پنج‌شنبه, 20 دی 1403 Thursday, 9 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 45063 تعداد نوشته های امروز : 5 تعداد دیدگاهها : 2524×
آشنایی با انواع دستگاه بسته بندی
5 تیر 1402 ساعت: 18:12
شناسه : 258121
3

بسته بندی یکی از ضروری‌ترین قسمت‌های تولید یک محصول است. بسته بندی با استفاده از دستگاه‌های انجام می‌شود که به آن‌ها دستگاه بسته بندی گفته می‌شود. این دستگاه‌‎ها انواع مختلفی دارند که هر کدام از آن‌ها برای بسته بندی یک نوع محصول استفاده می‌شود.

پ
پ

آشنایی با انواع دستگاه بسته بندی

بسته بندی از مهم‌ترین مراحل جذب مشتری و افزایش میزان فروش محصولات است. بسته بندی سبب کاهش خرابی محصول، حفظ کیفیت و جلوگیری از آلودگی محصول می‌شود. البته یک بسته بندی مناسب علاوه بر افزایش ماندگاری محصولات، جذابیت آن را افزایش داده و برند شما را در میان رقبا متمایز می‌کند. برای بسته بندی محصولات مختلف، دستگاه‌های بسته بندی متفاوتی وجود دارد. در این مطلب با انواع دستگاه بسته بندی آشنا می‌شویم.

بسته بندی

در سال‌های اخیر بسته بندی از یک کار حاشیه‌ای به یکی از مهم‌ترین مراحل تولید محصول تبدیل شده است. بسته بندی باعث حفظ محصول و سلامت آن شده و از آلوده شدن آن جلوگیری می‌کند. همچنین طراحی و رنگ‌های استفاده شده در بسته بندی به جذابیت محصول شما اضافه می‌کند و باعث می‌شود در قفسه فروشگاه بیشتر دیده شود. همین موضوع باعث افزایش فروش محصول شما شده و باعث برتری برند شما در بین سایر رقبا می‌شود.

نکته جالب این است که بسته بندی هم داخل کارخانه‌ها و هم داخل منزل قابل انجام است. بیشتر کارخانه‌ها در انتهای خط تولید خود دستگاه‌های بسته بندی را قرار داده‌اند تا بسته بندی محصولاتشان را انجام دهند. اما با گذشت زمان به خصوص در زمان شیوع بیماری کرونا و مشکلات خروج از خانه، بسیاری از افراد رو به کار در منزل آوردند. از این رو شرکت‌های تولید دستگاه‌های بسته بندی، انواع دستی و کوچکتر این دستگاه‌ها را برای استفاده در منزل تولید نمودند.

دستگاه بسته بندی

دستگاه بسته بندی نوعی از ماشین آلات صنعتی هستند که برای بسته بندی محصولات کاربرد دارند. دستگاه‌های بسته بندی هم دارای مدل‌های خانگی هستند که برای بسته بندی در منزل و کارگاه‌های کوچک مناسب هستند و هم دارای مدل‌های صنعتی می‌باشند که برای استفاده در کارگاه‌های بزرگ و کارخانه‌ها طراحی شده‌اند. شما برای خرید یک دستگاه بسته بندی ابتدا باید نوع محصول خود را مشخص نموده و سپس محیطی که در آن قرار است به انجام فرآیند بسته بندی بپردازید را مشخص نمایید. در نهایت اقدام به خرید دستگاه مورد نظر خود نمایید.

انواع دستگاه بسته بندی

انواع مختلفی از دستگاه بسته بندی وجود دارند که هرکدام از آن‌ها برای نوعی از بسته بندی محصولات مورد استفاده قرار می‌گیرند. اگر شما در ابتدای راه اندازی قسمت بسته بندی محصولات خود هستید، نیاز است تا با انواع دستگاه بسته بندی آشنایی داشته باشید تا بتوانید بهترین دستگاه را بسته به ابعاد کار و نوع محصول خود تهیه نمایید.

دستگاه سلفون کش

images 1687762941 649937fdb0112 - آشنایی با انواع دستگاه بسته بندی - دستگاه بسته بندی

دستگاه سلفون کش جزو پرکاربردترین و محبوب‌ترین دستگاه‌های بسته بندی است. این دستگاه از نظر مکانیزم عملکرد به سه دسته دستگاه سلفون کش دستی، دستگاه سلفون کش نیمه اتوماتیک و دستگاه سلفون کش تمام اتوماتیک تقسیم می‌شود. دستگاه سلفون کش نیمه اتوماتیک کاربرد کمتری نسبت به سایر مدل‌های این دستگاه دارد و کم یاب‌تر از مدل‌های دستی و اتوماتیک است. دستگاه سلفون کش دستی بیشتر برای بسته بندی محصولات خوراکی مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما دستگاه سلفون کش اتوماتیک برای بسته بندی یک یا چند جعبه محصول در کنار هم کاربرد دارد. کار با دستگاه‌های سلفون کش بسیار آسان بوده و نیاز به دانش فنی خاصی ندارد.

