در این مقاله قصد داریم تا مراحل ساخت روف گاردن و نکاتی که برای طراحی و اجرای روف گاردن مورد نیاز را بیان کنیم. این مقاله به بیان اینکه روف گاردن چیست و از چه لایه هایی تشکیل شده است می پردازد و در ادامه کارهایی که برای ساخت روف گاردن در مرحله طراحی باید انجام شود را شرح می دهد. حال زمان به اجرای روف گاردن می رسد و تیم تخصصی هر آنچه که روی نقشه و پلان روف گاردن طراحی کرده است را با استفاده از متریال، تاسیسات و تجهیزات روف گاردن پیاده سازی می کند.
ال گرین شرکت ساخت و طراحی و اجرای روف گاردن در تمامی شهرهای ایران علی الخصوص در شهر تهران است که با استفاده از تیم فنی مجرب و متخصص در حوزه طراحی و اجرای روف گاردن در خدمت شما می باشد.
برای مشاوره رایگان در حوزه طراحی و اجرای روف گاردن با شماره 09120545789 تماس بگیرید.
جهت مشاهده نمونه کارهای طراحی و اجرای روف گاردن شرکت الگرین کلیک کنید.
روف گاردن چیست
روف گاردن به فضای سبز روی پشت بام گفته می شود که برای استفاده ساکنین ساختمان طراحی و اجرا می شود. امروزه روف گاردن ها برای برای تفریح و تفرج، فضای سبز، شب نشینی و دورهمی های خانوادگی، ایجاد حس آرامش، گذراندان اوقات فراغت و … مورد استفاده قرار می گیرند. روف گاردن میتواند برای کاهش آلودگی هوا، افزایش تنوع زیستی، کاهش صدا و ایجاد فضای زیبا و آرامشبخش مفید باشد.
ساخت روف گاردن در تهران
ساخت روف گاردن در تهران یا طراحی و اجرای روف گاردن تهران، امروز بسیار رواج پیدا کرده است و بسیاری ساکنین و مالکین با توجه به قیمت بالای زمین و ساختمان در آن مناطق، اقدام به طراحی و اجرای روف گاردن می کنند. روف گاردن بیشتر در مناطق 1 و 2 تهران مورد استقبال قرار می گیرد. این محله ها شامل اقدسیه، نیاوران، ولنجک، کامرانیه، زعفرانیه، فرمانیه، قیطریه، سعادت آباد و شهرک غرب می باشد.
با این وجود و افزایش قیمت املاک در تهران، بسیاری از مناطق دیگر تهران نیز دارای توجیه اقتصادی برای ساخت، طراحی و اجرای روف گاردن را در خود می بینند. خریداران مسکن امروزه یکی از ملاک های خرید خود را برای ساختمان های ویلایی و مسکونی، داشتن روف گاردن و فضای سبز پشت بام می دانند.
همچنین روف گاردن ها در تهران برای مجالس عقد و عروسی، رستوران، کافی شاپ، محضر عقد، فروشگاه های بزرگ، مال ها، ساختمان های تجاری و اداری، مراکز درمانی و پزشکی، هتل ها و مجتمع های اقامتی، برج ها، مراکز آموزشی، مدارس، دانشگاه ها، فضاسازی شهری و … مورد استفاده قرار می گیرد.
لایه ها و اجزای روف گاردن
پوشش گیاهی
خاک محیط کشت
فیلتر خاک
زهکش
محافظ رطوبت
ضد ریشه
عایق حرارتی
محافظ عایق رطوبتی
عایق رطوبتی
ساخت روف گاردن
ساخت روف گاردن شامل دو مرحله اصلی طراحی روف گاردن و اجرای روف گاردن می باشد که هر کدام از آنها دارای زیر مراحلی هستند که اگر به درستی اجرا شود، علاوه بر زیبایی و مزایای استفاده از آن، هیچ گونه آسیبی به ساختمان وارد نمی شود و حتی ساختمان را در برابر صوت و حرارت عایق می کند.
