باتری شارژر دیزل ژنراتور – برد ژنراتور – AVR دیزل ژنراتور
باتری شارژر دیزل ژنراتور
به زبان ساده باتری شارژر وسیله ای جهت شارژ باطریهای مختلف میباشد.
باتری شارژر یکی از اجزای تشکیل دهنده تابلو برق دیزلژنراتور میباشد. یک وسیلهالکترونیکیکوچک است که درون تابلو ژنراتور جهت نظارت بر خروجی برق باطری و شارژ باتری نصب میگردد. این وسیله الکترونیکی کوچک به طور خودکار ولتاژ ترمینال خروجی الکتریکی باتری را مشاهده نموده و در صورت نیاز به شارژ آن میپردازد. نصب شارژر اتوماتیک باطری درون تابلوهای ATS (اتوماتیک ترنسفر سوئیچ) از الزامات بوده ولی امروزه نصب شارژر باطری درون تابلوهای نرمال نیز به صورت امری عادی درآمدهاست. وسیله ای جهت شارژ باطریهای مختلفاست.تغذیه باتری شارژر از ولتاژ برق شهر تامین میگردد و خروجی آن مستقیما به دو سر باتری متصل میگردد. در اصل ولتاژ خروجی باتری شارژرها 13/7 و 27/4 ولت میباشد و آن به این خاطر است که ولتاژ هر سلول باطری های سرب اسید حدود 2/1 ولت میباشد و با سری کردن 6 عدد از آنها ولتاژ باطری حدود 12.6 ولت میشود ولی برای شارژ کردن باطریها بهتر است برای هر سلول 2/28 ولت به آنها اعمالکرد.
از آنجا که باطریهای سرب اسید ماشینی (مانند باتریهای لیتیوم یونی مورد استفاده در لپتاب)، بر عکس باتری های قلمی لیتیومی و نیکل کادمیوم باید همیشه فول شارژ باشند، وگرنه عمر آنها بشدت کاهش می یابد لذا استفاده از باتری شارژر در کنار دیزل ژنراتور ضروری است.
اگر ولتاژ شارژ باطری ها بیشتر از این حد یا کمتر از 12 یا 24 ولت شود باطری شروع به سولفاته شدن یا شوره زدن میکند و قدرت جریان دهی آن بشدت کاهش مییابد چون یک لایه سولفات عایق بین قطبهای باتری و بستهای سر باتری ایجاد میشود.
انواع برندهای مطرح در زمینه باتری شارژر دیزل ژنراتور عبارتند از :
دیپسی – کومپ – دیتاکام – انکو – امکو – آکرو – سیلیکون پاور
برد کنترلی دیزل ژنراتور
برد کنترل دیزلژنراتور در واقع اصلیترین بخش دیزل ژنراتور است و آن را میتوان قلبِ یک مجموعه ژنراتور دانست. چرا که این قطعه امکان روشن و یا خاموش شدن ژنراتور به صورت خودکار را ارائهمیکند. وقتی که قطعه «سوئیچ خودکار انتقال» احتیاج به روشن کردن ژنراتور داشته باشد، پیام را به برد کنترل دیزل ژنراتور ارسال میکند و این قطعه نیز دستور شروع به کار ژنراتور را صادرمیکند.
پس از روشن شدن ژنراتور، این قطعه استارتر را خاموشمیکند. از سوی دیگر، هنگامی که سوئیچ خودکار انتقال تصمیم به خاموش کردن دستگاه کند، این درخواست را به برد کنترل دیزل ژنراتور ارسال میکند تا ژنراتور خاموش شود. برد دیزل ژنراتور یک قطعه حیاتی است که بایستی حتما در جلوگیری از خرابی دیزل ژنراتور و موتور برق مورد استفادهقراربگیرد. عملکرد آن مانند یک چراغ راهنمایی و رانندگیاست که کلیه پارمترهای اساسی از قبیل دمای آب _ دور موتور _فرکانس _ فشار روغن _ ولتاژ و… را علاوه بر نمایش، کنترل و محافظتمیکند.
به این طریق که اگر پارامترها دارای مقادیر مجاز باشند مانند چراغ سبز راهنما و رانندگی به دیزل ژنراتور اجازه ادامه فعالیت را میدهد و چناچه اندازه یک پارامتر به محدوده غیر مجاز نزدیک شود مانند چراغ زرد ، برد کنترل دیزل ژنراتور اعلام آلارمکرده اما کماکان به دیزل ژنراتور اجازه کار و فعالیت میدهد ولی چناچه اندازه آن پارامتر کمتر و یا بیشتر از حد نرمالباشد و وارد محدوده غیرمجاز شود، برد دیزل ژنراتور مانند چراغ قرمز باعث خاموش شدن دیزل ژنراتورمیگردد و به این ترتیب برد کنترل دیزل ژنراتور مانع از آسیب دیدگی دیزل ژنراتور میشود. کنترلر دیزل ژنراتور یا به اصطلاح برد کنترل دیزل ژنراتور همانند مغز انسان برای دیزل ژنراتور عمل میکند.