برای استفاده از دستگاه سلفون کش دستی تنها نیاز است رول سلفون را در جای مخصوص قرار داده و سپس آن را از زیر ظرف محصول رد نموده و ظرف را با استفاده از آن بسته بندی نمایید. برای کار با دستگاه سلفون کش اتوماتیک نیز ابتدا جعبه‌های مورد نظر را روی پالت دستگاه قرار داده و سپس دستورات مربوطه مانند تعداد دور پیچش سلفون را به دستگاه می‌دهیم تا دستگاه شروع به بسته بندی نماید. دستگاه سلفون کش دستی برای کار در منزل نیز کاربرد دارد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد این دستگاه می‌توانید از صفحه دستگاه سلفون کش دیدن نمایید.

دستگاه دوخت دستی

دستگاه دوخت دستی که با نام‌های دستگاه دوخت پلاستیک دستی و یا دستگاه پرس پلاستیک دستی نیز شناخته می‌شود، یکی از دستگاه‌های پرطرفدار در صنعت بسته بندی است. این دستگاه قابلیت دوخت انواع پاکت‌ها و بسته‌های پلاستیکی را دارد. مکانیزم عملکرد دستگاه دوخت دستی همانطور که از نام آن پیداست به صورت دستی است. به این صورت که لبه‌های بسته را روی فک پایینی دستگاه قرار داده و فک بالایی را با نیروی دست پایین آورده و روی فک پایینی فشار می‌دهیم.

دستگاه دوخت پدالی

دستگاه دوخت پدالی نیز جزو دستگاه‌های دوخت پلاستیک به حساب می‌آید. تفاوت این دستگاه با دستگاه دوخت دستی در نحوه استفاده از آن‌هاست. همانطور که در دستگاه دوخت دستی باید با نیروی دست فک بالایی دستگاه را پایین بیاورید، در دستگاه دوخت پدالی این کار توسط نیروی فشار پا روی پدال دستگاه انجام می‌شود. این دستگاه به گونه‌ای طراحی شده است که هم به صورت ایستاده و هم به صورت نشسته بتوان از آن استفاده نمود.

دستگاه دوخت ریلی

images 1687762941 649937fdbad49 - آشنایی با انواع دستگاه بسته بندی - دستگاه بسته بندی

دستگاه دوخت ریلی نوع پیشرفته دستگاه دوخت پلاستیک است. مکانیزم عملکرد این دستگاه به صورت نیمه اتوماتیک است و از سرعت عمل بالاتری نسبت به سایر دستگاه‌های دوخت پلاستیک برخوردار است. این دستگاه دارای یک نوار نقاله نیز هست. برای کار با این دستگاه ابتدا باید لبه پاکت خود را داخل دستگاه قرار دهید. لبه‌های پاکت در قسمت مربوط به دوخت قرار می‌گیرند و باقی پاکت روی نوار نقاله دستگاه. این دستگاه به صورت اتوماتیک عملیات دوخت را انجام می‌دهد و پاکت دوخته شده از قسمت دیگر دستگاه خارج می‌شود. دستگاه دوخت ریلی قابلیت اتصال تاریخ زن حکی را نیز دارد و عملیات چاپ تاریخ را نیز به صورت اتوماتیک انجام می‌دهد.

دستگاه بسته بندی وکیوم

images 1687762941 649937fdbd6df - آشنایی با انواع دستگاه بسته بندی - دستگاه بسته بندی

دستگاه بسته بندی وکیوم یکی دیگر از دستگاه‌های بسته بندی پرکاربرد است که در صنعت بسته بندی از محبوبیت بالایی برخوردار است. این دستگاه بر مبنای تخلیه هوای موجود در داخل بسته کار می‌کند. تماس طولانی مدت با هوا و اکسیژن باعث خرابی بسیاری از محصولات به خصوص مواد غذایی می‌شود. در نتیجه وقتی بتوانیم هوای بسته بندی محصول را به طور کامل خالی نماییم، طول عمر و ماندگاری محصول به طرز چشمگیری افزایش پیدا خواهد کرد.

دستگاه‌های بسته بندی وکیوم به دو دسته صنعتی و خانگی تقسیم می‌شوند. البته مدل صنعتی این دستگاه نیز دارای دو نوع رومیزی و ایستاده است. برخی از دستگاه‌های وکیوم دارای قابلیت تزریق گاز نیز هستند. این دستگاه‌ها امکان تزریق گازهای خنثی و بی‌خطر مانند ازت را به داخل بسته محصول می‌دهند. در واقع پس از خالی نمودن تمام هوای داخل بسته، برای پرکردن آن، از گاز ازت استفاده می‌کنند. تزریق گازهای بی‌اثر ماندگاری محصولات را بیش از پیش افزایش خواهد داد. شما می‌توانید انواع مختلف این دستگاه را در صفحه دستگاه بسته بندی وکیوم مشاهده نمایید.

