی فضا داخلی بهطورکلی صحبت شد. همچنین در ادامه به بررسی چند نوع از موکت، به طور جداگانه پرداختیم. در انتخاب موکت در طراحی فضای داخلی، دقت کنید که رنگی را انتخاب کنید که با دکوراسیون و حال و هوای اتاق شما هماهنگ باشد. رنگهای خنثی برای اکثر فضاها مناسب هستند و رنگهای روشنتر میتوانند فضاهای کوچک را بزرگتر جلوه کنند. آبی و سبز سرد رنگ، دکوراسیون آرام و ملایمی خلق میکند. این در حالی است که قرمز تند یا رنگهای طلایی میتواند فضاهای بزرگ را صمیمیتر نشان دهند. موکتهای نقشدار با رنگهای تیره، آلودگی و لکهها را نشان نمیدهند و میتوانند فضا را لوکستر کنند. از اینکه تا انتهای این مطلب، با ما همراه بودید، نهایت سپاس و قدردانی را داریم. در نهایت امیدواریم از مطالب ارائه شده در این سایت، بهره کافی را برده باشید. در صورت ایجاد هرگونه سؤال و یا ابهامی، میتوانید آن را در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.
ثبت دیدگاه