روش و مراحل ساخت روف گاردن
مرحله اول: طراحی روف گاردن
در این مرحله، باید نقشه و بودجه روف گاردن خود را تعیین کنید و با مشورت با مهندس ساختمان، شرایط فنی و ایمنی پشتبام را بررسی کنید. همچنین باید تصمیم بگیرید که چه نوع گیاهان، مبلمان و تزئیناتی را در روف گاردن خود قرار دهید.
مرحله دوم: بررسی ظرفیت و تحمل بار پشت بام
در این مرحله باید اطمینان حاصل کنید که سقف تحمل وزن خاک، گیاهان و آب را دارد و خطر فرو ریختن ندارد. این مرحله شامل: بررسی ساختمان از حیث تحمل وزن، انتخاب مصالح و متریال مناسب، انتخاب نوع روف گاردن(پرتابل مدولار، گسترده، نیمه فشرده یا فشرده)، بررسی دسترسی به پشت بام و …
مرحله سوم: انتخاب اجزا و لایه های روف گاردن
انتخاب لایههای مختلف است که بر روی سقف قرار میگیرند. این لایهها عبارتند از: پوشش گیاهی، خاک محیط کشت، فیلتر خاک، زهکش، محافظ رطوبت، ضد ریشه، عایق حرارتی، محافظ عایق رطوبتی، عایق رطوبتی. هر کدام از این لایهها نقش خاصی در حفظ سلامت روف گاردن دارند.
مرحله چهارم: اجرای فونداسیون و زیر سازی روف گاردن
در این مرحله، باید پشتبام را شیببندی کنید تا آب اضافی به سمت زهکش هدایت شود. سپس باید عایقبندی کنید تا از نفوذ آب به لایههای زیرین ساختمان جلوگیری کنید. در نهایت، باید شبکه آهنی را نصب کنید تا لولهکشی و تاسیسات مورد نظر را در داخل آن قرار دهید.
این مرحله شامل: بررسی ظرفیت تحمل بار پشت بام می پردازیم و شبکه بندی آهن، کروم بندی، ایزولاسیون، اجرای شیب به سمت چاه خروجی، نصب ایزوگام و عایق بندی (نصب لایه های ژئوتکستایل، ژئو ممبران، ژئوکامپوزیت و …)، نصب تاسیسات آب، برق، گاز و مکانیکی در زیر شبکه های آهن، جوشکاری و ضد زنگ قوطی های آهنی، مشخص کردن خروجی آب و باران، اجرای لایه ضد ریشه (آنتی روت) به صورت پرایمر و اپوکسی چند جزئی، اجرای لایه محافظ (آب بندی دیواره ها برای عدم نشت آب به ساختمان) و … می باشد.
مرحله پنجم: اجرای تاسیسات روف گاردن
این مرحله شامل عبور شلنگ های آبیاری از زیر شبکه های آهن، اتصال شلنگ های مه پاش به سیستم آبیاری، عبور لوله های برق برای نورپردازی دیوارها و کف ها و پمپ آب و … می باشد.
مرحله ششم: اجرای فلاورباکس و گلدان روف گاردن
این مرحله شامل آهن کشی و ساخت قوطی های مورد نظر فلاورباکس ها و اتصال آنها به شبکه آهنی، اتصال گلدان های به شبکه آهنی، عایق کردن شبکه آهنی، عایق بندی توسط ورقه های ژئوتکستایل برای عایق سازی، نصب ورقه های چوبی ترموود و اتصال آنها، آماده سازی سیستم آبیاری هوشمند، خاک ریزی با خاک مناسب محیط کشت روف گاردن، کاشت گیاهان و درختان و درختچه ها و … می باشد.
مرحله هفتم: نصب ورقه های پانچ و ترموود
این مرحله شامل جوشکاری ورق های پانچ روی شبکه های آهنی، عایق کاری و ضد زنگ ورق های آهنی، پوشاندان روی ورق های پانچ با چمن مصنوعی، استفاده از چوب زیرساز، پوشاندن تمامی قسمت ها با چوب ترموود و … می باشد.