دستگاه وکیوم خانگی

images 1687762941 649937fdc0098 - آشنایی با انواع دستگاه بسته بندی - دستگاه بسته بندی

دستگاه وکیوم خانگی همانطور که از نام آن پیداست برای بسته بندی محصولات با روش وکیوم در محیط خانه طراحی شده است. این دستگاه ابعاد بسیار کوچک‌تری نسبت به دستگاه‌های وکیوم صنعتی دارد و همچنین قیمت آن نیز بسیار پایین‌تر است. دستگاه وکیوم خانگی به راحتی در محیط‌های کم جا مانند خانه و یا کارخانه‌های کوچک قابل استفاده است. این دستگاه برای بسته بندی گوشت، مرغ، سوسیس، کالباس، سبزیجات و… به کار می‌رود. جهت مشاهده مدل‌های مختلف این دستگاه به صفحه دستگاه وکیوم خانگی مراجعه نمایید.

دستگاه شیرینگ پک

دستگاه شیرینگ پک برای بسته بندی انواع کارتن، بسته‌های شکلات، مواد غذایی، آب معدنی، قطعات خودرو و… کاربرد دارد. این دستگاه قابلیت بسته بندی محصولات به صورت تکی و یا چندتایی را دارد. بسته بندی شیرینگ از محصولات در برابر گرد و غبار محافظت نموده و همچنین سبب افزایش ماندگاری و جا به جایی آسان‌تر محصولات می‌شود. دستگاه شیرینگ پک عملیات بسته بندی را با استفاده از نایلون شیرینگ انجام می‌دهد. این نایلون، روکشی از جنس پلاستیک است که توسط دستگاه روی محصولات کشیده شده و سپس با استفاده از حرارت دور محصول جمع شده و به آن می‌چسبد.

دستگاه سیل القایی

دستگاه سیل القایی در صنایع غذایی، صنایع شیمیایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی و… کاربرد فراوانی دارد. این دستگاه قابلیت بسته بندی بطری‌های پلاستیکی و شیشه‌ای را دارد. دستگاه سیل القایی برای حفظ بهداشت، جلوگیری از بیرون ریختن مواد داخل بطری و همچنین ورود گرد و غبار و آلودگی به داخل بطری مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دستگاه درب بطری‌ها را با استفاده از واشرهای آلومینیومی آب بندی یا در حقیقت سیل می‌کند.

دستگاه تاریخ زن

دستگاه تاریخ زن با اینکه هیچ کدام از قسمت‌های عملیات بسته بندی را انجام نمی‌دهد اما به دلیل اینکه تکمیل کننده فرآیند بسته بندی است، جزو دستگاه‌های بسته بندی محسوب می‌شود. دستگاه تاریخ زن آخرین دستگاه خط تولید است و وظیفه چاپ تاریخ تولید، انقضاء و اطلاعات مهم محصول را برروی آن دارد. دستگاه تاریخ زن به دو دسته تقسیم می‌شود: تاریخ زن حرارتی و جت پرینتر. در ادامه با هرکدام از آن‌ها بیشتر آشنا خواهیم شد.

دستگاه تاریخ زن حرارتی

دستگاه تاریخ زن حرارتی یکی از دستگاه‌های کاربردی در صنعت بسته بندی و قطعه تکمیل کننده این فرآیند می‌باشد. این دستگاه با بهره گیری از نوعی جوهر که با نام ریبون شناخته می‌شود، عملیات چاپ تاریخ را روی بسته محصولات انجام می‌دهد. دستگاه تاریخ زن حرارتی تنها قابلیت چاپ تاریخ تولید و انقضاء را روی بسته داشته و اطلاعات بیشتری را نمی‌تواند چاپ کند. شما تاریخ را باید به وسیله حروف برنجی حروف چینی نمایید.

دستگاه جت پرینتر

دستگاه جت پرینتر نوع پیشرفته‌تری از دستگاه‌های تاریخ زن است که قابلیت چاپ روی هر سطحی را دارد. این دستگاه دارای حافظه داخلی است و هرچیزی را که بتوانید به حافظه این دستگاه وارد نمایید را می‌تواند چاپ کند؛ از جلمه تاریخ تولید، تاریخ انقضاء، نام شرکت، لوگو و… . همچنین دستگاه جت پرینتر سرعت و تیراژ بالاتری نسبت به دستگاه‌های تاریخ زن حرارتی دارد.

سخن آخر

بسته بندی یکی از ضروری‌ترین قسمت‌های تولید یک محصول است. بسته بندی با استفاده از دستگاه‌هایی انجام می‌شود که به آن‌ها دستگاه بسته بندی گفته می‌شود. این دستگاه‌‎ها انواع مختلفی دارند که در این مطلب به طور کامل با آن‌ها آشنا شدیم. برای انتخاب دستگاه بسته بندی مناسب، ابتدا باید نوع محصول و نوع بسته بندی که برای آن در نظر دارید را انتخاب نمایید و سپس بهترین دستگاه را با توجه به این مشخصات انتخاب نمایید.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.