این محصول در یک دستگاه دیزل ژنراتور مشخص خواهدکرد که چه موقع باید دستگاه استارتکرده و شروع به کار کند، در چه زمانی دستگاه دیزل ژنراتور بایستی متوقفگردد و از سوی دیگر به طور مداوم خروجی سنسور روغن و سنسور آب موتور دیزل رابرای حفاظت از موتوردیزل کنترل میکند و برای محافظت از ژنراتور خروجی ولتاژ را کنترل میکند تا مطمئن باشیم که ژنراتور با خروجی برق باکیفیت ثابت 240 ولت (240V) و یا 400 ولت (400V) با فرکانس ثابت 50 هرتز (50HZ) تحویل میدهد.
همچنین یکیدیگر از قابلیتهای ساده برد کنترلی دیزل ژنراتور اندازه گیری میزان موجودی گازوئیل منبع سوخت دیزل ژنراتور میباشد و مشخصکردن زمان سوختگیری با فرمان دادن به پمپ های سوخت رسان تعبیه شده که گازوئیل را از منبع سوخت اصلی به منبع دیزل ژنراتور منتقلکنند.
یکی از شناخته شده ترین کاربردهای کنترلر دیزل ژنراتور در تابلوهای اتوماتیک دیزل ژنراتور میباشد که نقش آنها تبدیل دیزل ژنراتور نرمال به یک دستگاه دیزل ژنراتور اتوماتیک بدون استفاده از اپراتور است.
برندهای معتبر در زمینه برد کنترلی عبارتند از :
دیپسی – کومپ – دایف – انکو – وودوارد – دیتاکام – PCC و …
AVR دیزل ژنراتور
رگولاتور ولتاژ دیزل ژنراتور بصورت یک برد الکترونیکی بر روی تابلو کنترلر دیزل ژنراتور نصب می گردد که وظیفه اصلی آن کنترل ولتاژ خروجی ژنراتور میباشد که با تغییر دور موتور و کنترل آن ولتاژ خروجی را تنظیم مینماید.
رگولاتور ولتاژ دیزل ژنراتور یا ای وی آر (AVR) ژنراتور در ارتباط مستقیم با سیستم تحریک ژنراتورهای بدون جاروبک میباشند، بدین صورت که با تولید جریان از نوع DC، برق مورد نیاز برای اکسایتر یا EXCITER ژنراتور را تامین مینماید. برای ساده تر شدن موضوع میتوان گفت وظیفه اصلی برد AVR یا رگلاتور ولتاژ دیزل ژنراتور، تنظیم ولتاژ خروجی ژنراتور بر روی ۴۰۰ ولت یا هر مقدار تعریفشده دیگر برای سیستم میباشد.
نکته قابل توجه در مکانیزم این برد این است که حتی هنگامی که دیزل ژنراتور ما خاموش میباشد به علت وجود نیروی مغناطیسی پسماند در داخل سیم پیچها، مقدارکمی ولتاژ در خروجی سیستم وجود خواهد داشت. رگولاتور ولتاژ یا ای وی آر (AVR) از همین ولتاژ بوسیله یک حلقه فیدبک مثبت، ولتاژ ژنراتور را بالا میآورد. سپس حلقه فیدبک رگولاتور ولتاژ یا ای وی آر (AVR) منفی میشود و ولتاژ خروجی را بر روی ۴۰۰ ولت فیکس میکند. پس طی این فرآیند ای وی آر، در فرکانس ها و دور های متغیر و مختلف دیزل ژنراتور ولتاژ خروجی ثابت خواهد ماند.
برندهای مطرح در زمینه AVR عبارتند از :
مکالته – مارلی – ASR – استنفورد – دایف – باسلر – لروی سامر – AVK – دیتاکام
برای دریافت اطلاعات بیشتر و یا مشاوره با کارشناسان مجرب ماه صنعت انرژی ، میتوانید به وبسایت ماه صنعت انرژی مراجعه نموده و از طریق راه های ارتباطی درج شده در سایت، با ما در ارتباط باشیم .
ثبت دیدگاه