مرحله هشتم: انتخاب و کاشت گیاهان مناسب روف گاردن
کاشت گیاهان روف گاردن. در این مرحله، باید گیاهان مناسب برای شرایط آب و هوایی، خاک و نور منطقه خود را انتخاب و کاشت کنید. بعضی از گیاهان مقاوم به خشکی، سرما، باد و عمق کم هستند که مناسب برای روف گاردن هستند.
این مرحله شامل انتخاب گیاهان با ماندگاری بالا، بررسی منابع آبی برای آبیاری و نصب سیستم آبیاری اتوماتیک، انتخاب گیاهان پیچک و رونده، انتخاب گیاهان بر اساس شرایط آب و هوایی، انتخاب درخت و درختچه های مناسب روف گاردن و در نهایت کاشت آنها در محیط کشت روف گاردن و … می باشد.
مرحله نهم: آمادهسازی محیط کشت روف گاردن
در این مرحله، باید لایههای زیر را بر روی شبکه آهنی پخش کنید: لایه زهکشی، لایه فیلتر، لایه خاک و لایه پوشش گیاهی. هر لایه باید عملکردهای خاص خود را انجام دهد تا از رشد و سلامت گیاهان حفاظت کند.
باید گیاهانی را انتخاب کنید که با شرایط آب و هوایی منطقه سازگار باشند، نیاز به آب کمی داشته باشند، رشد پایین و ریشه کوتاهی داشته باشند و تحمل بالایی نسبت به باد و تابش خورشید داشته باشند. همچنین باید از سیستم آبیاری اتوماتیک برای محیط کشت استفاده کنید.
مرحله دهم: اجرای کفپوش روف گاردن
این مرحله شامل انتخاب و نصب نوع کفپوش مناسب اعم از چوب های ترموود، سنگ، شن های تزئینی، قلوه سنگ ها، چوب پلاست و … می باشد.
مرحله یازدهم: انتخاب و اجرای مبلمان روف گاردن
این مرحله شامل طراحی و اجرای انواع مبلمان روف گاردن چوبی، پلاستیک، فلزی، سیمانی و … با قابلیت تحمل شرایط آب و هوایی می باشد.
مرحله دوازدهم: اجرای آلاچیق و پرگولا در روف گاردن
انتخاب آلاچیق و پرگولای مناسب به زیبایی روف گاردن شما کمک زیادی می کند. آلاچیق باعث ایجاد سایه در روف گاردن می شود و از بارش باران به محیط پذیرایی روف گاردن و شب نشینی ها جلوگیری می کند. سایبان ها هم نقش مهمی در روف گاردن دارند که می توانند به صورت اتوماتیک بسته شوند. آلاچیق ها بیشتر فلزی، چوبی، فایبرگلاس، شیشه ای و بتنی در سایزها و اندازه های متفاوت طراحی و اجرا می شوند.
مرحله سیزدهم: انتخاب و نصب گلدان یا فلاورباکس روف گاردن
این مرحله شامل انتخاب گلدان یا فلاورباکس های مناسب با قابلیت عدم نفوذ آب، انتخاب نوع فلاورباکس، نصب فلاورباکس ها به ورقه های آهنی، انتخاب خاک مناسب روف گاردن و کاشت گیاهان در محیط کشت و … می باشد.
مرحله چهاردهم: اجرای آشپزخانه و باربیکیو روف گاردن
این مرحله شامل طراحی آشپزخانه فضای باز، باربیکو، اتصال تجهیزات به سیستم گاز کشی، اجرای منقل های برقی و گازی و … جهت پخت غذا می باشد.
مرحله پانزدهم: اجرای دکوراسیون روف گاردن
این مرحله شامل چیدمان مبلمان و سایر وسایل تزئینی روف گاردن می باشد. در این مرحله، باید فضای روف گاردن خود را با استفاده از مبلمان، تابلو، آلاچیق، آبنما، نورپردازی و سایر عناصر دکوراتیو زیبا و دلنشین کنید. میتوانید بر اساس سلیقه و هدف خود، روف گاردن را به فضایی برای استراحت، تفریح، گلداری، کشاورزی یا مهمانی تبدیل کنید.
