به نقل از عصر ایران ، معین الدین سعیدی اظهار کرد: تلاش جدی را مدیران استان برای حل این مسئله دارند ولی تدبیر لازمی که در کشور باید نسبت به این موضوع و پدیده های جوی داشته باشند وجود ندارد پدیده های جوی در استان سیستان و بلوچستان یک استثنا نیستند وتبدیل به قاعده شده اند. خشم طبیعت و نا مهربانی های که بسیاری از مسئولین اجرایی دارند شرایط بدی را در استان بوجود آورده است.
وی افزود: ستاد بحران باید در چنین شرایطی ورودش جدی تر باشد که نبوده است وزارت نیرو و آقای محرابیان در این مورد کارهای خوبی انجام داده است اما حجم این کارها تناسبی با شرایط فاجعه بار استان سیستان و بلوچستان به لحاظ حوزه آب و برق ندارد. کارهای بزرگی شده است ولی با توجه به شرایط جوی که وجود دارد مردم اثرات این کارها را خیلی لمس نمی کنند. در حوزه برق مدیران تلاشهای می کنند اما در حوزه افت ولتاژها و قطعی ها شرایط سختی داریم.
او ادامه داد: ساختار مدیریت بحران در استان سیستان و بلوچستان باید متحول شود صرف وجود یک اداره در زاهدان و آن هم در استانی که شاید از جنوبی ترین تا شمالی ترین نقطه اش هزار کیلومتر فاصله داشته باشد جوابگو نیست آن هم در استانی که هیچ کدام از ابزارها لوژستیکی و پشتیبانی لازم را ندارد. دو سال پیش پیشنهاد دادیم که ساختار مدیریت بحران هم در سیستان و هم حوزه مکران یعنی چابهار ایجاد شود چون در چابهار بحث های مثل سونامی و گونو را داریم در حالیکه هیچ کدام از سالن های مدیریت بحران و تجهیزات و ماشین آلات لازم را نداریم.
سعیدی تاکید کرد: از طرف دیگر باید در حوزه آب و برق سیستم پدافند غیرعامل باید فعال باشد که نیست. الان در چابهار بخشی داریم که ۵۸ روستا دارد که یک متر لوله کشی آب تا الان نداشته است در چنین شرایطی باید نوع نگاه ها به طور اساسی نسبت به توزیع فرصت ها و منابع در حوزه مدیریت بحران متفاوت باشد و استان سیستان و بلوچستان جدی تر گرفته شود.
وی با اشاره به افزایش آمار مهاجرت از استان تصریح کرد: بیشترین آمار مهاجرت و خروجی از استان را در شمال استان یعنی زابل، هیرمند، هامون، زهک و نیمروز داریم. با تنش آبی که ایجاد شده است و ممانعتی که گروه طالبان از انتقال حقابه هیرمند انجام می دهند این تاثیر مستقیمی در معیشت مردمان آن سرزمین داشته است و منجر به مهاجرت از استان شده است. در جنوب استان بیشترین مهاجرت ها از روستاها به شهر چابهار و اطراف چابهار است که پدیده حاشیه نشینی را رقم زده است. البته کارهای که در جنوب در حوزه آب شده است آهنگ مهاجرت ها را در جنوب کمتر کرده است
نمایند مردم چابهار در مجلس گفت: تردید نکنید اگر موضوع آب استان به طور کامل حل نشود ما شاهد یک فاجعه در حوزه مهاجرت ها از استان به سایر نقاط کشور خواهیم بود و قطعا این وضعیت در حاشیه شهرهای بزرگ فاجعه ای دیگر را رقم می زند.
وی خاطر نشان کرد: امیدواریم در کنار خشم طبیعت عطوفت و مهربانی مسئولان نسبت به توسعه انسانی در استان سیستان وبلوچستان اتفاق بیفتد که شاهد این همه مشکلات نباشیم.
ثبت دیدگاه