شنبه, 1 دی 1403 Saturday, 21 December , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 44769 تعداد نوشته های امروز : 13 تعداد دیدگاهها : 2503×
جوشاندن آب در کتری مسی ضرر دارد؟ قهوه جوش مسی چطور؟
22 شهریور 1402 ساعت: 1:25
شناسه : 263739
8

 در استفاده از کتری و قهوه جوش مسی باید دقت کرد تا دچار مسمویت نشد.

پ
پ

جوشاندن آب در کتری مسی

شاید جالب باشد بدانید که بخاطر اینکه مس به خوبی حرارت را انتقال میدهد، آب داخل کتری مسی سریع تر از سایر کتری ها به جوش می آید و یکی از دلایلی که برخی افراد جوشاندن آب در کتری مسی را انتخاب می کنند همین ویزگی است. البته ظروف مسی ویژگی های دگیری نیز دارند. مثلا استفاده از ظرف های مسی برای برای پخت و پز و خوردن غذا و … باعث می شود تا میزان مس مورد نیاز بدن تامین شود. تامین مس روزانه ای که بدن نیاز دارد بسیار مهم است زیرا این ماده به خودی خود در بدن سنتز نمی شود و حتی اگر تمایلی به خرید ظروف مسی و استفاد از آنها ندارید باید از طریق مواد غذایی که عنصر مس را در خود دارند، مس بدن خود را تا حد نیاز تامین کنید.

اما به سراغ اصل مطلب برویم. آیا جوشاندن آب در کتری مسی ضرر دارد؟ ظروف مسی مانند کتری در حالتی برای جوشاندن آب مناسب هستند که به خوبی قلع اندود شده باشند و یا یک لایه فولادی داخلی داشته باشند. همچنین روی این لایه خراشیدگی و خرابی وجود نداشته باشد. البته این مورد را در نظر داشته باشید که اگر به دفعات زیاد از کتری مسی استفاده نمایید امکان آسیب دیدن این لایه قلع یا فولاد درون آن وجود دارد لذا باید استفاده از کتری مسی را کنترل کنید.

از این رو استفاده از ظروف مسی قدیمی که لایه داخلی ندارند و یا این لایه از بین رفته است برای جوشاندن آب پیشنهاد نمی شود. بهتر است از کتری جدید تری استفاده نمایید و یا کتری خود را برای ترمیم به کارگاه های ساخت ظروف مسی ببرید تا آن را قلع اندود کنند.

اگر بخواهیم از مضرات کتری مسی بگوییم، استفاده از کتری مسی که لایه ی قلع ندارد می تواند منجر به مسمومیت با مس شود. منظور از مسموم شدن با مس، ورود مس به خون به مقدار بیش از نیاز بدن می باشد. از این رو پیشنهاد می کنیم از این کار اجتناب نمایید تا سلامت بمانید و به سمیت فلزی دچار نشوید.

اما آیا استفاده از کتری مسی فایده دیگری به جز جوش آمدن سریع تر دارد؟ برخی تحقیقات نشان داده است که وقتی آبی داخل کتری مسی به جوش آمده باشد، می تواند به سیستم گوارش شما برای هضم بهتر غذا کمک کند. همچنین به گفته برخی، آب جوشیده شده در کتری مسی، انرژی مثبت خاصی دارد.

همچنین اگر آبی درون ظرف مسی جوشانده اید و قصد دارید آن را نگهداری کنید، پیشنهاد می شود آب را به ظرف دیگری منتقل کنید تا امکان مسمومیت وجود نداشته باشد. ضمنا پس از جوشاندن آب در کتری مسی، بهتر است کتری را با دستمال نرم خشک کنید تا ظرف شما اکسید نشود. اکسید مس گرچه زیباست اما می تواند مثل اکسید سایر فلزات خطرآفرین باشد.

اگر آبی را قبلا در کتری جوشانده اید، از جوشاندن مجدد آن بپرهیزید و در صورت نیاز از آب تازه استفاده نمایید زیرا جوشاندن بیش از حد آب خوب نیست. همچنین اگر از کتری مسی استفاده می کنید بهتر است از نوعی استفاده کنید که دارای سوت باشد تا پس از به جوش رسیدن آب، از این موضوع مطلع شوید و اجازه ندهید آب بیش از این بجوشد.

یکی دیگر از وسایل مسی که برای جوشاندن مایعات استفاده می شود، شیر جوش – قهوه جوش مسی است که عمدتا برای جوشاندن شیر یا درست کردن قهوه ترک از آن استفاده می شود. این قهوه جوش ها با توجه به مسی بودنشان، حرارت را یکنواخت در سطح مایع پخش می کنند و مایع هم زودتر و هم بهتر جوش می آید و باعث طعم لذیذی می شود. البته در استفاده از این وسیله نیز دقت کنید که قهوه جوشتان حتما قلع اندود شده باشد و البته شیر یا سایر مایعات درون آن بیش از حد نجوشند. ضمنا پس از اتمام استفاده، ظرف را به خوبی تمیز نمایید و آن را خشک کنید.

در نظر داشته باشید که هیچ وقت برای تمیز کردن شیرجوش یا کتری یا سایر ظروف مسی مثل کاسه مسی و … از اسکاج های زبر استفاده نکنید. این وسایل به روکش قلعی ظرف شما آسیب میزنند و در نتیجه کارایی ظرف را کم می کنند.

در نهایت اما جوشاندن آب در کتری مسی و دیگر وسایل ساخته شده از مس، اگر که به اندازه کافی و با رعایت قواعدی چون دارا بودن لایه داخلی قلع انجام شده باشد، خطری ندارد و حتی برای شما مفید نیز هست و علاوه بر خاصیت آنتی اکسیدانی که دارد، مس مورد نیاز بدنتان را تامین می کند اما در صورت استفاده بیش از حد و اشتباه از این ظروف، امکان اینکه دچار مسمویت شوید وجود دارد.

برچسب ها : سلامت بدن

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.