مرحله شانزدهم: نصب و نگهداری روف گاردن
باید به صورت منظم روف گاردن را آبیاری، هرس، کود دادن و علفزدایی کنید. همچنین باید از سامانههای آبیاری خودکار، سامانههای تصفیه آب باران و سامانههای نظارت بر دما و رطوبت استفاده کنید تا بهرهوری و پایداری روف گاردن را افزایش دهید.
ساخت روف گاردن ارزان
برای ساخت روف گاردن ارزان باید به هزینه های روف گاردن توجه ویژه ای داشت. هر چقدر در تجهیزات روف گاردن در زمان طراحی روف گاردن و قیمت و هزینه آنها توجه کنیم، روف گاردن ارزان تر می شود. روف گاردن با قیمت متری 500 هزار تومان تا چندین میلیون تومان قابل اجراست و باید در زمان طراحی هزینه تقریبی آن لحاظ شود. این هزینه و قیمت شامل طراحی و اجرای روف گاردن می باشد
ارزان ترین روف گاردن ها از نوع روف گاردن پرتابل مدولار و گسترده شروع می شوند و گران ترین روف گاردن ها از نوع فشرده و متمرکز هستند. این روف گاردن ها شبیه یک پارک و با تمامی امکانات و تجیهزات ساخته می شوند. برای ساخت روف گاردن ارزان با ما تماس بگیرید تا راه حل های مناسب آن توسط مشاوران ما به شما ارائه شود.
ساخت روف گاردن چوبی
روف گاردن چوبی یکی از راههای زیبا و سازگار با محیط زیست برای بهرهبرداری از فضای بام خانهها و ساختمانها است. روف گاردن چوبی میتواند فضای سبز و دلانگیزی را برای شما و خانوادهتان ایجاد کند و همچنین مزایای زیست محیطی مانند کاهش گرمایش جهانی، کنترل آبهای سطحی، جذب گازهای گلخانهای و افزایش تنوع زیستی را دارد.
برای ساخت روف گاردن چوبی باید تیرچههای چوبی را با استفاده از پیچ و میخ به شکل مستطیل یا هر شکل دلخواه دیگر به هم متصل کنید. سپس پلاستر را بر روی قاب پهن کنید و با پیچ و قلمرو آن را محکم کنید. در نهایت پارچههای کشباف را بر روی پلاستر قرار داده و با پین یا دستگیره آن را نگه دارید.
حال آماده هستید که خاک، کود، بذر و گلهای خود را در قاب روف گاردن قرار دهید. بسته به نوع گلهای انتخابی میتوانید خاک و کود مناسب را انتخاب کنید. همچنین میتوانید از گلدانهای چوبی یا پلاستیکی برای کاشت گلهای خود استفاده کنید. مراقب باشید که خاک و گلهای خود را به اندازه کافی آبیاری کنید و از آفتاب و باد محافظت کنید.
شرکت طراحی، اجرا و ساخت روف گاردن در ایران
ساخت روف گاردن امروزه در شهرهای بزرگی مانند مشهد، شیراز، قم، تبریز، کرمان، یزد، اصفهان، قزوین، کرج، اهواز و … بسیار رواج پیدا کرده است. همچنین اجرا و ساخت روف گاردن در شمال کشور علی الخصوص استان مازندران بسیار رواج پیدا کرده است. امروزه در شهرهایی مانند نوشهر برای طراحی و اجرای ویلا، حتما از روف گاردن استفاده می کنند. شرکت ال گرین نماینده رسمی طراحی و اجرای روف گاردن در ایران است. این شرکت تامین کننده متریال بام سبز و روف گاردن با تیمی مجرب در بام سبز و روف گاردن در خدمت شما می باشد. برای مشاوره رایگان تماس بگیرید.
شرکت ال گرین یکی از مجرب ترین شرکت های اجرای روف گاردن در تهران هستش که ما توی پروژه ایران مال با این شرکت همکاری کردیم. این شرکت در زمینه اجرای روف گاردن بسیار مجرب هستند. از مطلب خوبتون ممنونم